Minder IT-kosen dankzij clouddiensten

De voordelen van een overstap naar de cloud lijken eindeloos. Je betaalt alleen naar gebruik, geen beheerkosten meer voor servers en de IT-infrastructuur kan bijna volledig de deur uit. Maar wat levert het onder de streep op? Met de drie rekenvoorbeelden in dit artikel uit het Microsoft e-book ‘Migratie naar de cloud voor het MKB’ weet je wat jouw bedrijf bespaart. Download het volledige e-book hier.

Voor een goedlopende business, is het belangrijker dan ooit om kosten zo laag mogelijk te houden. Dat kan door delen van je bedrijfsvoering uit te besteden omdat anderen iets beter, sneller en goedkoper kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsadministratie of de belastingaangifte, die heb je waarschijnlijk ook uitbesteed. Dat kan ook met je ICT. In plaats van erin te investeren en te onderhouden kun je het ook alleen gebruiken. Via de cloud ben je niet meer de eigenaar van software, servers en netwerkinfrastructuur, maar neem je het af als abonnement. Dat heeft een aantal voordelen:

Lagere kosten

Het enige wat je nodig hebt om te werken, is een internetverbinding met de cloud. Geen aankoopkosten en onderhoud meer nodig van servers, opslag en back-up. Je betaalt wat je afneemt. Dus niet meer voor de kantoorserver die aanstaat, maar eigenlijk niets doet.

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken

Via internet kun je altijd en overal bij je e-mail, gedeelde bestanden en je apps. Je kunt met alle populaire smartphones, laptops en tablets aan de slag. Je hoeft dus niet meer naar kantoor om je werk te doen.

Flexibiliteit

Gaat het je voor de wind of zit het even tegen, dan pas je je abonnement gewoon aan. Maandelijks kun je met een paar muisklikken het aantal licenties, rekenkracht en opslagcapaciteit vergroten of verkleinen. Ook nieuwe programma’s zet je in de cloud veel sneller aan of uit dan als je het op verschillende kantoorcomputers moet installeren. Dat klinkt als een win-win-win-scenario, maar wat kost het? Om een indicatie te geven wat een overstap naar de cloud je per maand kost hebben we het onderstaande overzicht gemaakt. In dit overzicht is rekening gehouden met de maandelijkse kosten voor een virtuele server of Microsoft Azure, Office 365, Remote Desktop Services en de gemiddelde prijs van ERP. Als je onderstaande kosten naast je huidige kosten legt, is een overstap financieel waarschijnlijk erg handig.

Deze voorbeelden geven een goede indicatie, maar de prijzen kunnen wijzigen.

Indicatie kosten overstap cloud

Meer informatie over migreren naar de cloud

Prodware heeft veel ervaring met cloudoplossingen en maakt daarbij gebruik van de cloudoplossingen van partner Microsoft, zoals Office 365, Enterprise Mobility Suite, CRM online en Azure. Hiermee bieden wij specifiek bij uw organisatie passende clouddiensten aan om uw organisatie optimaal te voorzien van de flexibele IT-invulling die bij u past. Neem contact met ons op voor meer informatie.