Op 1 oktober jl. heeft Microsoft de 2020 release wave 2 voor Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform gepubliceerd. Dit houdt in dat er tussen oktober 2020 en maart 2021 een set aan nieuwe functionaliteiten worden vrijgegeven door Microsoft. Deze tweede release wave van het jaar laat zien dat Microsoft continue bezig is met investeren in de digitale transformatie voor klanten en partners. In deze blog benoemen we de highlights voor het Power Platform.

Power Apps

De Power Apps bevatten veel verbeteringen voor alle Power Apps-ontwikkelaars, waardoor de verfijning en bruikbaarheid van de apps wordt verbeterd. Ontwikkelaars kunnen Power Apps rechtstreeks binnen Microsoft Teams installeren om de Teams-ervaring eenvoudig aan te passen. Verder worden de beste canvas- en modelmogelijkheden gecombineerd, zoals het maken van aangepaste lay-outs en componenten. Power Apps-portals voegen Microsoft Power Virtual Agents toe als een component in de Power Apps-portalstudio, evenals ondersteuning voor codecomponenten die zijn gemaakt met behulp van het Power Apps-componentframework. AI Builder introduceert nieuwe AI-scenario’s voor het scannen en vertalen van bonnen en verbeteringen om verbinding te maken met gegevens op afstand. De startpagina van de AI-builder en de modeldetailpagina zijn bijgewerkt om de integratie met Power Apps en Power Automate te verbeteren.

Power BI

Power BI investeert in drie belangrijke gebieden: geweldige data-ervaringen, moderne Enterprise BI en inzichten waar beslissingen mee genomen kunnen worden. Power BI Desktop bevat veel nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om snel en gemakkelijk inhoud te creëren, waardoor gebruikers meer mogelijkheden krijgen, inhoud op bedrijfsniveau op AI gebaseerde schrijfervaringen kunnen maken. Power BI Mobile voegt ondersteuning voor gesplitste weergaven toe voor iPad. Power BI Service integreert met Azure Synapse om automatisch opgebouwde weergaven op grotere Power BI-modellen te maken en te beheren, evenals verbeterde integratie met SharePoint-lijsten om extra aangepaste rapporten te maken. We blijven onze opties voor gegevensbescherming verbeteren, zodat klanten gevoelige gegevens kunnen classificeren en labelen.

Power Automate

Power Automate verbeteringen zullen het beste van WinAutomation combineren met de cloudgebaseerde AI-builder en connectorgebaseerde mogelijkheden in geautomatiseerde stromen. Deze nieuwe versie biedt klanten een manier om alles te automatiseren, van Office-apps tot verouderde terminaltoepassingen die in decennia niet zijn bijgewerkt. Bovendien omvatten verbeteringen aan geautomatiseerde stromen in de cloud uitgebreidere automatiserings- en goedkeuringservaringen.

Power Virtual Agents

Power Virtual Agents biedt uitgebreide mogelijkheden in de authoring ervaring, bijvoorbeeld tools om meer significante content te creëren, Adaptive Cards mogelijkheden, onderwerpsuggesties uit documenten, verbeterde Power Automate-integratie, spraakintegratie met slimme luidsprekers, thema’s om de look en feel van de bot aan te passen, en nog veel meer.

Wij willen je – onze partners, klanten en gebruikers – helpen om jouw organisatie klaar te stomen voor de digitale transformatie. Meer weten? Neem dan contact op met Prodware.