Microsoft Dynamics 365 implementatieprojecten gaan regelmatig over tijd en budget of worden tussentijds helemaal stopgezet. De oorzaken zijn vaak dezelfde: dat de software te vaak wordt geconfigureerd conform wat de klant op een bepaald moment voor de implementatie denkt nodig te hebben en niet meer aangepast kan worden of dat de hoeveelheid maatwerk in ICT van tevoren niet juist wordt ingecalculeerd.

Elke organisatie heeft uiteraard andere eisen en wensen wanneer het om automatisering en digitalisering gaat. Prodware zorgt steeds voor een traject op maat, omdat elk bedrijf uniek is. Maar wel met een standaard implementatiemethodiek, SureUSe, die erop gericht is om uw projectdoelstellingen zo effectief en efficiënt mogelijk te verwezenlijken. Met de methode richten wij ons op eindgebruiker succes, houden we het project overzichtelijk en maken we kleine stappen die leiden tot zichtbare voordelen.

De SureUSe methodiek

“Veel Microsoft Dynamics partners hebben het over de implementatie van best practices in de industrie. Wij zijn van mening dat deze best practices het uitgangspunt voor een bedrijf moeten zijn, maar niet het antwoord voor elk bedrijfsproces bij elk bedrijf”, zegt Jan van het Veld, verantwoordelijke voor Methodology bij Prodware.

In het eerste stadium overleggen de Prodware consultants daarom met de kerngebruikers van de klant en analyseren zij de standaard operationele processen van de organisatie. Dit doen we met behulp van Agile principes en best practice templates, die het proces versnellen en u de ruimte bieden om middelen, tijd en geld naar eigen inzicht in te zetten.

“Het grote voordeel van Dynamics 365 als bedrijfsoplossing is dat het naast een flexibele lean en mean oplossing een makkelijker te upgraden systeem is. Door het gebruik van SureUSe worden implementatieprojecten korter en efficiënter. Bedrijven kunnen zich hiermee meer focussen op een Agile organisatie die in staat is om snellere en efficiënte beslissingen te nemen en door te voeren in hun organisatie”, aldus van het Veld.

De voordelen van SureUSe

De belangrijkste voordelen van de SureUSe implementatiemethodologie zijn: snelle time-to-value, snellere implementaties, lagere projectkosten, minder risico’s en minder projectmiddelen. Het resultaat is een efficiëntere Dynamics 365-implementatie, met een aanzienlijke reductie in de projecttijdlijn en in kosten ten opzichte van traditionele implementaties. Belangrijker is nog dat bedrijven een flexibele oplossing hebben waarmee in een steeds sneller veranderende business en technologie updates en trends eenvoudiger kunnen worden geadopteerd.