5 voordelen van een mobiele ERP app voor Service Management bedrijven

SHARE
,

Mobiele ERP app

Onderzoeksbureau Gartner voorspelde al in 2013 dat in 2017 de helft van alle medewerkers zijn eigen (mobiele) device op kantoor gebruikt. Bring Your Own Device (BYOD) blijft toenemen in populariteit. De steeds groter wordende keuze vormt echter een uitdaging voor de meeste Service Management bedrijven.

Anno 2017 doen we allemaal steeds meer met onze smartphone en willen daar naast onze eigen functionaliteiten ook ons werk op kunnen afhandelen. Vroeger bood een robuust apparaat nog veel voordelen. Tegenwoordig zijn die voordelen niet zoveel meer waard. Een duur, groot apparaat waar alleen maar bonnen mee af te handelen zijn, sluit niet meer aan op de behoeften van de service industrie.

Wat dan wel?

Slanke, lichtgewicht apparaten genieten de voorkeur. Ergonomische devices met het gemak van touch. Ze zijn ideaal voor de meeste field service taken, zoals het bekijken van diagrammen en schema’s voor reparaties en het monitoren van de inventaris. Voor taken in meer barre werkomstandigheden zijn nauwsluitende robuuste covers op de markt die voldoende bescherming bieden.

Mobiele bedrijfsapps zijn in opkomst en bieden vele voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen van mobiele ERP applicaties voor u op en een rijtje gezet in deze blog.

1. Eenvoudige aanschaf en direct gebruik

Een van de grote voordelen van een mobiele ERP app is dat zakelijke functionaliteit op dezelfde eenvoudige wijze aangeschaft kan worden als de apps die u persoonlijk op uw smartphone gebruikt.

Mobiele ERP apps, zoals Microsoft Dynamics, zijn te downloaden in de Google Play Store, Windows Store of Apple App Store. U bent niet afhankelijk van een bepaald besturingssysteem. U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook gebruikt bij uw standaard Microsoft Dynamics ERP en kan direct aan de slag. Het maakt niet uit of uw systeem op uw eigen server draait of uit de cloud komt.

2. Moderne interfaceNAV activities mobiele ERP app

Een mobiele ERP app geeft op basis van autorisatie toegang tot bepaalde functionaliteit van uw ERP-systeem. De oplossing combineert de vertrouwde gebruikerservaring van uw Microsoft Dynamics ERP met een moderne interface voor mobiele apparaten.

Berekeningen worden buiten het device gedaan, waardoor u geen zware geheugen- en processorcapaciteit meer nodig heeft. En dus geen speciaal apparaat dat dit aankan. De gegevens worden op het mobiele device alleen gepresenteerd aan u als gebruiker.

3. Onafhankelijk en duurzaam

U zit ook niet meer vast aan een bepaalde partner of mobiele strategie. En dat is goed nieuws voor de duurzaamheid van uw oplossing.

Wanneer u vroeger een bepaalde partner koos, verplichtte deze partner u ook om specifieke apparaten te kiezen. Er trad een probleem op wanneer dit apparaat later niet meer in de verkoop was. Het komt nog steeds voor dat het niet mogelijk is om een nieuw toestel te nemen omdat een bepaalde versie ERP-applicatie daar niet op draait. Dan is een upgrade noodzakelijk, terwijl de organisatie dit nog niet wil.

Sales invoices mobiele ERP app4. Altijd up-to-date

Synchronisatiemogelijkheden zorgen ervoor dat uw gegevens altijd up-to-date zijn. De app vergroot het bereik van uw ERP-systeem en zorgt ervoor dat u ook gebruik kan maken van deze krachtige oplossing op al uw locaties voor reparaties, service en onderhoud.

Het inzicht dat gecreëerd wordt, is van grote waarde voor uw bedrijf. Direct inzicht in bijvoorbeeld de historie van een klant en de voorraadsituatie van een product zorgen ervoor dat een betere service verleend kan worden en het makkelijker is om afspraken te maken.

5. Gemakkelijk switchen tussen functionaliteit

In de app kunt u gebruikmaken van andere functionaliteit op uw mobiele device. Denk bijvoorbeeld aan de camera en uw e-mail, zodat u direct o.a. foto’s, orders en service-opdrachten kan maken, documenteren en doorsturen.

Gegevens over klanten of producten hoeven nog maar eenmaal ingevoerd te worden en dat kan direct op locatie gebeuren. Dit zorgt voor meer efficiëntie en daarmee bespaart u heel wat tijd. De doorlooptijd van orders is hiermee terug te dringen, de voorraadkosten worden lager en de klanttevredenheid stijgt.

Meer weten over een mobiele ERP app voor uw Service Management organisatie?

 Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN