pro

Steeds meer bedrijven introduceren Mixed Reality in hun productieprocessen. En dat is niet vreemd want de toepassing van deze techniek biedt veel voordelen op het gebied van optimalisatie van processen. Ook het oplossen van incidenten kan positief beïnvloed worden als je gebruik maakt van deze techniek. Mixed Reality is uitgegroeid tot een essentieel hulpmiddel bij het evolueren naar de zogenaamde Industrie 4.0 .

Virtuele omgeving

Deze technologie, die de voordelen van Virtual Reality en Augmented Reality combineert, stelt de gebruiker niet alleen in staat om zichzelf onder te dompelen in een volledig virtuele wereld. Het communiceert ook met echte objecten binnen een virtuele omgeving en andersom kan het ook virtuele elementen in de echte ruimte introduceren. Zo vermenigvuldigt Mixed Reality de mogelijkheden van professionals.
Mixed Reality transformeert ontwerp-, productie- en beveiligingsprocessen door de toegang tot waardevolle bronnen, applicaties en informatie in real time te vergemakkelijken. Om deze reden hebben innovatieve sectoren als de luchtvaart en de auto-industrie allang de stap gezet naar de industriële digitalisering. Zij passen moderne technologieën al jaren toe.

Talloze mogelijkheden

Met de ontwikkeling en praktische toepassing van Mixed Reality ontstaan talloze mogelijkheden op diverse gebieden.

Nieuw productontwerp

• Prototyping: door middel van Mixed Reality kunnen ingenieurs sneller en goedkoper virtuele prototypes maken en de nodige wijzigingen en tests aan brengen voordat ze de fysieke versie bouwen.
• Ontwerp van industriële installaties: met deze technologie kan de ruimte met zijn werkelijke afmetingen worden gevisualiseerd om de verschillende elementen (machines, meubels, constructie-elementen, enz.) virtueel te rangschikken

Professionele productiviteit

• Toegang tot informatie: medewerkers kunnen instructies en handleidingen raadplegen die virtueel worden geprojecteerd. Hierdoor hebben ze de handen vrij, waardoor ze de vrijheid hebben om elke operatie tegelijkertijd uit te voeren.
• Eenvoudigere en meer betaalbare trainingen: het ontwerp van virtuele omgevingen waar het bekijken en communiceren met echte machines voor technici een leerzame praktijksituatie biedt.
• Aanpassing van arbeidsomstandigheden: dankzij de gemengde realiteit kunnen de bewegingen en routines van werknemers worden bewaakt zodat je de arbeidsomstandigheden kunt aanpassen en bijvoorbeeld de ergonomie verbeteren.

Snel en effectief onderhoud

• Real time analyse: de technologie herkent elk van de verschillende onderdelen van het apparaat en is in staat het incident te identificeren en direct oplossingen aan te bieden.
• Storingsvoorspelling: toegang hebben tot essentiële gegevens over de werking van de machine (efficiëntie, slijtage, temperatuur, enz.) Dit helpt mogelijke storingen te detecteren voordat ze zich voordoen. Mixed Reality biedt meer inzicht in de status van apparaten om de beste beslissingen te nemen voordat er een probleem optreedt.

Operationele efficiëntie

Het gebruik van deze technologie heeft tot gevolg dat de operationele efficiëntie wordt verbeterd en de middelen worden geoptimaliseerd. Je kunt hiermee wachttijden verminderen en daarmee de klantbeleving verbeteren. Maar ook de beveiliging kun je optimaliseren. Automatisering vermindert namelijk het aantal menselijke fouten en helpt de beveiligingsparameters te versterken. Bovendien bespaar je door op afstand en voorspellend onderhoud veel reiskosten en manuren, terwijl onverwachte uitvaltijd wordt verminderd en de continuïteit van de service wordt gegarandeerd. Door deze kostenbesparing kun je je financiële middelen gebruiken om te blijven investeren in innovatie, zodat je je bedrijfsprocessen blijft verbeteren.

Wil je weten hoe Mixed Reality jou kan helpen? Neem dan contact op met Prodware.