In een wereld die continu in beweging is, moeten organisaties blijven innoveren. Door bijvoorbeeld IT nog slimmer en strategischer in te zetten. Data kan beter gebruikt worden door terugkerende processen met werkstromen te automatiseren en met apps data vanuit de dagelijkse werkzaamheden te verzamelen. Vervolgens kan men deze data visualiseren en analyseren met krachtige Business Intelligence (BI) oplossingen. Maak kennis met de krachtige tools van het Microsoft Power Platform. 

Het Microsoft Power Platform stelt een organisatie in staat om zelf apps te maken, zonder tussenkomst van IT. Je hebt geen programmeertaal nodig. Met de PowerApps kun je eenvoudige nieuwe business-apps bouwen maar je kunt de apps die je al gebruikt ook uitbreiden of aanpassen. 

 PowerApps voegt flexibiliteit toe aan een ERP-systeem. Dit is nodig omdat elk bedrijf andere gegevens nodig hebben, die niet specifiek ERP gerelateerd zijn, maar wel nodig voor de bedrijfsvoering. PowerApps worden gebruikt indien de toepassing specifiek is. De referentie naar een inkooporder bijvoorbeeld wordt ingegeven op de PowerApp of als barcode gescand op de papieren van de leverancier. 

Verder worden PowerApps gebruikt als de toepassing mobiel is. De PowerApps kunnen op telefoons en tablets worden gedraaid. Een voorbeeld is een foto van de goederen op het moment van ontvangst of een chemische analyse nog voordat de goederen zijn ingeslagen. De uitkomst van de analyse wordt meteen naar de betreffende inkoper gemaild via Flow. 

Met PowerApps kun je snel processen automatiseren, datastromen reguleren en medewerkers de gewenste inzichten geven. Hierdoor kunnen medewerkers sneller actie ondernemen en beter inspelen op veranderingen  

In verband met de veiligheid van data is het wel belangrijk dat de afdeling IT van tevoren bedenkt hoe het platform gebruikt moet worden en toezicht houdt op het gebruik ervan. De invoering van de GDPR bijvoorbeeld stelt strenge eisen aan persoongegevens. 

 Het platform bestaat uit vier de onderdelen PowerApps, Common Data Service (CDS), Microsoft Flow en Power BI en voegt een flexibele schil toe aan jouw ERP. Handig als je gegevens nodig hebt die niet ERP gerelateerd zijn.  

 Ontdek de mogelijkheden van PowerApps  

 Met PowerApps bouw je de apps snel dankzij de ‘aanwijzen en klikken’-aanpak. Je kunt een keuze maken uit de vele sjablonen of volledig opnieuw beginnen. Koppel jouw app eenvoudig aan gegevens en gebruik Excel-achtige expressies om eenvoudig logica toe te voegen of Microsoft Flow voor complexere logica. Publiceer jouw app vervolgens eenvoudig op internet en/of voor iOS, Android of Windows 10.  

Een krachtige ingebouwde gegevensservice 

Common Data Service (CDS) is een plek waar alle data uit verschillende systemen samenkomt. Je profiteert daarom van een krachtige gegevensservice met uitgebreide mogelijkheden voor aanpassing, bedrijfslogica en beveiliging. Met behulp van connectoren wordt data onttrokken uit externe applicaties. Vervolgens worden jouw gegevens aan de hand van het gemeenschappelijke gegevensmodel opgeslagen in een standaardindeling zodat ze direct kunnen worden gebruikt. 

Jouw apps koppelen aan gegevens 

Voor alle apps zijn er gegevens nodig. Microsoft maakt het met de meer dan 200 connectoren voor vele populaire cloud services eenvoudig om jouw gegevens beschikbaar te maken voor apps, zelfs uw on-premise gegevens. 

Met Microsoft Flow processen beheersen 

Flow helpt je om de processen tussen diverse apps en het Common Data Service realiseren. Het is een belangrijk onderdeel van het Power Platform. Het automatiseert en vereenvoudigd bedrijfsprocessen. Een van de voordelen in Flow is het aanmaken van goedkeuringsstromen waarbij makkelijk goedkeuring aan personen kan worden aangevraagd. 

Power BI 

Met Power BI kun je eenvoudige interactieve rapportages en overzichten maken. Dit geeft snel inzicht in alle processen die plaatsvinden in de PowerApps en zorgt dat je deze processen ook makkelijke kunt bijsturen. 

Wil je weten hoe jij op een eenvoudige manier PowerApps kunt maken die jouw business ondersteunt? Neem vrijblijvend contact op met Prodware.