3 uitdagingen die technische dienstverleners kunnen oplossen met behulp van NAV en PA-SMT

SHARE
,

Technische dienstverleners

Technische dienstverleners bevinden zich in een snel veranderende markt. Er bieden zich continu nieuwe uitdagingen aan: klanten hebben steeds hogere verwachtingen, het ‘Internet of Things’ neemt grote stappen voorwaarts en de noodzaak om kosten te besparen blijft zich opdringen.

Hoe kunnen technische dienstverleners zich wapenen tegen de uitdagingen van vandaag en morgen? Hoe blijft u uw concurrenten een stap voor en kunt u uw klanten tevreden maken en houden? Door een implementatie van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met Prodware adjust Service Management (PA-SMT) kan uw organisatie tijd en geld besparen en kan er harder worden ingezet op tevreden en trouwe klanten.

Drie uitdagingen die NAV en PA-SMT aanpakken voor uw technisch dienstverleningsbedrijf:

1. Digitalisering van uw werkprocessen

Klanten verwachten dat u snelle service levert en reparaties kan uitvoeren. Het organiseren en plannen van uw buitendienst medewerkers moet daarom zo efficiënt mogelijk gebeuren. Hoe sneller dit gebeurt, des te sneller worden uw klanten geholpen. Met NAV en PA-SMT wordt meteen de juiste medewerker (met de juiste knowhow en vervangingsonderdelen) op pad gestuurd en vindt de facturatie achteraf automatisch plaats.

Dankzij het beperken van handmatige handelingen, verkleint u de kans op fouten en is er een minimum aan medewerkers nodig. Een snelle service houdt bovendien de klant tevreden en een tevreden klant betaalt op tijd zijn factuur en blijft bij dezelfde leverancier.

2. 24/7 beschikbaarheid voor de klant

Herinnert u zich nog hoe u vroeger belde wanneer er een apparaat stuk ging? Tegenwoordig lijkt het steeds noodzakelijker om als bedrijf continu beschikbaar te zijn. De met internet opgroeiende generatie vindt het normaal dat bedrijven dag en nacht bereikbaar zijn. Klanten willen graag contact met u opnemen wanneer ze u nodig hebben. Op elk moment van de dag.

Via NAV en PA-SMT kunnen klanten van technische dienstverleners zich 24/7 aanmelden op het portaal van de organisatie om defecten of andere problemen te melden. Geen lange telefoongesprekken of wachttijden meer, uw klant krijgt meteen een handig overzicht van zijn apparaten en kan meteen een melding maken. Alle data wordt automatisch gekoppeld, zodat u snel en efficiënt een afspraak kunt inplannen.

3. Een omarming van het ‘Internet of Things’

U vindt het knap dat uw auto automatisch meldt dat er een probleem is met de motor of wanneer hij nagekeken moet worden? De volgende stap is dat verschillende technische apparaten (en zelfs eenvoudige huishoudapparaten) automatisch aan uw bedrijf gaan melden wanneer er onderhoud nodig is of ze een defect bespeuren. Een grote uitdaging blijft echter het ontvangen en bewaren van deze data en de automatische interpretatie ervan.

NAV en PA-SMT bieden deze uitdaging het hoofd. U ontvangt zelfs een automatisch onderhoudsvoorstel. Een sensor stuurt alle nodige gegevens door, de applicatie analyseert alle data en kijkt welke monteur vrij is, welke vervangingsonderdelen nodig zijn en hoelang het onderhoud zal duren. U krijgt meteen een voorstel en kunt in enkele ogenblikken de afspraak inplannen.

NAV zorgt ervoor dat u tijd en geld bespaart. Minder medewerkers moeten administratieve handmatige taken uitvoeren en kunnen in plaats daarvan volledig ingezet worden op de service naar de klant toe. De grootste uitdaging die nu uw richting op komt, is ongetwijfeld het ‘Internet of Things’ dat zorgt voor een volledig nieuwe manier waarop apparaten onderhouden en gerepareerd zullen worden. Het omarmen van deze technologie en het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen zorgt ervoor dat u pionier wordt en blijft in een sterk concurrerende sector.

Prodware helpt u graag om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Neem contact met ons op of neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN