Microsoft Dynamics 365: Bedrijfsoplossingen als apps in de cloud

SHARE
,

Microsoft Dynamics 365

Microsoft heeft onlangs haar nieuwe strategie richting bedrijfsoplossingen als apps in de cloud aangekondigd. Microsoft Dynamics 365 is een nieuwe cloud service die gebaseerd is op Microsoft Dynamics ERP- en CRM-functionaliteit met een diepe Office 365 integratie. De service kan worden uitgebreid met Business Intelligence en andere productiviteitssoftware. Ook kan hij worden aangevuld met apps van partners via de Microsoft AppSource app store. Microsoft begint met de uitrol van Microsoft Dynamics 365 en Microsoft App Source in het najaar van 2016.

De juiste tijd voor cloud based oplossingen

De smartphone en zijn vele apps hebben ons persoonlijke leven veranderd. De meeste apps zijn makkelijk in gebruik en verrijken ons leven. Dit vaak in tegenstelling tot bedrijfsapplicaties. Microsoft wil hier verandering in brengen met Microsoft Dynamics 365. Nu is de juiste tijd om deze cloud based oplossing op de markt te brengen dankzij de volgende marktontwikkelingen:

  • Organisaties zijn inmiddels gewend aan het idee dat ze in de cloud kunnen werken. Door strengere maatregelen is de cloud een stuk veiliger geworden dan een aantal jaren geleden.
  • Besluiten op het gebied van IT worden niet langer (alleen) door IT-managers genomen. Business managers spelen een grote rol in de besluitvorming en zoeken oplossingen die gemakkelijk in gebruik zijn en aan hun specifieke behoeften voldoen.
  • De productiviteit binnen organisaties moet omhoog. Onderzoek wijst uit dat 40% van de productiviteit van medewerkers verloren gaat door het moeten schakelen tussen verschillende applicaties. De integratie van verschillende tools zorgt voor veel tijdsbesparing.
  • Door technologische innovatie verandert de snelheid van zaken doen. Om winstgevend te blijven hebben organisaties behoefte aan tools die hen in staat stellen snel en efficiënt beslissingen te nemen. Dit is de enige manier om te kunnen overleven.

Microsoft Dynamics 365 bedrijfsapplicaties moeten net zo eenvoudig in gebruik zijn als consumenten apps. De basis van Microsoft Dynamics 365 zijn de huidige ERP– en CRM-oplossingen. Dynamics 365 koppelt de functionaliteiten in apps specifiek voor deelgebieden als Finance, Sales, Field Service, Operations, Marketing, Project Service Automation en Customer Service.

De voordelen van Microsoft Dynamics 365

  • Er komen apps uit de cloud voor verschillende functiegebieden. Organisaties kunnen hiermee klein beginnen en op eigen tempo alle functiegebieden uitbreiden.
  • De productiviteit van medewerkers gaat omhoog door het integreren van gestructureerde informatie uit bedrijfsapplicaties met ongestructureerde samenwerkings- en productiviteitstools. Door de diepgaande integratie van Dynamics 365 en Office 365 zijn alle informatie en processen zijn met elkaar verbonden.
  • Business Intelligence tools zoals Power BI en Cortana Intelligence worden intensief ingezet om medewerkers proactief te begeleiden naar betere resultaten.
  • De ingebouwde flexibiliteit zorgt dat bedrijfsprocessen makkelijk aangepast kunnen worden. Zonder tussenkomst van IT kunnen gebruikers aanpassingen doen en snel de gewenste resultaten bekijken.

Apps die met elkaar communiceren en samenwerken

Het idee achter Dynamics 365 is dat de grens tussen ERP en CRM verdwijnt en dat intelligente bedrijfsapplicaties van Microsoft volledig met elkaar communiceren en samenwerken. Het Internet of Things (IoT) en Power BI spelen een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de resultaten. Dynamics 365 is een public cloud dienst gebouwd op Microsoft Azure. De Microsoft AppSource app store vormt een platform voor partners om aanvullende functionaliteiten aan te bieden. Er komen twee edities van Microsoft Dynamics 365. De Enterprise en Business (SMB) versie.

Microsoft Dynamics 365 zal verkocht worden via het Cloud Solution Provider (CSP) partner programma. Lees op onze Dynamics 365 website wat een CSP Direct partner is.

Meer informatie over Dynamics 365

Waarschijnlijk heeft u meer vragen rondom Dynamics 365 dan alleen wat een CSP Direct partner is. Met onze Microsoft Dynamics 365 website trachten wij al uw vragen te beantwoorden. Kunt u geen passend antwoord vinden? Schroom dan niet om ook uw vraag bij ons achter te laten. Wij gaan graag voor u op onderzoek uit, stellen u op de hoogte van het antwoord en publiceren de nieuwe beschikbare informatie weer op onze website. Laten we samen bouwen aan het Nederlandse kennisplatform voor Dynamics 365.

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN