Prodware biedt gebruikers van Business Central en Power BI binnenkort de mogelijkheid om nog sneller te beschikken over de juiste financiële informatie die helpt bij het nemen van beslissingen. Power BI is al een tijd de tool die managers optimaal en snel inzicht geeft in alle gegevens die het bedrijf verzamelt. Power BI wordt volledig gehost in de Cloud maakt verbinding met elke bestaande cloudservice. Ook de verbinding met lokale oplossingen is mogelijk.

Zakelijke markt

Power BI is een analytische oplossing die volledig gericht is op de zakelijke gebruiker die zelf aan de slag wil met data. Het werkt eenvoudig en je kunt er snel mee werken. Je hebt toegang tot deze tool vanaf je laptop, je telefoon of je tablet. Niet alleen jij maar ook de rest van het team kan aan de slag met Power BI. Want aangezien Power BI Cloud gebaseerd is hoef je deze tool niet op de computers van je werknemers te installeren en beschikt het over alle Microsoft-veiligheidsgaranties. Je kunt werken met elk type data, Big Data en geavanceerde analytische diensten gebaseerd op AI en Machine Learning.

Processen optimaliseren

Microsoft heeft hiermee een zeer krachtig en intuïtief analyseplatform ontwikkeld dat ervoor zorgt dat je essentiële beslissingen kunt nemen die gebaseerd zijn op de analyse van belangrijke gegevens. Hierdoor word je als bedrijf productiever, kun je processen optimaliseren en speel je flexibel in op veranderingen.

Integratie met Business Central

Het power BI-platform is inmiddels ook geïntegreerd met Business Central. Hierdoor hoef je als gebruiker de ERP-omgeving niet te verlaten om analyses te doen. Door de samenstelling van diverse pakketten kun je gebruik maken van een set dashboards en rapporten die alle data overzichtelijk presenteren. Deze rapporten en dashboards kun je rechtstreeks vanuit Business Central installeren en raadplegen. Door gebruik te maken van filters kun je de financiële items selecteren die je op dat moment nodig hebt. Hierdoor beschik je nog sneller over de juiste informatie.

Prodware Power BI

Prodware doet nog wat extra’s en heeft van de mogelijkheden van Power BI gebruikt gemaakt om een speciaal pakket samen te stellen voor financieel beheer. Hiermee krijg je direct toegang tot de belangrijkste financiële gegevens van je bedrijf wat kan zorgen voor nog snellere besluitvorming. Je moet hierbij denken aan rapporten die zijn gericht op financiële analyses zoals: balansen, bedrijfssituatie, solvabiliteit, liquiditeit, korte- en lange termijn verplichtingen, obligaties, beschikbaarheid van bankrekeningen, analyse van vaste activa om de huidige waarde te zien.

Extra rapporten en dashboards

Zo bevat Prodware Power BI Business Central 5 rapporten met meer dan 15 dashboards die standaard worden geïnstalleerd en opgevraagd vanuit Business Central. Hierin zijn de belangrijkste KPI’s opgenomen. Door dat je de gegevens op verschillende manieren kunt vergelijken en groeperen zijn ruim 150 weergaven mogelijk.

Wil je meer weten over dit complete financiële analyseplatform en wat Prodware daarmee mogelijk maakt, neem dan contact met ons op.