WhatsApp

Door Prodware Spanje

De wereld van de verkoop verandert en als gevolg van nieuwe verkooptrends moeten bedrijven radicaal transformeren. Consumenten worden nieuwsgieriger, veeleisender en ongeduldiger. Dat leidt tot nieuwe zakelijke benaderingen om te reageren op de eisen van opkomende markten.

Alternatieven

Alternatieve verkoopkanalen worden belangrijker en de communicatie met klanten krijgt een bijzondere rol in het gehele Customer Experience proces. Het is noodzakelijk dat je beschikt over de juiste tools waarmee je dynamische, flexibele en realtime communicatie tot stand brengt, afgestemd op onze moderne nomadische levensstijl. Consumenten eisen directe en gepersonaliseerde communicatie. Met een 360º-visie kan je waarde toevoegen en de klantervaring maximaliseren. Je kunt daarbij gebruik maken van moderne technologieën als kunstmatige intelligentie en analyses van data.

WhatsApp

Met meer dan twee miljard gebruikers wereldwijd en open rates van 98%, is WhatsApp als direct verkoopkanaal een serieus alternatief. Het is de meest gebruikte berichtentoepassing ter wereld en heeft momenteel meer dan 2.000 miljoen gebruikers wereldwijd. Toen WhatsApp Business in 2018 op de markt kwam, werden zijn intenties om het verkoopcommunicatieplatform bij uitstek te worden, geformaliseerd. Daarnaast heeft WhatsApp veel bedrijven tijdens de pandemie geholpen in hun reis naar het digitaliseren van hun bedrijf.

Eenvoudig verkoopkanaal

Met WhatsApp kun je een verkoopkanaal openen dat al door klanten wereldwijd wordt gebruikt. De meeste mensen bekijken hun berichten meerdere keren per dag. Bovendien is WhatsApp een minder ingrijpende optie dan een telefoontje en persoonlijker dan e-mail. Om deze reden, ondanks het feit dat WhatsApp niet geboren is als marketingtool of verkoopkanaal, gebruiken steeds meer bedrijven dit alternatief. Het biedt ze een ​​direct communicatiekanaal met de klant en een belangrijk instrument om betrokkenheid te genereren. Met de applicatie kun je heel gemakkelijk contact maken met je klanten, waar ze ook zijn. Je bouwt hierdoor een meer persoonlijke relatie op en je biedt een uitstekende ervaring.

WhatsApp Business

Om grote bedrijven een schaalbare en flexibele manier te bieden om WhatsApp Business te gebruiken, werd de WhatsApp API geïntroduceerd. Met deze technische interface kunnen bedrijven op grote schaal op een eenvoudige, veilige en betrouwbare manier berichten van klanten ontvangen en beantwoorden. Dit bevordert de communicatie en verkoop over de hele wereld.

Volgens een onderzoek van Zendesk gebruikt 28% van de bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika deze applicatie. Dit betekent dat, als de tool wordt doorontwikkeld, de consolidatie van WhatsApp Business een voor en een na in e-commerce en in de detailhandel zal markeren als een prioritaire toepassing voor verkoop en klantenservice.

Omnichannel

Omnichannel, cross-channel en unified commerce gaan in dezelfde richting en willen een uitzonderlijke service bieden op basis van een homogene en een volledig gepersonaliseerd klantervaring tussen de verschillende kanalen. Doorslaggevend is niet het kanaal, maar het kruisen van kanalen. Hierdoor is de informatie realtime beschikbaar en worden alle processen gecentraliseerd en geïntegreerd. De klant staat centraal in de strategie.