Cloud voor de distributie

De distributie heeft een transformatie doorgemaakt. Een grotere nadruk op de dienstverlening heeft distributeurs, fabrikanten en detailhandelaren gedwongen hun rol opnieuw te beoordelen en te herdefiniëren en zich aan te passen aan de veranderingen in de manier waarop technologie wordt geïmplementeerd en gebruikt. De verschuiving naar de cloud heeft de vereiste veranderingen ondersteund en mobiliteit en flexibiliteit centrale thema’s binnen de branche gemaakt.

De voordelen voor distributeurs van een cloud-based bedrijfsmanagementoplossing

1. Betrouwbaarheid en consistentie van de dienstverlening

De klant is koning en daarom is de dienstverlening van een distributeur zijn belangrijkste differentiator. Het is van essentieel belang dat een distributeur een consistente dienstverlening levert. Door een cloud-based approach aan te nemen, vermijden distributeurs ‘down time’ door IT-problemen. Omdat cloudproviders actief zijn binnen strikte SLA’s worden klanten verzekerd van een minimale storing en veilige systemen.

2. Investeren in klantgericht personeel

Als uw bedrijfssystemen op uw eigen servers functioneren dan heeft u waarschijnlijk de vereiste dat een IT-afdeling deze infrastructuur moet uitvoeren en beheren en eventuele rampherstelplannen moet leiden. Met een cloud-based oplossing voor managed services staat een dedicated off-site IT-team voor u klaar om de downtime van technische storingen te beperken. Door uw IT-functie te stroomlijnen en het hun taak te maken de strategische relatie met een goede IT-partner (applicaties en cloud) te beheren, kunt u direct kosten besparen of investeren in medewerkers die inkomsten kunnen genereren voor uw bedrijf en de klanttevredenheid kunnen verbeteren.

Whitepaper top 10 stappen naar succes in de moderne distributiewereld

3. Real-time prijzen en inventarisatie

Als u de kosten van elk onderdeel van uw supply chain snel begrijpt, heeft u controle over uw bottom line. Het is bekend dat de prijsstelling bij transport en opslag fluctueert door verschillende factoren: brandstofprijzen, marktomstandigheden of vraag. Real-time voorraadbeheer met de cloud zorgt ervoor dat u optimaal kan reageren op deze veranderingen terwijl u een buffer behoudt voor noodgevallen.

4. Verbeterde zichtbaarheid en toegankelijkheid van uw distributiesysteem

Cloud-based services kunnen alle belanghebbenden tegelijkertijd in de supply chain verbinden, waardoor een meer samenwerkende aanpak wordt verleend. Cloud geo-analytics stelt distributeurs in staat om leveringsnetwerken te monitoren, slow-movers te prioriteren en de hoeveelheid producten die doorgaans verloren gaan tijdens vervoer te verminderen. Met cloud-gebaseerde systemen kan iedereen, van bestuurders tot servicevertegenwoordigers, bij de voor hen noodzakelijke informatie. Dit op vrijwel elk apparaat waardoor het veel makkelijker is om zaken op afstand te doen. Logistiek managers kunnen processen in real-time vanaf afgelegen locaties waarnemen en onmiddellijk resources inzetten indien nodig.

5. Schaalbaarheid als kosteneffectief model

Een voordeel van Software as a Service is dat u uw IT-systeem kunt schalen om de benodigde middelen te leveren om aan veranderende behoeften te voldoen. Deze schaalbaarheid in zowel gebruikers- als bandbreedte biedt een kosteneffectief model voor distributeurs die te maken hebben met seizoensgebonden vraag- en aanbod. Uw financiële afdeling kan uw cashflow bijhouden, om zo een voorspelbare marge te behouden.

Een one-stop-shop partnereBook Bedrijfsapplicaties in de cloud

Prodware is een one-stop-shop voor klanten die geïnteresseerd zijn in en gebruik maken van intelligente Microsoft cloud oplossingen, zoals Dynamics 365, Power BI, Power Apps en Cortana Intelligence. Dit betekent dat u maar één gesprekspartner heeft voor al deze facetten.

Voor uw financiële afdeling betekent dit dat u een enkele factuur ontvangt voor al uw Microsoft oplossingen, add-ons en ondersteuning. U kunt zelf bepalen of u maandelijks of jaarlijks gefactureerd wilt worden en u kunt met gemak op- en afschalen.

Neem voor meer informatie over de cloud voor de distributie contact met ons op.