Hoe administratieve rompslomp uw technisch dienstverlenings bedrijf pijn doet

SHARE
,

Administratieve rompslomp

Voor u als technisch dienstverleningsbedrijf is het belangrijk te blijven innoveren. Er komen steeds meer geavanceerde apparaten en installaties op de markt die een uitmuntende technische expertise vereisen. Niet alleen het installeren, maar ook tijdig onderhouden vereist de nodige knowhow en correcte administratieve opvolging. Meer dan ooit moeten monteurs experts zijn in hun vak en snel en adequaat de nodige interventies kunnen uitvoeren. Bij dit alles komt heel wat administratieve rompslomp kijken. Rompslomp die de efficiëntie van uw monteurs belemmert en die uw bedrijf tijd en geld kost.

Administratie

Voor technische dienstverleners klinkt het vast bekend in de oren. Voor zowat alles is er een formulier, bon, handleiding of andere documentatie nodig. Bij de minste installatie of tussenkomst moeten heel wat formaliteiten, soms digitaal en soms op papier, vervuld worden. Dit kost uw monteurs vaak heel wat tijd. Tijd die ze niet kunnen besteden aan uw klanten. Een goede centralisatie van al deze documenten zou een groot verschil in tijdsbesteding betekenen.

Naast het verliezen van vele manuren aan documentatie is er ook nog steeds een foutenmarge om rekening mee te houden. Papieren kunnen foutief ingevuld worden of raken verloren, waardoor bijvoorbeeld een apparaat niet op tijd wordt onderhouden en defect gaat, een belangrijk voorraadstuk te laat wordt besteld, een belangrijk certificaat onvolledig wordt afgeleverd, etc. Kleine fouten die vaak grote gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijf en uw klant.

Het is essentieel alle informatie te bundelen en makkelijk toegankelijk te maken voor al uw medewerkers. Zo worden er op het juiste moment voorraadstukken besteld, zijn uw monteurs direct op de hoogte van alle nodige bedrijfs- en klantgegevens en verkleint de kans op fouten en het verliezen van documenten.

Innoveren en kostenefficiënt werken als technisch dienstverleningsbedrijf

Voor u als technisch dienstverleningsbedrijf is het daarom vaak zoeken naar manieren om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. Medewerkers zijn duur en moeten dus zo functioneel en breed mogelijk ingezet worden. Hierbij denken we aan een goede dagplanning, orderopvolging en beschikbaarheid van alle kennis en data. Als deze data in eenzelfde systeem wordt bijgehouden, kan alle info op elk moment eenvoudig opgezocht en bijgehouden worden.

Dienstverleners krijgen bovendien vaak met nieuwe medewerkers te maken en zeker voor hen is het niet altijd eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Een ellenlange administratie die her en der verspreid is, zorgt voor inefficiëntie, demotivatie en een langere inwerktijd. Een snelle toegang tot de nodige data zorgt dat nieuwe medewerkers sneller ingewerkt zijn en dat er veel minder tijd wordt verloren.

Wanneer we de administratieve efficiëntieverliezen per medewerker bekijken dan lijkt de situatie vaak mee te vallen. Maar als we het totaalplaatje voor alle medewerkers in kaart brengen dan zien we snel dat er heel wat tijd en geld verloren gaat voor het bedrijf. Het gebruik van een gecentraliseerd systeem dat zorgt voor een vlotte opvolging en organisatie van uw technische interventies, klantgegevens en HR-data, leidt tot een hogere productiviteit, een 360 graden zicht op elke situatie en meer tijds- en geldwinst voor uw organisatie.

Prodware helpt u graag de juiste oplossingen te vinden voor uw bedrijf. Kijk voor meer info over onze diensten voor technische dienstverleners op deze pagina of neem contact met ons.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN