Hoe zakelijk dienstverleners mobiele technologie inzetten voor het behalen van hun KPI’s

SHARE
,
Hoe zakelijk dienstverleners mobiele technologie inzetten voor het behalen van hun KPI’s

Zakelijk dienstverleners leven en ademen door gezonde marges, een evenwichtig en factureerbaar personeelsbestand, een continue cashflow, het vermogen om goede voorspellingen te doen en het krijgen van herhaalorders van tevreden klanten.

Een belangrijke KPI (kritieke prestatie-indicator) is gelegen in het ‘gebruikmaken’ van uw bestaande resources. Het is belangrijk dat uw professionele consultants de tijd die ze besteden aan factureerbare activiteiten in balans brengen met de tijd die ze niet kunnen factureren, zoals pre-sales of speciale klantprojecten. Een optimale benutting komt ons inziens uit op ongeveer 70% factureerbare activiteiten.

Hoe zakelijk dienstverleners kunnen profiteren van mobiele technologie

Cloud gebaseerde technologie die benaderd kan worden via mobiele apparaten heeft bewezen dat ze een belangrijke motor van productiviteit van medewerkers is doordat die in staat gesteld worden om tijdens hun bezoek op locatie informatie te versturen, te ontvangen en bij te werken in verband met de belangrijkste zakelijke managementoplossingen. Daarmee voorkomen zij dubbel werk terwijl ze wel over real-time updates en een solide audittraject beschikken. Doordat consultants op deze manier de vrijheid hebben om al hun taken op afstand uit te voeren, hebben ze ook ‘bedenktijd’ in verband met het verzorgen van een vakkundige service en het toevoegen van waarde.

Microsoft Dynamics AX, NAV, CRM en alle Dynamics 365 apps zijn toonaangevende zakelijke management applicaties die mobiel beschikbaar zijn, crossplatform en gemakkelijk in gebruik. Met mobiele technologie kunnen organisaties hun capaciteit effectief beheren en adviseurs die onderweg zijn opnieuw inplannen. Daarmee verlichten ze de stress voor medewerkers bij een vertraagd project, een botsing van prioriteiten en natuurlijk bij het helpen met het in goede banen leiden van de verwachtingen van de klant.

Bent u benieuwd hoe u als zakelijk dienstverlener sectorspecifieke Microsoft Dynamics Business Management software kunt inzetten om uw KPI’s te bereiken en een klantenservice te leveren die echt waarde toevoegt? Neem dan contact op met Prodware.

Factsheet Microsoft Dynamics 365 for PSA

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN