In het afgelopen decennium is cloud computing gestaag naar voren gekomen als een van de belangrijkste trends in het bedrijfsleven en het computergebruik. Er is aangetoond dat cloud computing in staat is om de concurrentie tussen middelgrote en grotere bedrijven gelijkwaardiger te maken. In deze blog gaan we verder in op de voordelen van de cloud.

Definitie van cloud computing

Cloud computing bestaat uit gedeelde IT-bronnen die applicaties, informatica, opslag, netwerken, ontwikkelings- en implementatie-platformen en bedrijfsprocessen bevatten. Een van de krachtigste aspecten van cloud computing is dat het de van oudsher niet of slecht samenwerkende computer-assets omzet in een gedeeld geheel van bronnen die opgeslagen zijn op een onderliggend internetplatform. Deze bronnen zijn gemakkelijk te gebruiken als ze worden ondersteund door een self-service-model, wat betekent dat de bronnen kunnen worden verworven of aangevuld op basis van behoefte of toegewezen bedrijfsregels.

Voordelen van de cloud voor middelgrote bedrijven

Cloud computing kan de volgende voordelen voor middelgrote bedrijven opleveren en hen in staat stellen om concurrenten voor te blijven:

  • Een van de grootste voordelen van cloud computing is dat het de mogelijkheid biedt om de bronnen die u wilt gebruiken alleen aan te wenden als u ze nodig heeft.
  • Uw bedrijfsstrategie kan worden ontworpen met behulp van op internet gebaseerde voorzieningen die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de klant.
  • U kunt het aantal benodigde servers terugbrengen door het inschakelen van virtualisatie en het efficiënter maken van de huidige IT-omgeving.
  • Met cloud computing in uw bedrijf kunnen de medewerkers van verschillende afdelingen samenwerken; zo kunnen ze samen aan hetzelfde document werken, ongeacht hun werkplek.

Middelgrote bedrijven bevinden zich nogal eens in de positie dat ze moeten concurreren met grotere organisaties. Ze hebben mogelijkheden, snelheid, flexibiliteit en innovatie nodig om met deze bedrijven te kunnen concurreren maar beschikken niet over dezelfde hoeveelheid kapitaal. Met cloud computing kunnen middelgrote bedrijven hun productiviteit, service en klanttevredenheid verbeteren.

Meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen