Terugblik SW-event 2017 met praktijkcases van IBN en NLW Groep

SHARE
,

Prodware SW-event 2017

Onlangs organiseerde Prodware een event voor sociale werkvoorzieningen (SW) in het vergadercentrum van IBN in Uden. Tijdens deze informele bijeenkomst werden o.a. IT-managers van diverse SW-bedrijven bijgepraat over de ontwikkelingen in de markt en in de Microsoft wereld. Lees in deze blog na wat er deze dag besproken is.

Praktijkcase IBN – omgaan met de Participatiewet

Na een korte introductie van Prodware nam Maarten Gielen, Directeur bij Prodware klant IBN, het woord. IBN is een Holding met een aantal werkbedrijven waar de gemeente ook een aandeel in heeft. In de tijd van de Wet Sociale Werkvoorziening was IBN vooral een opvangplek voor mensen met een SW-indicatie. Maar na invoer van de Participatiewet is een nieuwe koers gekozen.

De kern van de Participatiewet zegt dat mensen die instromen zoveel mogelijk moeten terugkeren naar de reguliere arbeidsmarkt. IBN heeft daarom een transformatie doorgemaakt van eindstation naar doorstroombedrijf. Instromers leren een vak en worden ondernemend ingezet. Daarnaast wordt er ook voortdurend gelet op de vraag en aanbod in de markt. Kanttekening die hierbij gemaakt moet worden, is dat er een beperkte groep is die wel instroomt maar niet de stap (terug) naar de arbeidsmarkt kan maken. De groep blijft in de ‘opvang’. Uiteindelijk moet IBN een uitstroom realiseren van 50%.

Omdat SW-bedrijven steeds minder subsidie krijgen van de gemeente is het noodzakelijk dat ze op zoek gaan naar een nieuwe inkomstenbron. IBN werkte hiervoor veel samen met reguliere ondernemers zoals Sligro. Werknemers die daar uitvallen, wordt een tussenstap geboden om aan het werk te blijven. Met deze en andere nieuwe concepten moet IBN zelf inkomsten genereren.

Een investering in een systeem als Microsoft Dynamics NAV was noodzakelijk om alle kosten en inkomsten in kaart te brengen. IBN heeft nu een beter inzicht in het productieproces waardoor een strakkere bedrijfsvoering mogelijk is. Door minder maatwerk is ook een goed CRM-systeem heel belangrijk, naast een Cliënt Volg Systeem. In 2020 verwacht IBN een volledig renderend bedrijfsmodel te hebben.

Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Dynamics NAV 2017

Mark Peeters, consultant bij Prodware, vervolgde met een presentatie over de mogelijkheden van de IT-oplossingen Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Dynamics NAV 2017.

Microsoft Dynamics 365 is de vernieuwde business software van Microsoft en bevat rolgebaseerde apps in de cloud die zijn gebaseerd op ERP en CRM. Een van de voordelen van de cloud is dat u sneller mee kunt in de digitale transformatie omdat updates automatisch worden geïnstalleerd. Een ander voordeel is dat de gebruiker niet meer wordt afgerekend op licenties, maar op gebruikersfee.

Microsoft Dynamics 365 biedt standaard apps voor o.a. Operations, Financials, Sales, Marketing, Customer Service, Field Service en Project Service Automation. Dynamics 365 for Operations is vergelijkbaar met de oude Dynamics AX. Dynamics 365 for Financials bevat alle bestaande Dynamics NAV-functies, maar is nog niet in Nederland beschikbaar. Aanvullend maatwerk kan geleverd worden via apps uit de AppSource of door PowerApps.

In Dynamics NAV 2017 online en on-premise zijn nieuwe knoppen verwerkt, zoals het traceren van pakketten en opties voor nieuwe categorieën. Ontdek wat nog meer nieuw is in NAV 2017 in de factsheet hieronder.

Factsheet What's New NAV 2017?

Vooruitlopend op de volgende presentator ging Mark kort in op mogelijke koppeling van Dynamics NAV met de interface van Compas, de standaard software voor het uitvoeren van de Participatiewet, Wet Sociale Werkvoorziening en Werk & Inkomen.

Emergo Systems, leverancier van Compas

Emergo Systems is marktleider in de SW-branche en leverancier van Compas. Door de koppeling met gemeenten, het bedrijfsleven en andere instanties kan met Compas data uitgewisseld worden zoals facturen, NAW-gegevens, informatie over plaatsingstrajecten, enzovoorts. Integratie met Dynamics NAV is een noodzakelijke aanvulling.

Microsoft Dynamics 365 for Sales (CRM)

Jeroen Paters, CRM-specialist bij Prodware, is ingegaan op de voordelen van Dynamics 365 for Sales met een live demo.

Dynamics 365 for Sales is een complete oplossing voor CRM en is gericht op de salesorganisatie. Het geeft de salesmanager beter inzicht in de resultaten en prognoses en de accountmanager heeft minder administratieve taken. Het dekt het hele salesproces van het kwalificeren tot het sluiten van de deal.

Met Dynamics 365 for Sales kunt u flexibeler en mobiel werken. Alle gegevens zijn gecentraliseerd en iedereen heeft inzicht op ieder gewenst moment. Het geeft een 360 graden view van de klant. Tijdens de demonstratie liet Jeroen onder andere de koppeling met Outlook zien waardoor ook de correspondentie met een klant zichtbaar wordt.

Ontdek hier meer over Microsoft Dynamics 365 for Sales.

Licentiemodellen en veiligheid

De laatste presentatie door Prodware is gegeven door Werner Zuidema. Hij heeft verteld over de licentiemodellen van Office 365, Dynamics 365 en Enterprise Mobility & Security Suite. Er werden een paar voorbeeldcases besproken waar bijvoorbeeld bespaard kan worden op licenties. Bent u hier nieuwsgierig naar, neem dan contact met ons op.

Praktijkcase NLW Groep – ruimte om te ondernemen

De middag is besloten met een praktijkcase door SW-bedrijf NLW Groep. NLW Groep heeft drie vestigingen. Hun kerntaak is het begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waardecreatie voor gemeenten en overheid en talentontwikkeling voor de medewerkers staan hierbij centraal. NLW is sinds 2004 Dynamics NAV-gebruiker. Na wisseling van het management kreeg NLW de ruimte om te ondernemen. Deze nieuwe koers vroeg om een upgrade naar Dynamics NAV 2017. Prodware is als leverancier gekozen vanwege o.a. de goede ervaring met de consultants en de uitgebreide analyse van eisen en wensen.

Er werd afgesloten met een goedverzorgde borrel waarna een einde kwam aan een leerzame en inspirerende middag.

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN