Zelf dashboards maken in Power BI. Handig of onbegonnen werk?

Iedereen kan dashboards bouwen in Power BI. Wij geven in deze blog antwoord op de vraag: waarom zou je dat dan nog laten doen? 
SHARE
,

Microsoft Power BI

Power BI wordt door Microsoft benoemd als Self-Service Analytics. Met andere woorden, iedereen zou het moeten kunnen. En dat klopt. Iedereen kan dashboards bouwen in Power BI. We geven graag antwoord op de vraag: waarom zou je dat dan nog laten doen? 

1: Omdat Power BI vergelijkbaar is met Word. Simpele rapportages kan iedereen zelf maken. Wordt het iets complexer, dan kun je op internet zoeken naar voorbeelden. Wordt het nog complexer, dan kun je om hulp vragen. Voor geavanceerde rapportages heb je meer technische kennis en begrip van de datastructuur nodig, zodat je de juiste waarde uit de data kunt onttrekken.

2: Daarnaast is Power BI een frontend analytics tool. Dit houdt in dat je de tool inzet om de data een gezicht te geven. Echter, de kracht van Business Intelligence is het combineren van data vanuit meerdere bronnen om zo waarde te creëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door machine learning in te zetten en voorspellende analytics te genereren. Power BI is in zo’n geval prachtig om gegevens in weer te geven, maar je kunt het niet gebruiken om diepgaande Business Intelligence op uit te werken.

Ervaring met Business Intelligence? 

3: Dan is er nog de snelheid waarmee een Power BI expert een dashboard maakt. Die zal beginnen met het ontdekken van de behoefte van de gebruiker. Omdat hij iedere dag bezig is met het maken van dashboards voor allerlei business gebruikers, weet hij welke gegevens er nodig zijn om de informatiebehoefte voor die betreffende rol te bevredigen. Zodoende ontvang jij als gebruiker direct een compleet dashboard.

4: De vierde reden om niet zelf dashboards te maken, is dat Microsoft in korte tijd heel veel veranderingen heeft doorgevoerd en nog steeds bezig is met een hoop nieuwe ontwikkelingen. Onze Power BI experts werken iedere dag met Power BI en de bijbehorende tooling zoals Azure Active Directory (AD), R scripting en bijvoorbeeld machine learning (ML). Daardoor hoef jij je niet eerst te verdiepen in de werking van de verschillende tooling en software. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie.

Wat kan ik dan wel zelf? 

Zoals beschreven is Power BI een frontend analytics tool. Een oplossing waarmee je makkelijk en snel inzicht in trends krijgt. Voor de dagelijkse rapportages waar een hele afdeling op draait, is het handig op z’n minst samen met een expert samen te werken. Maar persoonlijke dashboards kun je prima zelf bouwen. Je hebt dan een standaard kennisniveau nodig, anders loop je snel tegen problemen aan. Eigenlijk net als met Word. Op het moment dat je echt geavanceerde rapportages wilt maken, neem dan contact met ons op. Onze BI-experts delen hun ervaring graag en vinden het leuk om samen met jou een product te maken dat volledig voldoet aan jouw eisen.

Lees hier onze andere blogs over het Power Platform en Business Intelligence.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN