Power Apps

Veel organisaties gaan volop investeren in innovatie en digitalisatie. Het aantal bedrijven dat eigen applicaties wil ontwikkelen, blijft groeien. Met Power Apps van Microsoft bouw en deel je zelf low-code apps. Je verbetert hiermee de productiviteit van je bedrijf en automatiseert processen als handmatige gegevensverzameling en gegevensverwerking op papier.

Het analyseren van data, het creëren van maatwerkoplossingen en het automatiseren van processen is mogelijk zonder technische kennis, dankzij low-code technologie. Met Microsoft Power Apps maak je als professional, snel je eigen apps, waardoor jouw IT-team tijd overhoudt voor andere zaken.

Microsoft Power Apps bestaat uit een reeks kant-en-klare componenten – applicaties, services, connectoren en een gegevensplatform. Dit biedt jou een ontwikkelomgeving waarmee je applicaties kunt maken zonder toevlucht te nemen tot technische ontwikkelaars.

Belangrijkste voordelen van Microsoft Power Apps

  • Je kunt snel apps lanceren en hierdoor inspelen op de behoefte van jouw bedrijf.
  • De apps kun je snel aanpassen. Op die manier sluiten je apps perfect aan op de daadwerkelijke processen.
  • Je bent niet langer afhankelijk van schaarse ontwikkelaars en door standaardcomponenten te gebruiken voorkom je onnodig ontwikkelwerk.
  • Wil je nog een stap verder, dan kunnen ervaren ontwikkelaars de apps uitbreiden met extra functies en koppelingen.
  • Het bevordert innovatie door digitale functies op te nemen in handmatige en verouderde processen.

Power Apps-voorbeelden per functionaliteitsgebied

Gebruik de kennis en ervaring van professionals van verschillende afdelingen zoals Financiën, Marketing, HR, Operations, Inkoop of Verkoop om innovatie te stimuleren. Hieronder een paar voorbeelden per afdeling van processen die je kunt digitaliseren met Power Apps.

  • Human Resources: dit is een gebied dat snel digitaal transformeert, door remote werken op afstand is het belangrijk dat werknemers met elkaar verbonden zijn en met de juiste tools hun taken kunnen uitvoeren. Voorbeelden van processen zijn sollicitaties inplannen, een werknemersportaal inrichten, vakantieaanvragen en ziekmeldingen registreren, data voor verjaardagen en jubilea beheren, prestatie-evaluatie en -beoordelingen verwerken, chatbot voor werknemers sturen, onboarding- en offboardingstrajecten beheren, reserveringen beheren voor parkeerplaatsen, kamers, kantoor, eetzaal enz., beheer van opleidingen en certificeringen, enz.
  • Inkoop: portaal voor inkoopbehoeften (multi-company), portaal voor leveranciersaanvragen, aanbestedingsportaal, prijsvergelijkingen leveranciers, contractbeheer, ordergoedkeuringsproces, tarief- en kortingsbeheer, prijswijzigingen leveranciers, document- en administratief beheer van inkoopcontracten, ordertracering, automatiseren van inkoopbonnen uit documentscanning, enz.
  • Financiën: dagelijkse boekingen van buiten ERP, goedkeuringen van uitgaven, toerekening en goedkeuringen van uren, goedkeuringen van risico’s van klanten, beheer van incasso’s en invorderingen, integratie van banktransacties, beheer en controle van KPI’s, follow-up van interne en externe audits, ondertekening van documenten en integratie met ERP, autorisatie van betalingen, automatisering van bankafschriften, automatisch posten van ontvangen facturen, genereren van belastingen, enz.
  • Verkoop en Marketing: chatbots beheren, klantenregistratie teller, partner of abonnee portal, klanten community portal, automatische verzameling van data concurrentie, eenmalige registratie van klanten op verschillende platforms, automatiseren orderregistratie, contact synchronisatie, eenvoudige registratie van opportunity’s, reviews klanten, automatisering verzending aanbiedingen, generen van nieuwsbrieven, proces voor raadplegen en bestellen producten, enz.
  • Productie: proces van ontwerp en creatie van nieuwe producten, verzameling van indicatoren in de fabriek, kwaliteitscontroles en audits, automatiseren van machineverbruik, automatiseren van aankoopaanvragen aan leveranciers op basis van materiaalbehoeften, kwaliteitsmanagementmodule, enz.
  • Logistiek: mobiliteit (inventarisaties en tellingen, ontvangst van materiaal, realisatie van pickings, ontvangst van leveringsbonnen), app voor transportbeheer, ondertekening van verkoopbonnen, automatische registratie van producten van leveranciers en tarieven, opvolging van bestellingen, enz.

Kijk naar ons webinar over  Power Apps om inspiratie op te doen bij het bouwen van jouw eigen business apps. Leid de digitale transformatie van jouw bedrijf en versnel jouw bedrijfsinnovatie met de expertise van Prodware.