Voorspellende analyses in Dynamics CRM

SHARE
,

Voorspellende analyses in Dynamics CRM

In de eerste van onze blogs over voorspellende analyses hebben we besproken hoe machine learning met name service management bedrijven kan helpen om een concurrentievoordeel en een meer gestroomlijnde aanpak van hun activiteiten te realiseren.

Eerder dit jaar presenteerde Microsoft haar nieuwe producten en versies van zakelijke toepassingen, waaronder de nieuwste versie van Dynamics CRM. Onder het thema ‘intelligent systeem’ heeft Microsoft het gebruik van voorspellende analyses in Dynamics CRM voor een breder publiek ontsloten. Dit geeft ons ‘contextuele, productieve relaties’. Simpeler gezegd; het staat bedrijven toe om minder reactief te zijn, beter te plannen en een uitstekende klantenservice te bieden.

Met o.a. voorspellende analyses in Dynamics CRM wordt CRM een intelligent systeem

Cortana Intelligence verandert van een loutere concurrent naar een gelijke van Apple’s ‘Siri’ of ‘OK Google’. Microsoft heeft zakelijke functionaliteiten ontwikkeld waarmee Cortana gebruikers ondersteunt, zowel in hun werk als hun persoonlijk leven – waartussen, zoals we allemaal weten, de lijnen zijn vervaagd.

Cortana kan, naast gegevens uit Outlook en andere bronnen, informatie aan de oppervlakte brengen uit het CRM om bijvoorbeeld verkoopteams onmiddellijk een bredere kijk op hun klantgegevens te presenteren. Taken, geschiedenis en mogelijkheden bijvoorbeeld. Dit helpt mobiele teams met het plannen van hun dag- en hun accountbeheer.

En net zoals het verbreden van de functionaliteiten van Cortana Intelligence is het belangrijk te weten hoe diep dit doorwerkt in de data van bedrijfstoepassingen.

Door de relatie met het cloud-platform van Microsoft Azure kunnen machine learning applicaties en contextuele informatie gepersonaliseerd aan de gebruiker geleverd worden met applicaties zoals CRM 2016. Op deze manier wordt het mogelijk voorspellende analyses in Dynamics CRM te doen.

Intelligente klantenservice met Azure machine learning

Door gebruik te maken van de kracht van een Azure ML text analytics API kunnen klantenservicemedewerkers met behulp van Microsoft Dynamics CRM suggesties inzake soortgelijke gevallen en artikelen binnen de gedeelde kennisbank ontvangen. De applicatie analyseert de belangrijkste zinnen in de CRM-activiteiten, notities en bijlagen.

Een groot voordeel voor het klantenservicemanagement is de manier waarop de onderwerpen automatisch kunnen worden geanalyseerd om trends met problemen die zich bij de klant voordoen naar voren te brengen zodat de oorzaak elders binnen de organisatie kan worden vastgesteld. Door ook hier weer gebruik te maken van voorspellende analyses in Dynamics CRM nemen de klachten in de toekomst af.

Het is duidelijk dat business management software gekoppeld met de cloud veel verder gaat dan een enkele toepassing. Neem vandaag nog contact op met Prodware; als Microsoft Gold Partner kunnen wij u helpen te doorgronden hoe uw bedrijf kan profiteren van baanbrekende technologie.

Neem contact met ons op

 

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN