Kostenbesparing met Microsoft Dynamics 365 Business Central

SHARE
,

Business Central

Een nieuwe Total Economic Impact ™ (TEI) van Forrester Consulting schetst de kostenbesparingen en zakelijke voordelen als gevolg van een migratie van Microsoft Dynamics NAV naar de Microsoft Dynamics 365 Business Central-cloud.

Cloud-based business management oplossingen hebben talloze kleine en middelgrote bedrijven (MKB) geholpen om kostenbesparingen te realiseren, toegang tot de gegevens te beveiligen,  de productiviteit te verhogen  en klantervaringen te verbeteren. Aangezien de pandemie de normale gang van zaken erstoort, willen veel MKB-bedrijven de acceptatie van de cloud versnellen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, zich aan te passen aan veranderingen en werken op afstand te ondersteunen. Dit is een belangrijke beslissing waarvoor recente gegevens over het rendement op investering (ROI) voor specifieke oplossingen nodig zijn.  

Stroomlijn bedrijfsactiviteiten met de  cloud 

Om klanten op locatie met Dynamics 365 NAV en Dynamics 365 GP te helpen bij het onderzoeken van de potentiële ROI die ze kunnen realiseren door Dynamics 365 Business Central in te zetten , heeft Microsoft aan Forrester Consulting opdracht gegeven een TEI-onderzoek uit te voeren.

Forrester interviewde vijf huidige Dynamics 365 Business Central-klanten om de voordelen, kosten en risico’s van migratie naar de cloud te begrijpen. Naar het voorbeeld van deze vijf interviews werd de analyse uitgevoerd op een samengestelde organisatie van $ 15 miljoen met 250 medewerkers. Deze analyse toonde voordelen aan van $ 466.000 over drie jaar versus kosten van $ 178.000, wat neerkomt op een netto contante waarde (NPV) van $ 288.000 en een ROI van 162 procent.

“De overstap naar Business Central was vooral nuttig tijdens de pandemie, omdat onze gebruikers op afstand toegang hebben tot belangrijke bedrijfsfuncties.” – Controller, klantinterview gespecialiseerde productie

Dynamics 365 Business Central stelde deze vijf klanten in staat om de operationele efficiëntie te versterken, kosten te verlagen en hun implementaties comfortabel met groei mee te laten groeien, terwijl ze profiteerden van de flexibiliteit die inherent is aan de cloud. Klanten meldden een verbeterde bedrijfsstroom, meer gedetailleerd inzicht in bedrijfsprestaties, betere werknemerservaringen en een hogere productiviteit, samen met lagere licentiekosten en IT-kosten.

“ We waren op zoek naar een verbeterde ERP-oplossing die geschikt was voor onze gecompliceerde operaties, in de cloud. Business Central is die oplossing. We hebben alles wat we nodig hebben in één tool. ”- CEO, interview met klant in gespecialiseerde productie

Specifieke kostenbesparingen en ROI-voordelen die de productiviteit en operationele efficiëntie hebben verbeterd, zijn onder meer:

  • Het vermijden van een fulltime equivalent (FTE) en een parttime equivalent aandeel voor finance en operations – door organisaties in staat te stellen de groei op koers te houden en tegelijkertijd de behoefte aan personeel met gemiddeld 10 procent te verminderen.
  • Betere doorstroming van de operaties met een gemiddelde van 8 procent -dankzij om betere instrumenten  om  complete en efficiëntere workflows , waardoor medewerkers zich kunnen richten op waardevolle taken .  
  • Eliminatie van  $ 44.000 aan rapportage-uitgaven van derden gedurende drie jaar – door gebruik te maken van Dynamics 365 Business Central en andere  Microsoft-oplossingen , zoals Microsoft Power BI , verminderden organisaties de behoefte aan extern gegenereerde rapporten  terwijl ze een gedetailleerder inzicht kregen in hun bedrijf. 
  • Een extra kostenbesparing van $ 40.000 door over te stappen op Dynamics 365 Business Central — toegeschreven aan de migratie van on-premise Microsoft en niet-Microsoft Enterprise Resource Planning (ERP) -tools.

Wij zijn van mening dat de Forrester TEI-studie de resultaten valideert van MKB-klanten in verschillende sectoren,  van professionele dienstverlening tot het bankwezen, consumentengoederen en detailhandelaren. Door te migreren naar een enkele cloudoplossing, biedt Dynamics 365 Business Central een verbonden cloudoplossing voor bedrijfsbeheer die verkoop-, services- en operationele teams samenbrengt.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN