Office 365 en Dynamics 365

We bevinden ons in een tijd waarin digitaal transformeren voor bedrijven geen keuze meer is maar een noodzaak. De technologie verandert en daarmee verandert ook onze manier van werken. Werknemers zijn mobieler, meer verbonden en werken vanaf elk apparaat. Hierdoor biedt de cloud grote voordelen voor bedrijven, omdat de informatie overal kan worden benut, waardoor een grotere vrijheid van gebruik van apparaten wordt bereikt zonder de beveiligingsrisico’s te vergroten. In dit verband wordt communicatie tussen bedrijfsteams essentieel, aangezien mobiliteit van werknemers een flexibel en wendbaar communicatiesysteem vereist. Als gevolg van deze behoefte is er een nieuwe zakelijke samenwerkingsomgeving ontstaan: Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Teams

Teams is een communicatiehub die is geïntegreerd in Office 365, dus het werkt op een verbonden manier met de rest van de Office-applicaties. Het verenigt alles wat een team nodig heeft om te werken: e-mail, chat, presentaties, vergaderagenda, documenten, enz. Kortom, het combineert alle vormen van communicatie en samenwerking van een bedrijf.
Je kunt ook verbinding maken met Dynamics, om specifieke teams te creëren om acties uit te voeren en actief samen te werken met elke afdeling. Gegevens worden beschermd door middel van accurate beveiliging, zodat ze niet verloren gaan.

Van Skype tot Teams

Skype, waarmee gebruikers direct online kunnen communiceren, zorgde voor een revolutie in de zakelijke communicatie. Microsoft heeft het meer dan 10 jaar geleden aan zijn portfolio toegevoegd. Momenteel zijn alle functionaliteiten van Skype ingebed in Teams en teams gaat veel verder waardoor beter wordt ingespeeld op de nieuwe manieren van werken. Daarom heeft Skype voor Bedrijven een vervaldatum: tot 31 juli 2021 is het mogelijk om over te stappen van Skype naar Teams; vanaf die datum zal Skype niet langer een op zichzelf staande oplossing zijn en zal het worden geïntegreerd in Teams. Begin je als bedrijf met Teams dan is het verstandig om zowel Skype als Teams te gebruiken zodat medewerkers rustig aan de nieuwe manier van werken kunnen wennen want de basis van goed gebruik van de tool is een brede acceptatie.

Voordelen van Microsoft Teams

Teams geeft de communicatie tussen teams meer vorm. Het platform maakt het mogelijk om de communicatie tussen teams zowel intern als extern te optimaliseren. Dit betekent dat de communicatie ook kan worden onderhouden met externe klanten, zelfs als ze geen Teams hebben, via een uitnodiging. Ook kun je Teams op je mobiel te installeren. Ontdek hoe de samenwerking van jouw team de productiviteit van je bedrijf kan verbeteren in onze Infographic.