Goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, maar goed werkgeverschap gaat veel verder. Net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker, is serieus kijken naar je werknemer. Zit hij of zij lekker in zijn vel en waar kan je eventueel ondersteuning bieden.

Bij Prodware hebben we oog voor onze medewerkers. We proberen ons ‘kapitaal’ zo gezond mogelijk te houden door onder andere een vitaliteitsprogramma aan te bieden en voor korting te zorgen bij verschillende sportclubs. Maar soms hebben individuele werknemers net even iets extra’s nodig. Zo ook onze collega, een trouwe werknemer die na een val dusdanig geblesseerd raakte dat hij niet meer in zijn auto kon rijden. Gelukkig is de infrastructuur van Prodware zo ingericht dat thuis werken geen probleem is. Alles lijkt voor beide partijen goed opgelost, totdat we het gevoel kregen dat voor onze collega fijner zou zijn om toch regelmatig op kantoor te zijn. Maar hoe doe je dat als je vanwege je blessure niet mobiel bent en in zo’n situatie afhankelijk bent van derden? Prodware kwam in actie!

Stap 1 was de mogelijkheden bekijken hoe hij toch naar kantoor kon komen. De oplossing leek te liggen in een automatisch geschakelde auto en dus regelden wij die via onze leasemaatschappij. Hij was blij, alleen het vooruitzicht om met de fysieke blessure in een automaat te moeten rijden in het drukke verkeer en ook nog eens in een vreemde auto was toch een behoorlijke drempel. Ook geen probleem! We regelden dat de huurauto werd afgeleverd bij de dealer om de hoek en dat hij uitgebreid werd geïnformeerd over hoe alles werkt. Daarnaast schakelden we een rijschool in voor een rijles in een automaat. Deze les vond in eerste instantie plaats in de lesauto. Aan het einde van de rit, stapte het tweetal over in de huurauto voor een laatste ronde. Zo raakte hij vertrouwd met zijn tijdelijke auto om met een goed gevoel naar huis te kunnen.

Inmiddels rijdt hij minimaal drie dagen per week naar kantoor. Hier loopt hij meer dan thuis, wat goed is voor zijn herstel én hij heeft zijn sociale contacten op de werkvloer. Met een klein beetje inspanning bereik je een mooi resultaat. Of deze actie extra kosten met zich meebrengt? Misschien, maar die wegen niet op tegen het plezierige gevoel dat we onze medewerker geven. En wie weet voorkomen we juist hogere kosten doordat hij goed in zijn vel zit.