Introductie Dynamics 365 Intelligent Order Management

Intelligent Order Management is een nieuwe Dynamics 365-applicatie. De applicatie draait op de Microsoft-cloud (SaaS). Lees deze blog.
SHARE
,

Dynamics 365 Intelligent Order Management

Digitale handel verandert elke stap in de toeleveringsketen. Klanten verwachten tegenwoordig een naadloze omnichannel koop- en aftersales ervaring en snelle leveringsopties. Veel organisaties worstelen echter met het moderniseren van hun activiteiten om de groei bij te houden. Uit een recent onderzoek1  is gebleken dat bijna 61 procent  van de bedrijven verwacht dat de komende jaren meer dan de helft van hun omzet via digitale kanalen zal komen.  

Onderzoek

Tegelijkertijd vindt meer dan 50 procent2  van de bedrijven dat hun toeleveringsketens niet voorbereid zijn op de groeiende behoeften op het gebied van digitale handel. Veel ondervinden vertragingen als gevolg van langere verwerkingstijden en trage distributie als gevolg van de pandemie. Bijna 37 procent3  van de bedrijven vindt zelfs dat ze de supply chain-technologie missen die ze nodig hebben om aan de groeiende behoeften op het gebied van digitale handel te voldoen. Voor 52 procent4 van deze organisaties is kostenefficiënte uitvoering een topprioriteit.  

Introductie Order Management

In deze blog staan we stil bij de introductie van een nieuwe Dynamics 365-applicatie, die omnichannel-transformatie voor bestellingen en afhandeling kan versnellen. Dynamics 365 Intelligent Order Management past zich snel aan en voldoet aan toekomstige complexiteit van bestellingen en afhandeling. Daarbij ondersteunt het moderne methoden, zoals online kopen en ophalen in de winkel of thuis afleveren. 

Deze doelgerichte supply chain-oplossing stelt organisaties in staat om de gehele levenscyclus van een bestelling centraal te beheren, van inname tot uitvoering. Op deze manier kunnen ze snel reageren op beperkingen en verstoringen en toch de belofte van de bestelling nakomen. Intelligent Order Management kan worden geïntegreerd met bestaande bedrijfssystemen, waardoor de time-to-value en interoperabiliteit worden verbeterd. 

In de praktijk

Laten we eens kijken hoe deze nieuwste innovatie bedrijven in staat stelt om hogere serviceniveaus te bereiken en tegelijkertijd efficiëntie en besparingen in de hele toeleveringsketen te stimuleren. Dynamics 365 Intelligent Order Management is gebouwd op een modern open platform dat bedrijven flexibiliteit kan bieden. Deze flexibiliteit hebben bedrijven vandaag de dag nodig om bestellingen afkomstig van elk kanaal vast te leggen, zoals online e-commerce, marktplaats, mobiele apps of traditionele bronnen zoals EDI, en deze vanuit hun eigen magazijn te vervullen. Met Dynamics 365 Intelligent Order Management kunnen bedrijven gebruik maken van kant en klare connectoren uit een Power Platform ecosysteem om nieuwe orderontvangst-, afhandelings- en leveringsmethoden toe te voegen. Het helpt hen gemakkelijk op te schalen tijdens piekvraag.

Kom uw bestellingsbelofte na

Voor het doen van bestellingen maakt de oplossing gebruik van AI om realtime aanbevelingen te doen op basis van bestaande voorraad. Het biedt ook informatie en inzicht in de gevolgen van mogelijke keuzes. Dit maakt gebruik van op uitzonderingen gebaseerd beheer. Zakelijke gebruikers hebben volledige zichtbaarheid en toegang om elk orderpad aan te passen en te wijzigen. Met machine learning leert het systeem hoe de zakelijke gebruiker op elke uitzondering reageert en leert het de volgende keer betere aanbevelingen te doen.

Krijg realtime inzicht in uw voorraad

Een van de belangrijkste onderscheidende factoren van Dynamics 365 Intelligent Order Management is een geïntegreerde realtime service voor voorraadzichtbaarheid. Dit is een microservice die is gebouwd op Microsoft Dataverse. Dit is zeer schaalbaar en uitbreidbaar en biedt een globaal overzicht van de voorraadposities voor alle juridische entiteiten. De fulfillment-engine gebruikt deze realtime voorraadgegevens om de uitvoering te optimaliseren en, tijdens het proces, te zorgen voor optimale voorraadniveaus over het hele kanaal.

Beheer de volledige levenscyclus van een bestelling

Om een ​​echte omnichannel ervaring te bieden, moeten organisaties de volledige levenscyclus van het product centraal beheren, van opname tot levering. Dynamics 365 Intelligent Order Management biedt realtime inzicht in elke stap van het ordertraject. Het biedt realtime inzichten in de uitvoering via aanpasbare en geïntegreerde dashboards. Hierdoor kan het supply chain team reageren en beperkingen omzeilen zodat de operationele efficiëntie wordt verbeterd zodat levering op tijd plaatsvindt.

Dynamics 365 Intelligent Order Management breekt ook silo’s af, zodat de organisaties een enkel overzicht van de order krijgen. Zelfs bij gebruik van meerdere systemen door dochterondernemingen of hoofdkantoor kan men een overzicht krijgen. Het systeem helpt organisaties ook om de retourprocessen te stroomlijnen. Of retouren nu worden opgehaald in een winkel, afhandelingscentrum of servicecentrum, retouren kunnen worden gestart via een app, online of in de winkel.

Andere onderscheidende factoren

De andere belangrijke onderscheidende factor is dat deze oplossing echt is gebouwd voor de zakelijke gebruiker, zonder tussenkomst van de IT afdeling. Het supply chain team kan de ingebedde beleidsontwerper gebruiken om de regels te ontwerpen om zo hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Ze kunnen de ontwerptools gebruiken om de respons op beperkingen te modelleren en automatiseren en machine learning gebruiken om de stroom van de bestelling te beïnvloeden en deze te optimaliseren. Telkens wanneer een organisatie beperkingen in hun fulfillmentnetwerk voorspelt of detecteert, helpt dit hen proactief de knelpunten aan te pakken en de efficiëntie in de hele toeleveringsketen te vergroten. Tijdige en volledig levering staat centraal.

Ga snel aan de slag

Organisaties willen tegenwoordig snel aan de slag, zodat ze onmiddellijk kunnen beginnen met het stimuleren van de efficiëntie in hun fulfillmentprocessen. Dynamics 365 Intelligent Order Management is software as a service (SaaS) die draait op de Microsoft-cloud.

Organisaties kunnen schalen tijdens piekordervolumes door verschillende orderontvangst-, afhandelings- en leveringspartners te ondersteunen met behulp van vooraf gebouwde connectoren. Deze engine voor orderorkestratie is gebouwd op het Power Platform, dat meer dan 200 vooraf gebouwde connectoren heeft, waardoor elke zakelijke gebruiker onmiddellijk verbinding kan maken met dit ecosysteem. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande bedrijfssystemen, zoals elk ERP-, CRM- of magazijnbeheer- en afhandelingssysteem, en gegevens naadloos synchroniseren met Dataverse. Het is niet afhankelijk van andere Dynamics 365-producten en het werkt naadloos samen met zowel Dynamics 365- als niet-Dynamics 365-bedrijfstoepassingen. Het zal iedereen in staat stellen om omnichannel fulfillment opnieuw vorm te geven. De oplossing komt als preview beschikbaar op 30 april 2021.

Bronnen

Basis: 470 wereldwijde besluitvormers van digitale transformatiestrategieën en -activiteiten met betrekking tot de winkelervaring voor klanten met kanaalbetrokkenheid van online en offline

2,3,4 Basis: 624 wereldwijde besluitvormers van digitale transformatiestrategieën en -operaties met betrekking tot de winkelervaring voor hun winkelervaring voor klanten

Bron: een onderzoek in opdracht van Forrester Consulting namens Microsoft , november 2020

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN