Het tot bloei laten komen van een midden- of kleinbedrijf is een flinke uitdaging. Cash flow-management, klanttevredenheid, uitgebreide human resources en grote concurrenten veroorzaken het management het een en ander aan hoofdpijn. Hoe lost Microsoft Dynamics NAV, op weg naar groei, deze zaken op?

1. Dynamics NAV is niet enkel een ERP-systeem

Microsoft Dynamics NAV is ontworpen om uw bedrijf een complete visie te bieden die verder gaat dan een eenvoudige standalone ERP-oplossing. De software biedt verbeterde kernfunctionaliteiten aan in combinatie met een gebruiksvriendelijke en veranderbare nieuwe look en feel. Dynamics NAV verenigt uw core business-processen en staat uw gebruikers toe om beslissingen te nemen die de winstmarges en de kasstroom verbeteren waardoor uw bedrijf kan groeien.

2. Het helpt uw medewerkers om beter en sneller te werken

Met Dynamics NAV kunnen uw gebruikers profiteren van de op functie gebaseerde gebruikerservaring die de informatie en de taken voor de verschillende functies uitfiltert. De trainingstijd die nodig is om uw gebruikers met behulp van deze oplossing snel en efficiënt te laten werken kan hierdoor aanzienlijk verminderd worden; ze hebben de benodigde middelen en informatie immers al binnen handbereik. Dit leidt tot een intuïtieve ervaring die helpt uw medewerkers beter, sneller en verstandiger te laten werken vanaf het moment dat de ERP-software is geïmplementeerd. Het systeem biedt bedrijven ook een unieke combinatie van bedrijfsinformatie, samenwerking en communicatie-instrumenten. Deze stellen de gebruikers in staat om verbinding te maken met een groot aantal afdelingen binnen het bedrijf, hen te voorzien van volledige inzichtelijkheid en controlemogelijkheden door heel het bedrijf.

3. Het vermindert de zakelijke risico’s

In de loop der jaren heeft Microsoft een reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van innovatieve oplossingen voor consumenten en bedrijven. Dit betekent dat door het gebruik van Microsoft Dynamics-software uw gebruikers worden voorzien van toegang tot alle benodigde plaatselijke hulpmiddelen en deskundigheid door het wereldwijde partnernetwerk van Microsoft, en dat ze op de lange termijn kunnen rekenen op de stabiliteit van het Microsoft-platform.

4. Het stimuleert en ondersteunt zakelijke groei

Microsoft Dynamics NAV is ontworpen om uw werknemers in staat stellen productiever te zijn. De software kan in de toekomst worden opgeschaald om te voldoen aan hogere eisen en complexere processen, en is moeiteloos in staat om nieuwe processen en aanvullende bedrijfsonderdelen een plek te geven. De ERP-oplossing biedt de ondersteuning die u nodig heeft om uw zakelijke doelen te bereiken en te zorgen voor een algehele groei van uw bedrijf.

5. Het is gemaakt om te werken zoals de gebruikers dat willen

De Dynamics-software ondersteunt de manier waarop uw medewerkers zaken doen omdat het werkt zoals zij dat zouden willen, ongeacht of het via het web is (in de cloud), of middels een traditionele desktop-applicatie (on-premise). Een business-oplossing van Microsoft staat zowel de werknemers op kantoor als op locatie toe om bedrijfsprocessen uit te voeren en instrumenten en kanalen te gebruiken die ze gewend zijn, zoals instant messaging, e-mail en voice.

6. Het werkt met een vertrouwde interface

De Dynamics NAV-oplossing is snel en eenvoudig te leren en gebruiken omdat de software op een vergelijkbaar manier naast bekende Microsoft-technologieën functioneert, denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en Outlook. De vertrouwde gebruikersinterface van de software helpt gebruikers om snel te wennen aan Dynamics NAV, wat betekent dat ze in no time up & running en productief zijn, en de return on investment (ROI) een stimulans kan krijgen.

7. Het kijkt naar de toekomst

Microsoft Dynamics NAV helpt gebruikers proactief te zijn met geïntegreerde bedrijfsinformatie-tools die hen niet alleen helpen problemen op te lossen maar ook om te voorkomen dat deze ontstaan. Dit betekent dat uw gebruikers in staat zijn om eventuele problemen voor te blijven en ervoor te zorgen dat uw bedrijf is voorbereid op de toekomst.

8. Het voegt waarde toe aan uw bedrijf

De ERP-software kan op drie belangrijke manieren waarde opleveren voor uw bedrijf. Door het stimuleren van de productiviteit van uw gebruikers en een betere controle op de kosten stuwt u de winstgevendheid omhoog en vergoot u uw ROI. Dynamics NAV biedt ook interoperabiliteit met de andere technologieën die u reeds in uw bedrijf gebruikt waardoor uw totale cost of ownership (TCO) lager wordt [totale eigendomskosten/exploitatiekosten]. En ten slotte kan uw bedrijf maximaal voordeel behalen uit uw investering in technologie, wat resulteert in een betere time to value.

9. Het kan flexibel worden ingezet

Met Dynamics NAV heeft u de mogelijkheid om de methode te kiezen die het beste bij uw bedrijf past; of dit nu on-premise is, in de cloud, of een combinatie van beide. Naarmate uw bedrijf verandert en groeit kan de methode waarop het gebruikt wordt ook worden aangepast zodat rekening gehouden kan worden met uw wensen, wat deze ook mogen zijn.

10. Het is binnen enkele dagen up & running

De oplossing kan worden opgezet met een snelle implementatiemethode, zodat Dynamics NAV direct en eenvoudig kan worden ingezet. Omdat het systeem gemakkelijk te leren en gebruiken is wordt uw bedrijf niet volledig ontwricht en kan snel teruggekeerd worden naar de normaliteit waarna begonnen kan worden met het plukken van de vruchten van Dynamics NAV.