Wie is de eigenaar van data in de Microsoft Azure cloud?

SHARE
,

Eigenaar van data in de cloud

Bovenstaande vraag horen wij vaak in gesprekken met klanten. De organisaties vragen zich af of zij nog eigenaar zijn zodra zij hun data in de cloud zetten. Kunnen zij inzicht en controle krijgen en behouden in die data? En waar wordt de data opgeslagen?

Met deze blog geven wij antwoord.

Wat is Microsoft Azure?

Al eerder hebben wij een blog geschreven over wat Microsoft Azure is. Op zijn kortst gezegd is het de naam van het cloud platform van Microsoft. Met Azure streeft Microsoft ernaar om uw vertrouwen te winnen:

“Microsoft begrijpt dat u als zakelijke klant, om de voordelen van de cloud te realiseren, uw cloudprovider moet kunnen toevertrouwen met uw meest waardevolle bezit: uw gegevens. Als u in een cloudservice investeert, moet u erop kunnen vertrouwen dat uw klantgegevens veilig zijn, dat de privacy van uw gegevens is beveiligd en dat u eigenaar blijft van uw gegevens en deze kan blijven beheren: dat uw gegevens alleen worden gebruikt op de manier die voldoet aan uw verwachtingen”, aldus het Microsoft Azure Trust Center.

Het privacy beleid van Microsoft

“Microsoft is meer dan twintig jaar de leider in het maken van krachtige online oplossingen die zijn gemaakt om de privacy van onze klanten te beveiligen. Onze beproefde aanpak van privacy- en gegevensbeveiliging is gegrond in onze overtuiging om organisaties eigenaar te maken van en het beheer te geven over de verzameling, het gebruik en de distributie van hun eigen informatie.

We streven ernaar om ons privacybeleid transparant te maken, u betekenisvolle privacykeuzes te bieden en de gegevens die we opslaan op een verantwoorde manier te beheren en verwerken. Een maatstaf van onze toewijding aan de privacy van uw klantgegevens is de aanvaarding van de eerste internationale gedragscode voor cloudprivacy, ISO/IEC 27018.”

U bent dus eigenaar van uw eigen gegevens

“U bent eigenaar van uw eigen gegevens. Met Azure bent u eigenaar van uw eigen klantgegevens, dat wil zeggen van alle gegevens, inclusief tekst-, geluids-, video- en afbeeldingsbestanden en software, die door u of namens u aan Microsoft worden verstrekt middels het gebruik van Azure. U hebt op elk moment en zonder opgaaf van reden toegang tot uw klantgegevens, zonder assistentie van Microsoft. We gebruiken geen klantgegevens en leiden hieruit geen gegevens af voor reclamedoeleinden of gegevensanalyse.

U hebt de controle over uw gegevens. Omdat de klantgegevens die u beheert op Azure aan u toekomen, hebt u controle over waar deze zijn opgeslagen en hoe deze veilig worden geopend en verwijderd.”

Waar wordt uw data dan opgeslagen?

“Microsoft Azure is gebouwd op de vooronderstelling dat u zicht op uw eigen klantgegevens moet hebben om deze te beheren in de cloud. U moet weten waar deze zijn opgeslagen.”

Hiervoor heeft Microsoft een mooie interactieve data map gecreëerd die specifieke geografische details geeft over waar klantdata is opgeslagen in Microsoft Office 365 en Microsoft Dynamics 365.

Klik op de afbeelding hieronder, ga naar de interactieve data map en selecteer uw regio.

Azure datacenter map

Meer informatie

Heeft u meer vragen over privacy en/of Microsoft Azure? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Bent u benieuwd welke applicaties in de cloud mogelijk zijn? Wat goede redenen zijn om voor de cloud te kiezen voor bepaalde applicaties? Wat overwegingen zijn om dit niet te doen? En hoe u het voor u best passende cloud landschap bepaalt? Download dan onderstaand eBook.

eBook Bedrijfsapplicaties in de cloud

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN