Microsoft Dynamics AX | Dynamics 365 Enterprise Edition | What’s next?

SHARE
,

Dynamics 365 Enterprise

In een exclusief interview waarschuwde Ray Wang, oprichter van Constellation Research ons met de opmerking: “Digital Darwinisme is onaardig voor degenen die wachten…”. Vervolgens somde Wang de vijf factoren op waarvan hij gelooft dat ze van groot belang zijn voor organisaties die hun eigen digitale transformatie-initiatieven op gang brengen: Stel uw zakelijke doelstellingen vast, maak uw digitale cultuur menselijker, organiseer uw businessmodel goed alvorens te investeren in technologie, maak gebruik van bestaande gegevens en inzichten en stimuleer co-innovatie en -creatie. De digitale transformatie wordt ondersteund met de release van Microsoft Dynamics 365 Enterprise Edition in november 2016.

Nu de digitale transformatie in een versnelling terecht komt en bedrijven steeds diversere technologische eisen stellen is er de nieuwe business-oplossing van Microsoft Dynamics 365 die ERP- en CRM-functionaliteiten in één cloud-service combineert met nieuwe speciaal gebouwde applicaties die voorzien zijn van inzichten en intelligentie.

Het nieuwe bedrijfsapplicatieplatform van Microsoft bevat functionaliteiten uit eerdere producten; Dynamics AX, Dynamics CRM en Dynamics NAV, gerangschikt in twee edities; de Business Edition en Enterprise Edition. Laten we deze edities eens nader bekijken, te beginnen bij de Enterprise Edition.

Dynamics 365 Enterprise Edition

Dynamics AX en Dynamics CRM versnellen beide hun marktmomentum, maar met verschillende klanten in verschillende markten. In deze versie van de Enterprise Edition is het cloud-gebaseerde Dynamics AX 7 omgedoopt tot Dynamics 365 for Operations en Dynamics CRM Online is gesplitst in Dynamics 365 for Sales, Marketing en drie Service-suites: Customer Service, Field Service en Project Service Automation.

Micorsoft Dynamics 365 Operations

Dynamics 365 Enterprise Edition Packaging

De Dynamics 365 Enterprise Edition is bij zijn release te verkrijgen in twee pakketten:

Pakket 1 omvat apps voor de CRM-onderdelen Dynamics 365 for Sales (Verkoop), Service, Project Service (Projectservice) en Field Service (Buitendienst) samen met Microsoft Flow en Microsoft PowerApps. Hier zit ook een Marketing-app bij die wordt uitgebracht in 2017. De oudere marketingfuncties van Dynamics CRM, waaronder Campaigns (Campagnes) en Marketing Lists (Marketinglijsten) blijven beschikbaar in de Sales-app.

De Dynamics 365 Enterprise Edition bevat ook PowerApps. Een ‘mobile-first’-service met een ontwerpbenadering waarbij rekening wordt gehouden met een verscheidenheid aan devices en besturingssystemen. PowerApps wordt ingezet om zakelijke applicaties te maken met behulp van een visual designer.

Hiernaast bevat de Dynamics 365 Enteprise Edition ook Microsoft Flow. Een nieuwe managementtool voor workflows die procesautomatisering vergemakkelijken met behulp van een visual design tool.

Microsoft Dynamics 365 devices

Pakket 2 zal al het bovenstaande bevatten, alsmede Operations (AX7) – we zullen op korte termijn dieper ingaan op deze app.

Microsoft zal ook ‘teammember-versies’ op de markt brengen van zowel de Business Edition als de Enterprise Edition. Deze zullen gericht zijn op klanten die er geen zwaar gebruik van gaan maken. Licenties voor de individuele apps zijn in abonnementsvorm beschikbaar.

Microsoft Social Engagement zal te vinden zijn in alle apps. Dit ligt in de lijn van Microsoft’s voortdurende inspanning om sociale instrumenten en inzichten in handen van alle teams te geven.

De nieuwe AppSource van Microsoft is ook onderdeel van de Dynamics 365-evolutie. Microsoft AppSource is de centrale locatie waar gebruikers apps kunnen ontdekken, uitproberen en aanschaffen. U kunt er apps vinden:

 • Op basis van industrie, zoals groothandel, productie of retail.
 • Op basis van rol, zoals Finance, Sales, Customer Service, Field Service, Project Service Automation, Operations en Marketing.
 • Op basis van functionaliteit, zoals uitbreidingen voor Power BI.

Microsoft is op 1 november begonnen met het uitrollen van de eerste componenten van haar Dynamics 365 Enterprise Edition.

Dynamics 365 for Operations

Volgens Pepijn Richter, Directeur Product Marketing bij Microsoft, gaat Dynamics 365 for Operations binnenkort golfsgewijs specifieke versies voor verschillende bedrijfstakken op de markt brengen. Te beginnen met een versie voor de detailhandel in november, gevolgd voor versies voor de winkelvloer en het magazijn in het voorjaar van 2017.

Microsoft onderkent dat de reis die de klant maakt zich heeft ontwikkeld en nu ook elementen bevat als bekendheid van product of dienst, evaluatie van de leverancier, het koopproces, ondersteuning na de aankoop, en relatiebeheer.

Technologie moet in staat zijn te integreren met online content managementsystemen om een omnichannel e-commerce shoppingervaring te creëren en interactie tussen medewerkers en klanten via mobiele apparaten te genereren.

Microsoft Dynamics 365 Retail

Dynamics 365 for Operations streeft naar het ondersteunen van een end-to-end-proces, van het hoofdkantoor en de bevoorradingsketen tot de mobiele medewerkers. Dit met functies als:

 • Hybride transacties die het mogelijk maken om in de winkel gekochte en verzonden items vast te leggen in één transactie.
 • Het opzoeken van opgeslagen inventaris in lokale regio’s en magazijnen.
 • Verslag van de verkopen, inclusief vermelding van een of meer verkopers per aankoop.
 • Eenvoudige en geavanceerde magazijnen met grote winkeletalages.
 • Een universele Windows-app die draait op alle apparaten, zoals telefoons, pc’s, tablets, Windows, iOS en Android.
 • POS-toepassingen kunnen in 10-15 minuten worden gemaakt en uitgevoerd op een tablet.
 • Producten opzoeken, foto’s bekijken, producten toevoegen aan het winkelwagentje, informatie verstrekken over de garantie en het vergelijken van artikelen.
 • Relevante en gepersonaliseerde aanbevelingen van producten.

Dynamics 365 Business Edition zal in 2017 worden uitgebracht in Nederland en bevat Dynamics 365 for Financials-functionaliteiten. Voor meer informatie over de verschillen in functionaliteiten, prijzen en licentie-abonnementen kunt u terecht op onze Dynamics 365-website.

Dynamics 365 Enterprise Edition en Business Edition zijn ontworpen om enorme kansen voor klanten te genereren. In zijn blog schreef Satya Nadella, Microsoft’s CEO: “In een wereld van oneindige informatie en computermogelijkheden en een eindige hoeveelheid aandacht en tijd, willen we iedereen helpen meer uit elk moment te halen en de aard van het digitale werk binnen organisaties van klein tot groot te veranderen.

We streven deze ambitie na ten dienste van de digitale transformatie van onze klanten. Bedrijven van elke omvang waar dan ook ter wereld zullen niet alleen gebruik maken van digitale technologieën, maar ook uitgroeien tot digitale bedrijven. Elk bedrijf probeert zich digitaal te transformeren om dezelfde vier resultaten te bereiken: klanten erbij betrekken, werknemers ten volle inschakelen, activiteiten optimaliseren, en producten transformeren…”.

Microsoft Dynamics 365 slider

Meer informatie

Waarschijnlijk heeft u meer vragen rondom Dynamics 365. Met onze Microsoft Dynamics 365 website trachten wij al uw vragen te beantwoorden. Kunt u geen passend antwoord vinden? Schroom dan niet om ook uw vraag bij ons achter te laten. Wij gaan graag voor u op onderzoek uit, stellen u op de hoogte van het antwoord en publiceren de nieuwe beschikbare informatie weer op onze website. Laten we samen bouwen aan het Nederlandse kennisplatform voor Dynamics 365.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN