Uitdagingen bij de transitie naar Dynamics 365 Business Central

SHARE
,

Tijdens de elfde editie van Directions EMEA 2018 conferentie in Den Haag was Prodware prominent aanwezig.Met maar liefst 2.200 bezoekers groeit dit Microsoft Dynamics partners voor partners evenement nog steeds elk jaar. Het belangrijkste doel van de conferentie is om Microsoft Dynamics partners uit de eerste hand van Microsoft bij te praten over de roadmap van Dynamics NAV en Dynamics 365 Business Central.

Met de introductie van Business Central gaat er veel veranderen. Dit weten we al geruime tijd. De transitie naar Business Central brengt voor software ontwikkelaars veel uitdagingen en  nieuwe mogelijkheden met zich mee.

De belangrijkste uitdagingen met Business Central zijn:

  • De huidige NAV ontwikkelaars moeten een nieuwe taal (AL) leren en een andere ontwikkelomgeving gebruiken. Denk hierbij aan Visualstudio Code, Devops, Git voor de source code management en de build pipelines.
  • De verandering van het programmeermodel waardoor je door middel van Extensions uitbreidingen kunt maken op de standaard Business Central functionaliteit. In tegenstelling tot het huidige model kun je minder ingrijpende aanpassingen doen en ben je gebonden aan de interfaces die Microsoft beschikbaar stelt.

Nieuwe mogelijkheden met Business Central in de Cloud zijn:

  • De integratie met het Power platform waarmee Flow, PowerApps en de Power Bi functionaliteit eenvoudig zijn toe te voegen.
  • De beschikbaarheid van de geavanceerde AI functionaliteit zoals Machine Learning (ML) en cognitieve services.

Op Directions EMEA 2018 toonde Microsoft de roadmap voor Business Central en de planning van de transitie van de Base App (Business Central is ook geschreven in C/AL) naar AL. Volgens de planning is de Base App gereed als preview in het voorjaar 2019. Het najaar 2019 is gepland om de Base App in productie te nemen.

Kortom er gaat veel veranderen en er is veel te leren. De toekomst voor Business Central ziet er interessant uit voor zowel klanten, consultants en software engineers.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN