Wat is Microsoft Azure?

SHARE
,

Microsoft Azure cloud

Afgelopen week heeft Forbes ‘The Cloud Wars Top 10: The World’s Most-Powerful Cloud-Computing Vendors’ bekendgemaakt. Microsoft komt hieruit als #1. In het artikel ‘Sorry, Amazon, But Microsoft Is The World’s #1 Cloud Vendor – Here’s Why’ wordt deze case onderbouwd.

Azure is de naam van het cloud platform van Microsoft. In deze blog leggen we uit wat Azure is, hoe het u ondersteunt en zoomen we in op de veiligheid van het platform.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure bevat een steeds uitgebreidere verzameling van services en technologieën die organisaties in staat stellen te genieten van de schaalbaarheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit van de cloud.

Er kan data opgeslagen worden en ontwikkelaars kunnen er met behulp van geïntegreerde hulpprogramma’s snel en eenvoudig toepassingen bouwen, implementeren, met elkaar verbinden en herhalen.

In tegenstelling tot andere platformen bevat het Azure platform een uitgebreid pakket aan voorzieningen voor analytics en big data (inclusief voorspellende analyses, machine learning en stream Internet of Things (IoT) analytics).

Azure ondersteunt een breed scala aan besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, databases en apparaten. Simpeler gezegd: Kiezen voor Microsoft Azure houdt niet in dat alle software oplossingen die u gebruikt uit het Microsoft portfolio hoeven te komen.

Wat is het voordeel van uw applicatie in de cloud via Azure?

Bij een on-premise implementatie heeft u hardware, software en een besturingssysteem. Op het besturingssysteem draait een applicatie, bijvoorbeeld een ERP-systeem. Deze is fysiek geïnstalleerd op de server. De applicatie is eventueel gelinkt aan een database. Die draait op zijn eigen server. Er zijn ook andere services die hun eigen taak hebben, zoals toegangscontrole, beveiliging en netwerken. De uitdaging hier is dat alle partijen van alle services hun eigen hardware, besturingssysteem, databases, etc. moeten beheren.

Een gelijkwaardig scenario bij uw applicatie in de cloud via Windows Azure houdt in dat er nog steeds hardware is, maar die ziet u niet meer. De hardware staat in het datacenter van Microsoft. Applicaties worden verspreidt via die servers, dus u hoeft zelf de hardware niet te patchen, te updaten, te beheren. Kortom: Eigenlijk hoeft u er helemaal niet meer aan te denken en kunt u zich focussen op waar u goed in bent.

Download het eBook Bedrijfsapplicaties in de cloud voor meer informatie over de algemene voor- en nadelen, do’s en don’ts van de cloud.

eBook Bedrijfsapplicaties in de cloud

Is Azure veilig?

Azure is in 17 talen en met 24 valuta’s beschikbaar. Dit alles wordt ondersteund door een Microsoft-investering van USD 15 miljard in een globale datacenterinfrastructuur. Binnen deze investering ligt de nadruk op hoge betrouwbaarheid, hoogwaardige zakelijke prestaties, kosteneffectiviteit, duurzaamheid voor het milieu en een betrouwbare online-ervaring voor klanten en partners wereldwijd.

Microsoft investeert dus miljarden in de beveiliging van data op hun servers. Een bedrag dat iemand met een eigen ruimte met servers nooit kan uitgeven. En ook heeft zo iemand niet dezelfde kennis in huis.

Niet gek dus dat 85% van de Fortune 500-bedrijven vertrouwt op de Microsoft cloud en op dit moment Microsoft Azure de enige ‘vendor’ is die door Gartner wordt aangemerkt als leider op het gebied van Infrastructure as a Service (Iaas), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) oplossingen.

Online tour

Bent u benieuwd hoe een Microsoft datacenter eruitziet of wilt u meer informatie over de veiligheidsaspecten? Bekijk onderstaande video voor een online tour

Microsoft Datacenter Tour

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN