Stimuleer innovatie en succes met Dynamics 365 Business Central

SHARE
,

Afgelopen week was de elfde editie van Directions EMEA 2018 conferentie in Den Haag. Met maar liefst 2.200 bezoekers groeit dit Microsoft Dynamics partners voor partners evenement nog steeds elk jaar. Het belangrijkste doel van de conferentie is om Microsoft Dynamics partners uit de eerste hand van Microsoft bij te praten over de roadmap van Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central. Uiteraard met de bijbehorende best practices om van een bestaande NAV omgeving over te gaan naar Business Central.

Prodware was hier prominent aanwezig met ruim 25 specialisten uit zes landen. We zijn hierdoor weer volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Hiermee kunnen we de vertaalslag maken naar onze klanten en hen optimaal adviseren. Daarnaast hebben we richting gekregen over wat belangrijke ontwikkelingen zijn om in te investeren in 2019.

Een belangrijke aankondiging is de komst van Business Central on-premise wat de natuurlijke opvolger van Dynamics NAV is geworden. De naam Dynamics NAV met het bekende oplopende versienummer gaat hiermee verdwijnen. De nieuwste Oktober’18 release van Business Central (met meer dan 100 verbeteringen) is zowel beschikbaar in een cloud, on-premise als in een hybride variant. De functionaliteit is in alle gevallen gelijk net als het releaseschema van twee maal per jaar. Maandelijks vinden kleine updates plaats, bijvoorbeeld op het gebied van security.

Interessante ontwikkelingen voor de partners zijn:

  • Geen kosten verbonden aan ‘digital learning’.
  • Een nieuw certificeringsprogramma Business Central verschijnt voor functionele consultants.
  • Een speciaal Business Central YouTube kanaal gaat life.
  • Een direct “insights” in de geregistreerde certificeringen, CSP gebruik ed. via de Microsoft portal.

Interessante ontwikkelingen voor de ontwikkelaars zijn:

  • Een Business Central Admin Center waar je zelf de updates kan schedulen,
  • Extra telemetrie voor het opsporen van fouten
  • De mogelijkheid om met ‘een druk op de knop’ een sandbox te creëren die een exacte replica van de productie omgeving is.
  • Nieuwe debugging mogelijkheden.
  • De aankondiging van nieuwe migratie tooling waarmee maatwerk add-ons C/AL code) omgezet kan worden naar Extensions (AL code). In werkelijkheid gaat dat natuurlijk niet zo eenvoudig, maar het feit dat er door Microsoft serieuze investeringen in migratie tooling gedaan wordt, is uiteraard positief.

Tot slot hebben klanten, die graag een on-premise omgeving willen maar soms ook gebruik willen maken van Azure AI , de mogelijkheid om de Business Central on-premise omgeving geheel of gedeeltelijk met specifieke tabellen te synchroniseren met een gelijke cloud omgeving waarna alle Azure functionaliteit voor ze beschikbaar is.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN