Ons eerste Dynamics 365 traject | Dynamics Experience 2016

SHARE
,

Ons eerste Dynamics 365 traject

Microsoft heeft Dynamics 365 vandaag op de Dynamics Experience 2016 in Nederland geïntroduceerd. Met Dynamics 365 verandert de manier waarop we onze oplossingen ontwikkelen en ze op de markt zetten. Dynamics 365 gaat gepaard met enorme verbeteringen aan de Microsoft core business apps. De oplossing is deels gebaseerd op al bewezen technieken en cloud oplossingen, zoals AX, CRM Online, Office 365, Power BI en Azure IoT. Dit maakt het niet geheel onbekend terrein.

Het grote voordeel dat Dynamics 365 brengt, is de mate van integratie met de bredere reeks van Microsoft cloud mogelijkheden. Azure, PowerApps, Flow en de Common Data Service geven zowel partners als gebruikers gemakkelijke tools om snel oplossingen te bouwen, waardoor maatwerk niet meer nodig is. Dit levert een allesomvattend landschap van nieuwe en bestaande technologie.

Is Dynamics 365 een nieuwe marketing verpakking of een nieuw product?

Bovenstaande is een beschrijving van Dynamics 365, puur theoretisch. Het wekt de vraag op of Dynamics 365 niet alleen een nieuwe, mooie marketing verpakking is. Prodware presenteerde in haar breakout sessie ‘Ons eerste Dynamics 365 traject’ vandaag het antwoord.

Han van Eck heeft alle aanwezigen mee op reis genomen door ons eerste Dynamics 365 traject en laten ontdekken hoe wij tot een complete aanbieding zijn gekomen om de zeer ambitieuze doelstelling van het betreffende bedrijf te realiseren met alle mogelijkheden van de nieuwe Dynamics 365 propositie. Hierbij is het ondersteunen van de te belopen weg van de organisatie leidend geweest en de functionaliteit en producten ondergeschikt.

We delen de hoofdlijnen van de sessie ‘Ons eerste Dynamics 365 traject’ graag mThe sky is not the limitet u via deze blog.

De uitdagingen van de organisatie

  • Integratie met productiemachines
  • Integratie met planning
  • Alles in de cloud
  • Grote hoeveelheid data
  • Klaar voor de toekomst
  • Geen maatwerk

Welke organisatie heeft deze uitdagingen vandaag de dag niet?

Graag laten we u zien waarom de combinatie van cloud, Internet of Things, Operations (AX), Business Intelligence en PowerApps uitermate geschikt is gebleken voor het bedrijf van onze case.

Ons eerste Dynamics 365 traject

In de huidige situatie heeft het bedrijf van onze case kleine systemen die het administratieve proces ondersteunen. Echter wordt er grotendeels met Excel gewerkt. Om te groeien is er besloten om te investeren in de ondersteuning van zowel de primaire als de administratieve processen. Bij ondersteuning voor de primaire processen zijn er ook machines aangeschaft die op de werkvloer gebruikt worden.

Tijdens het opstellen van de architectuur voor onze aanbieding zijn we tot de conclusie gekomen dat Dynamics 365 erg goed past als oplossing.

Feest van herkenning

Dynamics 365

Dynamics 365 for Operations en Dynamics 365 for Sales zijn ter ondersteuning van de primaire en administratieve processen natuurlijk noodzakelijk en dekken alle veel voorkomende eisen af voor nu en in de toekomst.

Machine-integratie met Azure IoT

De machines op de werkvloer worden via Azure IoT ontsloten, waarbij de relevantie informatie makkelijk kan worden gedestilleerd, maar de rauwe data nog steeds beschikbaar blijft. Hierdoor is de informatie direct beschikbaar in Operations. Bijvoorbeeld voor het facturatieproces. Maar kan er op een later moment toch nog gebruik van worden gemaakt voor extra informatie en analyses.

Office 365 in de cloud

De kennis en kunde van Excel kan worden blijven ingezet door middel van de integratie van Office 365 met Dynamics 365. Office 365 bevat alle vertrouwde applicaties, zoals Word, PowerPoint en Excel, waar uw medewerkers dagelijks mee werken. Bruikbaar voor elke medewerker op zowel een laptop, tablet of smartphone.

Data en reporting met Power BI

De organisatie heeft veel data tot zijn beschikking. Deze data is op dit moment niet of nauwelijks gestructureerd. Hierdoor is reporting over deze data niet mogelijk. Door de data gestructureerd in de cloud op te slaan, wordt het mogelijk om de gegevens met behulp van Power BI te gebruiken voor informatie en rapportage doeleinden. Power BI kan via dashboards worden ontsloten in Operations.

Future Intelligence

Klaar voor de toekomst met Cortana Intelligence

Cortana Intelligence is in de eerste fase van dit traject niet noodzakelijk, maar belangrijk voor de organisatie was de zekerheid dat deze oplossing in de toekomst makkelijk kan worden toegevoegd. Cortana Intelligence kan helpen de groei te stroomlijnen door veel meer naar de data te kijken in trendlijnen en te anticiperen op de markt op basis van de al vergaarde informatie van vroeger.

Geen maatwerk meer door PowerApps

Daarnaast zijn er functionaliteiten die niet door Dynamics 365 worden afgedekt. Daar zien wij een groot voordeel in de PowerApps en Flow apps, in combinatie met de integratie van de Common Data Service. Er is nu geen reden om dure maatwerk applicaties te maken. Relatief simpele Apps kunnen worden ingezet om processen te stoomlijnen om de business requirements te laten aansluiten bij Dynamics 365. Hierbij is niet direct toegang tot Dynamics 365 for Operations of Sales benodigd, omdat het op zichzelf staande applicaties betreffen. Daardoor is ook de bijbehorende kennis voor het gebruik en de licentiekosten voor deze applicaties niet meer nodig.

Meer informatieMeer weten?

Vindt u het intressant om te lezen over Ons eerste Dynamics 365 traject, maar bent u vooral benieuwd hoe Microsoft Dynamics 365 specifiek is in te zetten voor uw organisatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Wellicht heeft u ook andere vragen rondom Dynamics 365. Met onze Microsoft Dynamics 365 website trachten wij al uw vragen te beantwoorden. Kunt u geen passend antwoord vinden? Schroom dan niet om ook uw vraag bij ons achter te laten. Wij gaan graag voor u op onderzoek uit, stellen u op de hoogte van het antwoord en publiceren de nieuwe beschikbare informatie weer op onze website. Laten we samen bouwen aan het Nederlandse kennisplatform voor Dynamics 365.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN