De term ‘cloud’ omvat verschillende implementatievarianten, van publiek tot particulier in een externe gehoste omgeving tot hybride modellen van onderling verbonden datacentra. Omdat bijna 90 procent van de bedrijven in zekere mate is overgestapt, is het meer dan waarschijnlijk dat het, ongeacht uw behoeften, een rol speelt in uw bedrijfsactiviteiten. Voordelen zoals totale kostenbesparing, flexibiliteit, en verminderde time-to-market zijn zo algemeen erkend dat ze standaardverwachtingen zijn geworden. Er is echter een aantal misvattingen over het gebruik, wat misschien de overige 10% van de bedrijven weerhoudt. Deze mythen zullen we hier ontmaskeren.

1. Het is te duur om over te schakelen

Als u al over een systeem beschikt, waarom zou u dan betalen om over te stappen?

De kosten voor het gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen voor grote bedrijfsdoeleinden is relatief laag. Een overstap betekent dat u misschien moet investeren in lage initiële hardware-eisen om apparaten, browsers en communicatie te upgraden om daadwerkelijk toegang te kunnen krijgen tot de diensten. Toch zal een derde partij die optreedt als cloud-provider meestal over de meest up-to-date server, besturingssysteem en database beschikken voor optimale prestaties en veiligheid.

Door minder IT in te zetten voor hardware-infrastructuur en het beheer ervan, kunnen organisaties op andere operationele terreinen profiteren. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de bedrijven het geld dat ze besparen door implementatie van de cloud weer in hun bedrijf investeren. U ziet meer besparingen, zoals een kosteneffectief maandabonnement op basis van het toonaangevende Microsoft Dynamics NAV. Overstappen wordt daarom niet alleen kosteneffectief, maar ook beter voorspelbaar doordat het terugkerende uitgaven (Opex-uitgaven) betreft, bijvoorbeeld in de vorm van maandelijkse uitgaven. Dit in tegenstelling tot het meer starre model van investeringsuitgaven (Capex-uitgaven) waarbij uw infrastructuur eenmalig wordt aangeschaft en elk jaar in waarde daalt.

2. Het is te tijdrovend om over te stappen

IT-vaardigheden zijn bij kleinere bedrijven waarschijnlijk beperkt. Implementatie van de cloud bespaart uw IT-team niet alleen tijd, maar het kan ook snel geïmplementeerd worden. Met de cloud kunnen bedrijven minder tijd besteden aan het onderhoud van software en het systeem en meer aan projecten die de groei van het bedrijf stimuleren. Als uw bedrijf groeit, wordt de rol van IT nog strategischer en kunt u hier ook tijd aan spenderen.

3. On-premise of de cloud? Een moeilijke keuze.

Veel bedrijven maken zich zorgen over de keuze tussen on-premise (op locatie) en cloud-implementatiemogelijkheden, omdat ze geloven dat ze moeten kiezen en er dan aan vastzitten. De doorslag van de te kiezen implementatiemogelijkheid is afhankelijk van de zakelijke behoeften, vereisten en de middelen waarover bedrijven al beschikken.

Bedrijven hebben tegenwoordig een uitgebreide reeks opties voor het beheer van hun IT-activiteiten: namelijk Hybride IT. Ze kunnen ervoor kiezen om hun infrastructuur op locatie te beheren, voor een publieke/particuliere cloud of een mix hiervan waarmee een Hybride IT-omgeving ontstaat. Kortom, vroeger was er een one-size-fits-all aanbod. Tegenwoordig is het gemakkelijk voor bedrijven om een oplossing op maat voor hun specifieke behoeften te ontwerpen. Microsoft’s Mike Neil – een vice-president van het bedrijfsonderdeel Enterprise Cloud Group verklaart: “We krijgen zelden klanten die zeggen: ‘Ik wil alleen de publieke cloud’ of ‘Ik wil alleen op locatie’. “Het idee om dit door elkaar te gebruiken overheerst bij steeds meer klanten.”

Prodware houdt gelijke tred met deze behoeften en ontwikkelingen. Met jarenlange ervaring in software- en infrastructuur-integratie heeft Prodware, rekening houdend met deze veranderingen, Hybride oplossingen ontwikkeld. Prodware’s Cloud adjust, verkrijgbaar voor bedrijven van elke omvang, biedt oplossingen voor alle Hybride IT-vraagstukken, zowel op locatie geïmplementeerd, uit de cloud of een combinatie van beide.

4. De cloud is niet veilig

Beveiligingskwesties behoren nog steeds tot de belangrijkste hindernissen voor implementatie, hoewel acceptatie hoger is dan ooit tevoren. De belangrijkste zorgen geuit door MKB’s zijn dataveiligheid, databeheer en betrouwbaarheid. Echter een meerderheid van MKB’s die een cloud-oplossing implementeren boeken daadwerkelijk beveiligingswinst, waar ze met hun vroegere on-premise systemen niet in slaagden, door bijvoorbeeld een gebrek aan up-to-date systemen, up-to-date antivirusprogramma’s en spambeheer.

5. Het is een implementatiemogelijkheid alleen voor grotere ondernemingen in plaats van MKB’s

Het wordt algemeen erkend dat implementatie van de cloud een belangrijke kans voor grote ondernemingen is. De aanbieders zijn echter vaak niet aantrekkelijk voor het MKB als gevolg van een vermeend gebrek aan middelen, verschillen in behoeften en de diversiteit van markten. De implementatie voor MKB’s stijgt, 78% van de Amerikaanse kleine bedrijven zullen rond 2020 volledige cloud computing geïmplementeerd hebben, meer dan een verdubbeling van de huidige 37%. MKB’s kunnen profiteren van de kosteneffectiviteit en schaalbaarheid, waardoor meer en meer bedrijven profiteren van de toonaangevende technologie die de cloud met zich mee kan brengen en die bijdraagt tot een gelijkwaardiger speelveld in de omgang met hun grotere concurrenten.

Bedrijfsbeheersoftware in de cloud

Prodware heeft een een cloud-gebaseerde ERP-oplossing die snel IT-capaciteit kan schalen om aan verkoopschommelingen of snelle groei aan te passen, zodat de vaste uitgaven zich naar de variabele kolom verplaatsen. U kunt uw eigen op maat gemaakte ERP-oplossing voor uw zakelijke behoeften ontwikkelen en tegelijk profiteren van toonaangevende Microsoft technologie. Neem contact met ons op voor meer informatie van een van onze ervaren adviseurs om uw zakelijke behoeften in overeenstemming te brengen met de voordelen van een cloud-implementatie.