Dynamics NAV vormt uw transportbedrijf om tot een controletoren

SHARE
,

Dynamics NAV controletoren

Typerend aan de controletoren op een luchthaven is dat de medewerkers en verkeersleiders dankzij zijn hoge positie een totaaloverzicht hebben op wat gebeurt onder en boven hen.

Ook uw transportbedrijf kan een controletoren worden door de implementatie van Microsoft Dynamics NAV als ERP-systeem. Het uitgebreide aanbod aan modules die kunnen worden gekoppeld, zorgt ervoor dat alle data van uw bedrijf op één plaats te vinden en te controleren is.

Door met slechts één programma de volledige controle te hebben, worden tijdverlies en fouten vermeden. Dankzij uw eigen controletoren weet u altijd wat er gebeurt, zowel op uw fysieke locaties als bij uw transporten die onderweg zijn.

In een markt die nog steeds groeit, is het belangrijk uzelf te onderscheiden. Met Dynamics NAV neemt u een grote stap richting een verregaande digitalisering van uw processen. In tijden waarin drones en zelfrijdende auto’s en vrachtwagens hun opwachting maken, is het belangrijk deze innovatieve sneltrein niet te missen.

In deze blog wordt dieper ingegaan op volgende zaken:

1. Hoe u met Dynamics NAV uw orderprocessen automatiseert en het leven van uw klanten en medewerkers makkelijker maakt.
2. Hoe u met Dynamics NAV de fleetprocessen automatiseert met een groenere en efficiëntere fleet tot gevolg.

Dynamics NAV: Uw eigen controletoren

Het voornaamste bij een transportbedrijf is het order- en fleetmanagement. Hoe krijgt u een bestelling zo efficiënt mogelijk van punt A naar B? Door de input van alle data in Dynamics NAV te centraliseren, kan er een verregaande automatisering gerealiseerd worden. Het begint al bij het ontvangen van uw orders (telefonisch, via e-mail of via uw website). Deze komen allemaal automatisch in éénzelfde systeem terecht. Hierdoor is alle info steeds up-to-date en direct beschikbaar voor elke medewerker.

De order gaat vervolgens naar de planning en het vervoer: het systeem stelt automatisch de beste planning op, waarbij uw fleet en bestuurders optimaal worden ingezet. U bespaart kostbare tijd en kunt medewerkers inzetten voor andere taken. U voorkomt dat bestelwagens niet optimaal geladen worden. Dit zorgt ervoor dat u met minder bestelwagens toch alle goederen op tijd kunt afleveren. Ook facturatie gebeurt volledig automatisch.

Alle informatie van de klant wordt steeds op één plaats bijgehouden. Nooit meer discussie over hoe een contract is opgesteld of welke afspraken er werden gemaakt. Gecentraliseerde informatie zorgt dat u beter kunt inspelen op de wensen en voorkeuren van uw klanten.

U kunt informatie ook via een portaal beschikbaar stellen. Via dit portaal kan de klant de eigen data aanpassen en meteen bestellingen doen of opvolgen.

Deze hoge mate van digitalisering is een gemak voor uw klant, maar ook voor uw medewerkers. Het vermindert het aantal benodigde telefoontjes en e-mails en zorgt dat uw medewerkers zich kunnen concentreren op uw corebusiness: het transporteren van goederen.

En dat is nodig. Klanten verwachten niet langer een levering binnen enkele dagen, maar binnen enkele uren. Dankzij een verregaande automatisering kunt u hierop inspelen. Orders worden bliksemsnel verwerkt, ingeladen en op pad gestuurd. En ondertussen blijft alle informatie netjes in één systeem beschikbaar.

Transport van de toekomst

Door gebruik te maken van apps of boordcomputers die continu in gesprek zijn met uw NAV-systeem kunt u real-time alle transporten opvolgen. In het geval van files zorgt het navigatiesysteem voor een alternatieve route en wordt direct een melding gestuurd naar de klant met een nieuwe aankomsttijd. Alles gebeurt automatisch.

File

Eén van de grootste uitdagingen van transportbedrijven is het steeds groener en zuiniger maken van het wagenpark. De moderne boordcomputer systemen helpen u om uw chauffeurs zo zuinig mogelijk te laten rijden. Aangezien brandstof een enorme kostenpost is voor transportbedrijven kan een verbetering van de rijstijl een grote reductie van de brandstofkosten betekenen.

Maar technologie staat niet stil. Uw controletoren krijgt alleen maar meer functies. In de toekomst zal steeds meer data verwerkt en bijgehouden worden. Denk bijvoorbeeld aan de boordcomputer die de conditie van de vracht- of bestelwagen in het oog houdt: is de bandenspanning in orde, hoe hoog is het oliepeil, is er voldoende brandstof?

Door de modulaire opbouw van Dynamics NAV weet u dat uw automatisering en controletoren meegroeien met de nieuwste technologieën en kunt u op eigen tempo groeien en uitbreiden.

Een mooi voorbeeld is het opvolgen van hybride of elektrische bestel- en vrachtwagens. Door het verzamelen van allerlei data over de prestaties weet u meteen in welke technologie of type u het best verder kunt investeren.

En wat dacht u van intelligente sensoren die temperatuur en vochtigheid in de laadruimte meten zodat bederf en verspilling van getransporteerd voedsel vermeden wordt?

Digitalisering omarmen

Ook uw transportbedrijf kan een controletoren worden. Dankzij verregaande automatisering verlopen uw fleetprocessen sneller en efficiënter. Medewerkers die u normaal inzet om de arbeidsintensieve planning en administratie op te volgen, kunt u nu gebruiken voor andere taken. De automatisering zorgt dat u sneller, zuiniger en groener kunt leveren, terwijl u uw fleet in optimale conditie houdt. Bovendien bent u klaar voor de toekomst dankzij de modulaire opbouw van het systeem.

Bent u benieuwd hoe Dynamics NAV uw transportbedrijf kan omvormen tot een controletoren? Neem contact op met onze consultants. Zij helpen u graag verder.

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN