De release bevat honderden nieuwe functies in Dynamics 365-toepassingen, waaronder Finance. Dynamics 365 Finance brengt het intelligente cashflowaanbod naar een openbare voorvertoning met automatisering op basis van voorspellende resultaten. Gebruikers zullen out-of-the-box machine learning ervaren. Ook budgetvoorspellingen, betaalgedrag van klanten en een prognose voor kasposities kunnen worden bekeken op basis van werkelijke crediteuren- en projecttransacties. Automatisering op basis van prognoses rond collecties verbetert de strategie van een bedrijf om positieve inkomende cashflow nog verder beïnvloeden.

Core Financials

 Deze release in Core Finance is gericht op het opnemen van capaciteiten in de cashflow prognose en op voortdurende verbeteringen op alle financiële gebieden.

 Einddatum van het geavanceerde bankafstemmingsoverzicht en de daaropvolgende bank begindatum van het afschrift zijn hetzelfde

 Met deze update kan je de range instellen voor één actie binnen een tijdvak, bijvoorbeeld middernacht op 2 januari tot middernacht op 3 januari en voor de volgende actie van middernacht op 3 januari tot middernacht op 4 januari. Met de functie kan het eindpunt voor de ene actie het startpunt van de volgende actie zijn.

 Cashflow prognoses – projectintegratie

 Projecten die gebruikmaken van een prognosemodel voor kosten- en opbrengstenramingen kunnen worden opgenomen in het cashflow prognosevermogen in contanten en bankbeheer. Zodra het prognosemodel wordt geselecteerd in Cash flow forecast setup, worden de verwachte kosten en opbrengsten in de Cash overview – current company werkruimte of in de Cash overview – all companies werkruimte in contanten en bankbeheer opgenomen. De projecttypen en transactietypen die je wilt opnemen, kun je opgegeven wanneer je de cashflow prognose instelt.

 Wijzigingen in de samenwerkingsbank van leveranciers

Met deze functie kunnen leveranciers de bankrekeningen bekijken die ze hebben ingesteld voor jouw organisatie. Ze kunnen ook bestaande bankrekeningen uitschakelen en nieuwe toevoegen. Op lek moment kunnen crediteurengebruikers bijgewerkte bankgegevens controleren. Na het herzien van de nieuwe rekeningen en wanneer de primaire betaalmethode handmatig is bijgewerkt, kunnen de records worden gemarkeerd als beoordeeld, zodat ze uit de lijst worden verwijderd.

Finance Insights

Deze release in Finance Insights is gericht op het versnellen van de digitale transformatie met AI en automatisering. Terwijl organisaties snel beslissingen willen nemen, risico’s willen verminderen en zich willen concentreren op strategische initiatieven, is het van cruciaal belang om financiering vrij te maken van repetitieve, tijdrovende en waardevolle dagelijkse activiteiten. Door gebruik te maken van de kracht van AI stelt Finance Insight jou in staat om met een druk op de knop alleen de positie van jouw bedrijf te kunnen beoordelen, maar ook om proactief maatregelen te kunnen nemen. Huishoudelijke taken worden geautomatiseerd of verwijderd, de barrière van het ontwikkelen of het inhuren van AI-expertise wordt omzeild en jij blijft achter met inzichten om jouw bedrijf vooruit te helpen.

Betalingsvoorspellingen van klanten

Betalingsvoorspellingen van klanten helpen bij het beantwoorden en proactief reageren op de volgende vragen: Wanneer wordt een factuur of verkooporder betaald? Welke klanten betalen op tijd of te laat? Welke facturen of bestellingen betalen ze?

Externe gegevens voor cashflow prognoses

Met deze functie kun je externe gegevens opnemen in cashflow prognoses. Het brengt de mogelijkheid om externe gegevens van ondersteunende systemen in de cashflow-engine te importeren om de nauwkeurigheid van cashflowprognoses te verbeteren.

Banksaldo prognose

Prognoses van banktegoeden zijn gebaseerd op terugkerende activiteiten, evenals klantbetaling en leveranciersbetalingen. De banksaldoprognoses helpen je de beschikbaarheid van fondsen op specifieke tijdstippen nauwkeurig te begrijpen.

Intelligent begrotingsvoorstel

Met deze  functie kun je automatisch een conceptbudget maken, realistisch en betrouwbaar door het gebruik van historische gegevens.

Nieuwe werkruimtes

Deze functie voegt een nieuwe werkruimte toe die alle benodigde elementen bevat voor het voltooien van de analyse en activiteiten die je nodig hebt om het geld van jouw organisatie succesvol te beheren.

Lees op onze blogsite ook de andere blogs over de eerste Microsoft Release Wave van 2021.