Wat is het voordeel van Managed Services voor het beheer van uw IT-diensten?

SHARE
,
Wat is het voordeel van Managed Services voor het beheer van uw IT-diensten?

Een effectieve, up-to-date IT-infrastructuur vormt het middelpunt van elk bloeiend modern bedrijf. Het is absoluut noodzakelijk voor samenwerking en informatie-uitwisseling; dit zorgt voor een adequaat beheer van alle bedrijfsonderdelen. IT-middelen, die een essentieel instrument voor bedrijfsprocessen zijn, moeten goed beheerd, gecontroleerd en onderhouden worden. Hoe kan het uitbesteden van uw IT-beheer aan een managed services provider (MSP) voordelen opleveren voor uw organisatie? Hieronder volgen een aantal voordelen:

Het vrijmaken van uw IT-bronnen en het verhogen van de productiviteit van medewerkers

Het MKB staan onder immense druk om zoveel mogelijk waarde te halen uit IT-middelen. Doordat alle bedrijfsonderdelen meer en meer afhankelijk zijn van uw IT-infrastructuur, waaronder ERP, e-mail, helpdesk, back-up, beveiliging en beheer op afstand, kunnen bij uitbesteding uw IT-medewerkers meer tijd vrijmaken om zich te concentreren op andere bedrijfsaspecten. Op een manier die meer strategisch is en meer waarde toevoegt.

Potentiële besparingen wegen zwaarder dan initiële kosten

Beheerdiensten kunnen uw huidige personeel ontlasten waardoor u geen extra personeel hoeft in te huren om met de verhoogde druk om te gaan. Een MSP heeft zijn eigen deskundig personeel om uw IT-middelen en infrastructuur te controleren en beheren. Daardoor is er voor u geen noodzaak meer om expertise ter plekke te hebben. Dit geeft zowel rendement op uw investering als toegevoegde waarde. Ten minste twee derde van alle IT-uitgaven dient alleen om het bedrijf te ondersteunen, niet om het te veranderen of te transformeren.

Door het delegeren aan een MSP kunt u tijd besparen en de controle van moeilijk te beheren processen verhogen zodat u zich meer kunt richten op andere bedrijfsaspecten en groei kunt faciliteren. In de handen van een MSP is IT-beheer daarnaast ook meer proactief dan reactief.

Betrouwbaar beheer door Managed Services

Met een MSP zoals Prodware kunnen bedrijven profiteren van voorspelbaar en betrouwbaar beheer. Via een Service Level Agreement (SLA) kunnen bedrijven in geval van een crisis er verzekerd van zijn dat hun MSP verantwoordelijk is voor het oplossen van problemen en zaken tijdig weer werkend en operationeel krijgen, vaak tot op specifiek afgesproken KPI-niveaus.

Met deze SLA’s zijn organisaties ervan verzekerd dat een probleem snel opgelost kan worden of zelfs worden voorkomen; met een proactieve monitoring en door ervoor te zorgen dat uw systeem altijd up-to-date is. De klant loopt ook niet het risico van een gebrek aan vaardigheden, oplettendheid of onvoorziene kosten.

Up-to-date middelen en veilig IT-beheer

Terwijl de gemiddelde persoon steeds beter thuis raakt in het gebruik van basistechnologie, blijft er behoefte bestaan aan experts om ervoor te zorgen dat uw bedrijf op een dagelijkse basis operationeel blijft zowel in het geval van een noodsituatie als een storing met minder impact.

Met een grotere kennis van de potentiële risico’s, heeft u bij het uitvoeren van een audit van de systemen de hulp van een MSP ter plaatse die op mogelijke problemen in uw IT-netwerk kan wijzen. En die daarnaast bij het ontwikkelen van een robuuste en veilige infrastructuur kan helpen.

Prodware geeft specialistisch advies over zowel de toepassing als het onderhoud van de infrastructuur, is up-to-date met de technologische vooruitgang en in staat om aan hun klanten de nieuwste oplossingen te bieden via partnerships met toonaangevende IT-leveranciers.

Evenals alle eerder genoemde voordelen, kunnen beheerdiensten zoals applicatie-ondersteuning en onderhoud op uw zakelijke behoeften worden afgestemd en groeien terwijl uw bedrijf zich ontwikkelt. Heel vaak zijn de efficiëntiewinsten via beheerdiensten zo groot dat bedrijven verrast zijn door de omvang van de inefficiëntie van hun eerdere systeem, waardoor de kosten veel lager zijn dan veel MKB’s in eerste instantie beseften. Naast de applicatie-ondersteuning biedt Prodware ook cross-platform ondersteuning voor netwerken, servers, randapparatuur en communicatie-hardware van meerdere leveranciers. Neem nu nog contact op met Prodware en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw automatiseringsdruk te verlichten via de beheerdiensten die wij aanbieden.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN