Uitdagingen voor groothandels

De introductie van augmented reality-apparaten in logistieke processen verandert de manier van werken en het beheer van de hele supply chain. Deze apparaten voegen een virtueel beeld toe aan de echte visie van de operator, waardoor je een uitstekende optie hebt om je taken te optimaliseren. Van levering tot transport, deze visie- en mobiliteitstechnologieën zijn in staat om de staat en werking van elke fase te analyseren en oplossingen in realtime voor te stellen. Je kunt hiermee je processen stroomlijnen, kosten optimaliseren en apparaten beveiligen . Maar het heeft niet alleen een impact op het besparen van middelen, maar ook op de tevredenheid van de eindklant. Dankzij de hogere kwaliteit van de dienstverlening kun je hierdoor de relatie met je klant versterken. De toepassingen van deze technologieën – via mobiele apparaten of gespecialiseerde brillen – zijn bijna eindeloos. Enkele toepassingen voor de supply chain worden hieronder beschreven.

Opslag

Apparaten met augmented reality bieden magazijnoperators alle up-to-date informatie over de locatie van een handelswaar en de beste route om deze te vinden en te verplaatsen naar de nieuwe bestemming. Bovendien biedt het toegang tot andere productgegevens via de streepjescode, een record en een controle van de verandering van plaats van het product, enz. Deze technologie is ook nuttig voor het plannen van opslag, omdat het helpt te anticiperen op de ruimte die producten nodig hebben en, eenmaal vergeleken met de magazijndatabase, vrije opslagruimte vindt. Dit optimaliseert niet alleen de ruimte, maar je kunt ook virtuele wijzigingen aanbrengen om mogelijke wijzigingen evalueren.

Vervoer

Dit is een van de gebieden waarop augmented reality interessante voordelen kan opleveren. Tijdens de transport van de goederen zelf, zal augmented reality het mogelijk maken om in realtime informatie te verkrijgen over alles wat ze vervoeren, hun locatie , de plaats en tijd van levering , evenals de ruimte en plaats die elk vervoerd goed moet innemen. Dit betekent een aanzienlijke kostenbesparing in tijd en een verbetering van het halen van deadlines. Bovendien zal het meer up-to-date informatie bieden, zoals mogelijke schade aan de verpakking van het product – waardoor het kan worden gecommuniceerd voor vervanging – of bijgewerkte informatie over de te volgen routes. Dit laatste zal resulteren in snellere, meer voorspelbare en veiligere routes. Net als bij magazijnbeheer , zal augmented reality helpen bij het organiseren en optimaliseren van de ruimte in het transportmiddel, of het nu trailers of containers zijn.

Ontvangst en levering van goederen

Het gebruik van apparaten versnelt het scannen van barcodes en product-ID’s bij het verplaatsen naar de transporteenheid, van een pallet naar een container. Dit maakt het mogelijk om de beschikbare ruimte te visualiseren en de volgorde van plaatsing van de goederen op basis daarvan en de leveringsparameters te structureren. Augmented reality stroomlijnt de organisatie van goederen in transportruimten om de ruimte te optimaliseren. Tegelijkertijd schat het de tijd in die nodig is om deze ruimte tijdens de levering te verlaten. Naast alle tijdsbesparingen, biedt het meer controle over de staat van de goederen, waardoor de kans op breuk of ongelukken wordt verkleind en, indien dit zich voordoet, het vervangingsproces wordt versneld.

Meer lezen over moderne technologien in de distributie? Lees onze whitepaper.