De voordelen van software in de cloud

SHARE
,

Software in de cloud

Technologie en software veranderen continu en ook de wijze waarop die kunnen worden geïmplementeerd bij bedrijven blijft veranderen. Microsoft heeft zijn Dynamics ERP en CRM software-oplossingen op een dusdanige manier ontwikkeld dat ze zowel op locatie als in de cloud kunnen worden ingezet. Door deze ontwikkeling is het gebruik van software in de cloud nog populairder geworden en begrijpen bedrijven de voordelen van deze methode ten opzichte van traditionele implementatie op locatie.

Wat is cloud computing?

Voor degenen die zich nog niet helemaal zeker voelen: cloud computing betekent niets anders dan het gebruikmaken van computerkracht op het internet. Dit voorkomt dat uw medewerkers regelmatig programma’s moeten installeren. In de cloud kunnen ze er rechtstreeks gebruik van maken via een webbrowser. De software heeft ook het bijkomende voordeel dat gegevens makkelijk online opgeslagen kunnen worden in tegenstelling tot een persoonlijke computer vol mappen met belangrijke informatie. Als u uw gegevens online hebt, kunnen gebruikers gemakkelijk toegang tot informatie krijgen, ongeacht waar ze zijn.

Wat zijn de voordelen van software in de cloud?

Software in de cloud brengt veel voordelen met zich mee voor bedrijven en bedrijfstakken van verschillende groottes.

De cloud computing manier van werken staat bekend als zeer krachtig, efficiënt en vooral flexibel, wat betekent dat er gemakkelijk en direct kan worden voldaan aan de vraag naar meer bandbreedte. Dit zorgt ervoor dat die kan meegroeien met de veranderingen binnen uw bedrijf. Het is veel sneller dan wachten op de installatie van software.

Door de voortdurende vooruitgang van technologie hebben bedrijven behoefte aan software die kan blijven samenwerken met alle veranderingen in de wereld. Software in de cloud kan – uitgaande van deze factoren – gemakkelijk gebruikt worden op mobiele en handheld apparaten die steeds prominenter worden gebruikt in het bedrijfsleven. Het biedt medewerkers een werkomgeving waarin ze ongeacht hun locatie kunnen synchroniseren met het systeem en werken aan documenten in gedeelde apps. Dit terwijl ze real-time toegang hebben tot documenten en informatie zolang ze verbonden zijn met internet. Zo kan uw bedrijf profiteren van de voordelen van samenwerking, kunnen medewerkers snel data en informatie delen en eenvoudig samenwerken in de software.

In plaats van de beperking dat slechts één persoon tegelijkertijd aan een bestand kan werken, kunnen in de cloud meerdere gebruikers op elk moment aan hetzelfde document werken. Alle bestanden staan immers op één locatie; er is één centrale kopie. Het voordeel van cloud computing dat alles online is opgeslagen, geeft bedrijven de zekerheid dat alle informatie en de gegevens kunnen worden geraadpleegd als er iets zou gebeuren met een computer. Bedrijven van alle soorten en maten profiteren van het voordeel dat hun bestanden en gegevens op deze manier beter beschermd zijn dan lokaal opgeslagen gegevens.

Met behulp van de cloud genieten bedrijven het voordeel van een virtuele infrastructuur en automatische updates. Dit betekent dat in plaats van tijd te besteden aan het installeren van updates medewerkers meer tijd aan klanten kunnen besteden of zich kunnen richten op andere taken. Op deze manier is uw bedrijf in staat om zijn productiviteit te verhogen en kunnen medewerkers meer tijd besteden aan hun werkelijke taken en echt profiteren van de oplossing.

Denkt u na over uw ecologische voetafdruk?

Met de bedreiging van het milieu constant in het nieuws ligt er een druk op ons om in ons zakelijke en persoonlijke leven zorg te dragen voor het milieu. Kiezen voor software met behulp van de cloud betekent dat bedrijven alleen gebruikmaken van de serverruimte die ze daadwerkelijk nodig hebben. Hierdoor verminderen bedrijven hun CO2-footprint. Van cloud computing is bekend dat het 30% minder energie gebruikt en een lagere CO2-uitstoot geeft dan implementatie op locatie.

Waar moeten bedrijven rekening mee houden?

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf het maximale uit de software haalt, is het goed om te weten dat uw software in de cloud met succes kan worden geïntegreerd met bestaande oplossingen, zoals telefoonsystemen, mobiele apparaten, e-mail en zakelijke software. U hoeft niet bang te zijn dat de nieuwe software zal interfereren met de huidige systemen. Uw bedrijf kan de nieuwe software snel integreren in de bedrijfsprocessen zodat een snelle return on investment mogelijk wordt.

Bij de keuze van uw softwareleverancier is het belangrijk dat u kunt rekenen op klantenservice. Dit garandeert u dat uw bedrijf en zijn gebruikers de beschikbare ondersteuning en training om eventuele problemen in de kortst mogelijke tijd op te lossen krijgen.

Hoe kan Prodware u helpen?

Het is altijd het doel van Prodware geweest om gelijke tred te houden met de technologische veranderingen en ervoor te zorgen dat onze klanten profiteren van de nieuwste trends in de software-industrie. Met dit in het achterhoofd hebben onze IT-experts de ideale omstandigheden geschapen voor het inzetten van de cloud voor het bedrijfsleven, beter bekend als Cloud adjust. Lees er meer over op onze website of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

One Comment

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN