Trends financiele wereld

De wereld verandert. Dat is een feit. De manier waarop we zakendoen verandert en door technologische ontwikkelingen die het bedrijfsleven veranderen, wordt ook de rol van de afdeling financiën anders.

Microsoft heeft een e-book ontwikkeld dat ingaat op de ‘7 opkomende trends die de financiele wereld veranderen’. Hoe kunt u als financieel professional uw prestaties verbeteren, uw risico’s beter inschatten en beheren en uw bedrijfsstrategie en groei stimuleren in de huidige marktomgeving? Dit zijn vragen waarop het e-book antwoord geeft en hier gaan wij met deze blogserie verder op in.

Onderstaande is de eerste van in totaal drie blogs. In deze eerste blog bekijken we welke ontwikkelingen de huidige marktomgeving typeren en hoe technologie organisaties kan helpen deze op te vangen.

Een nieuw type medewerker

Er vindt een verandering plaats op personeelsvlak. De nieuwe generatie (Generatie Y) is een gemotiveerde, hoog opgeleide en technisch onderlegde groep jonge professionals. Ze brengen verschillende nieuwe waarden naar de werkvloer en zijn erg ondernemend. Veel zijn eigen baas, willen zelf hun werktijd- en plek kiezen en hechten grote waarde aan flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé.

Door gebruik te maken van cloud oplossingen ondersteunt u deze mobiliteit en zorgt u ervoor dat uw medewerkers reactiever zijn. Cloud oplossingen helpen organisaties te transformeren. Ze bevorderen effectief zakendoen, zorgen voor een snellere besluitvorming en spelen prima in op de behoeften van het nieuwe type medewerker.

Big data wordt toegankelijk

De tweede ontwikkeling die sterk naar boven komt is de overweldigende hoeveelheid nieuwe data. 90% van alle data is gemaakt in de afgelopen 2 jaar. Zonder de juiste beheertools is deze data relatief nutteloos, maar door nieuwe technologie die intelligenter en krachtiger is geworden, kan big data sneller en eenvoudiger verwerkt worden en is de data betrouwbaarder en echt bruikbaar.

Financieel professionals zijn grootgebracht met Excel. Maar het Excel van vandaag is veel krachtiger dan zijn voorgangers. Het Excel van vandaag kan geïntegreerd worden met veel populaire Business Intelligence tools, zoals Microsoft Power BI. Hierbij worden grote cijferbestanden makkelijk en snel omgezet in diagrammen en grafieken om diepere inzichten bloot te leggen en op zakelijke behoeften te anticiperen.

Voorspellende analytische tools

Een stap verder gaan voorspellende analytische tools waarmee u opkomende markttrends kunt ontdekken, maar ook potentiële fouten in bijvoorbeeld de toeleveringsketen. Hiermee ontstaat een beter beeld van klanten, een helder zicht op hoe een bedrijf presteert en hoe verschillende groeistrategieën van invloed kunnen zijn op de omzet.

Slimme ERP-systemen helpen u uw voorraadbeheer op orde te houden, de optimale prijs te bepalen voor nieuwe producten, productaanbevelingen beter te richten, verkoop- en ondersteuningsbehoeften te voorspellen en uw cashflow beter te beheren. Ze bieden één geïntegreerde weergave voor de hele organisatie en ondersteunen de verbetering van bedrijfsprestaties.

Globalisatie

De laatste ontwikkeling die we hier bespreken is dat technologie grote verschuivingen teweegbrengt op de internationale markt. In het moderne werkklimaat zetten steeds meer bedrijven kantoren op in het buitenland. Daar zoeken ze naar nieuw talent, nieuwe resources en lagere arbeidskosten.

Microsoft Dynamics AX is een uitgebreid ERP-systeem van Microsoft, speciaal ontwikkeld voor grote, complexe organisaties en multinationals. Door de mogelijkheid om gebruik te maken van de kracht en flexibiliteit van de cloud, stelt de oplossing u in staat uw operations gemakkelijk en snel wereldwijd bij te schalen.

Meer weten over trends in de financiele wereld?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Houd ook deze website in de gaten voor meer blogs over de trends die de financiële wereld veranderen. De volgende blog zal ingaan op de uitdagingen die de besproken ontwikkelingen met zich meebrengen.

Download het volledige Microsoft e-book “7 opkomende trends die de financiele wereld veranderen” hier.

Finance eBook NL

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.