Business Intelligence for retail

SHARE
,

Prodware Business Intelligence for Retail

De retailmarkt heeft de afgelopen jaren flink onder druk gestaan en nog steeds hebben vooral fysieke winkels het zwaar. Lokale winkels moeten de strijd aan gaan met internationale ketens en de binding met klanten is essentieel om te kunnen overleven. Online retail groeit maar de belangrijkste voorwaarde voor succes is dat je de steeds hogere verwachtingen van consumenten waarmaakt en zelfs overtreft. Je klanten goed leren kennen en ze een stap voor zijn is een voorwaarde om te overleven.

Technologie in retail

De technologie is in hoog tempo de koers gaan bepalen in de retail. Het heeft de manier van verkopen, kopen en betalen sterk beïnvloed. Nieuwe technologieën en de uitbreiding van het aantal kanalen zorgen ervoor dat er steeds meer essentiële data beschikbaar komt. Door het nauwkeurig analyseren en interpreteren van deze data kunnen de retailers een flinke voorsprong nemen op de concurrentie. Het biedt retailers de mogelijkheid om de juiste strategische beslissingen te nemen

Oplossing van Prodware

Maar de meeste tools die hiervoor al beschikbaar waren zijn complex en duur. Daardoor blijft veel data ongebruikt liggen en lopen de retailers belangrijke kansen mis. Prodware heeft een BI retail oplossing ontwikkeld voor Dynamics 365 die retailers eenvoudig en snel kan helpen bij het analyseren en verwerken van data. Deze BI oplossing is vooral geschikt voor middelgrote en grote organisaties met meerdere fysieke winkels en gebouwd op het krachtige Microsoft Power Platform.

Voordelen

Het voordeel van BI for Retail is dat het geïntegreerd is in Dynamics 365 for Retail, toegang heeft tot alle actuele data die de retailer verzameld, up to date blijft door nieuwe releases en zeer gebruikersvriendelijk is. Je hoeft als retailer geen BI expert te zijn of te worden om het te kunnen gebruiken. En dat is heel praktisch want de retailer heeft de informatie vaak snel nodig en heeft meestal geen BI expert in dienst.

Met deze tool heeft de retailer 17 standaard dashboards beschikbaar die elk een specifiek segment van de retail onderneming analyseert en die aan de hand van actuele data een compleet overzicht biedt per gewenst tijdslot met informatie over alle bedrijfsprocessen.

Informatie die uit de dashboards beschikbaar komt:

  • Winkelvoorraad
  • Productcategorieën
  • Interesses van klanten en prospects
  • Aankopen van klanten
  • Omzetgegevens
  • Betaalopties
  • promoties
  • medewerkers
  • verschillen tussen filialen

Aan de hand van deze dashboards kunnen retailers rapportages snel en gemakkelijk downloaden waardoor ze over betere inzichten in de bedrijfsprestaties beschikken.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact op met Prodware.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN