Uitdagingen van een groeiende en krimpende markt voor transportbedrijven

SHARE
,

Transportbedrijven

De markt voor transportbedrijven verandert constant. Bij een krimpende markt is het aanbod aan diensten groter dan de vraag. Bij een groeiende markt is er een gestage druk om uw eigen vloot uit te breiden, wat dan weer om een goede organisatie vraagt. Ook door dalende marges komen er steeds nieuwe uitdagingen om de hoek kijken, maar als transportbedrijf moet u natuurlijk uw goede service behouden om uw klanten tevreden te stellen en te houden. In deze blog bespreken we hoe transportbedrijven zich kunnen wapenen tegen de verschillende uitdagingen van een groeiende en krimpende markt.

Hoe kunnen transportbedrijven zich wapenen?

Bedrijfsprocessen automatiseren

Door bedrijfsprocessen te automatiseren kunt u al een groot verschil maken. Stel u een ideale wereld voor, een wereld waarin alles automatisch gebeurt. Er hoeft enkel nog gecontroleerd te worden, zelfs bij vergevorderde of last minute wijzigingen. Stel u voor dat al uw bestellingen volledig automatisch worden verwerkt, er een planning wordt opgemaakt die alle factoren zoals route en inhoud van de bestel- of vrachtwagen incalculeert en automatisch het beste traject inplant.

Door deze verregaande automatisering komen er medewerkers vrij die in plaats van hun administratieve taken ook andere taken zoals sales of customer service kunnen uitvoeren. Ook offertes kunnen dankzij automatisering sneller worden opgesteld. Om op die manier nog sneller te kunnen worden omgezet in orders. Door het bieden van een totaalpakket, onverslaanbaar in service en snelheid, houden transportbedrijven hun klanten tevreden.

Customer service verbeteren

Klanten verwachten een steeds betere dienstverlening. Als uw organisatie hierop kan inspelen heeft u een grote stap voor op uw concurrenten. Niet alleen het anders inzetten van administratieve medewerkers kan u hierin een voorsprong opleveren. Klanten willen bijvoorbeeld op elk moment de status van hun pakket kunnen opvragen. Door digitale real-time informatie aan uw klant aan te bieden via een Track & Trace portaal, kunt u de levering aangenamer en vlotter laten verlopen.

Stel u voor: uw bestuurder laat via een IT-systeem op voorhand (bijvoorbeeld via SMS) weten wanneer hij zal aankomen, uw klant brengt ondertussen alles in gereedheid voor ontvangst. Na een snelle levering hoeft er alleen nog een digitaal ontvangstbewijs te worden getekend, waarna uw bestuurder alweer op weg is naar uw volgende klant. Uw klant verliest geen tijd met het wachten op zijn pakketje. Hij weet precies wanneer hij de koerier mag verwachten. Deze efficiëntie is wat u onderscheidt van uw concurrenten.

Hoger rendement behalen

Zowel bij een groeiende als een krimpende markt is het ideaal om de planning automatisch te laten verlopen. Als er veranderingen moeten worden doorgevoerd, is de juiste info op die manier steeds aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan regelgeving die in het systeem zit, in plaats van in het hoofd van uw administratieve medewerker: hoe lang mag een bepaalde chauffeur nog rijden, zijn alle documenten voor de douane in orde, etc. Ook andere info is steeds snel beschikbaar: wat is de beladingsgraad van een bepaald voertuig, heeft de chauffeur op dit moment nog plaats voor een extra pakket, etc. Door al deze info te centraliseren, wordt er niet alleen tijd gewonnen, maar kan zelfs de beladingsgraad worden verbeterd, wat rechtstreeks zorgt voor een verhoging van het bedrijfsrendement.

Ook nieuwsgierig naar hoe u uw bedrijfsrendement kan verhogen? Neem dan contact op met één van onze consultants die u met veel plezier verder helpen.

Download de whitepaper ‘Betere dienstverlening en meer succes met CRM voor transportbedrijven’ door op de button hieronder te klikken.

Whitepaper CRM Transport

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN