Gaming VS ERP

Wanneer we aan games denken, leggen we niet automatisch de link naar ERP-software. Toch zit er meer overlap tussen de twee werelden dan we op het eerste gezicht denken. In deze blog bekijken we vijf punten waarop we gaming tegenover ERP kunnen zetten.

Gaming VS ERP #1 UI en usability

Wanneer een spel er niet aantrekkelijk uitziet of de gameplay niet voldoet aan de eisen van de speler, dan wordt het spel niet gespeeld en niet verkocht. Ook al heeft een game nog zo’n grote reputatie, het moet ‘lekker spelen’, anders is het gedoemd te mislukken. Een goed voorbeeld hiervan is de laatste versie Duke Nukem. Een spel uit de beginjaren van PC-gaming. Jarenlang is de nieuwe release gehyped. Toen hij echter uitkwam, viel zowel de gameplay als de user interface (UI) tegen. Het spel heeft nooit veel succes gekend.

Ook bij ERP zijn de UI en de gebruiksvriendelijkheid essentieel. U wilt met zo min mogelijk klikken, zo veel mogelijk kunnen doen. Verhoogd gebruikersgemak verbetert uw effectiviteit, productiviteit en prestaties.

Gaming VS ERP #2 Leer het spel

Het is belangrijk om te leren hoe een game werkt. Alleen dan is het mogelijk om het maximale uit de ervaring te halen. Het is belangrijk te leren kennen hoe de besturing werkt, hoe karakters acteren en wat op welke plek te halen is. Hierbij is het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van veel verschillende bronnen. Voor bijna elk spel is er wel een YouTube kanaal waar zaken uitgelegd worden. Er zijn communities waar mensen kennis met elkaar delen en elkaar voorthelpen (ook concurrenten).

Ook dit is het geval bij ERP. Er zijn tal van bronnen waar informatie kan worden gevonden en wordt gedeeld. Vaak kunt u ook gebruikmaken van bestaande templates voor bijvoorbeeld workflows en zelfs voor het bouwen van apps zonder code te schrijven. Zo leert u hoe u uw processen met de minst mogelijke inspanning kan stroomlijnen, nauwkeurigere diagnoses kan doen en de klantervaring kan verbeteren.

Gaming VS ERP #3 Cheaters lose

Naast nuttige informatie wordt ook wel eens gedeeld hoe een spel te foppen is. Soms ook op een manier waardoor het meer valsspelen wordt dan het spel echt spelen. We zien dat spelfabrikanten hier tegen optreden en deze users bannen.

Nu zal dat niet zo snel gebeuren voor de gemiddelde ERP-gebruiker. Echter, het ‘gebruiken’ van een bepaalde functie in het pakket voor andere doeleinden kan bij een upgrade of migratie nog wel eens vervelende consequenties hebben. Bezint daarmee eer ge begint.

Gaming VS ERP #4 Werk met het spel, niet tegen het spel

Pas wanneer allerlei onderzoek is gedaan, is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van alles wat het spel te bieden heeft. De game zal dan eenvoudiger te spelen zijn en het wordt mogelijk verder te komen, meer features te vinden en het meer te waarderen.

Bij ERP is dit net zo. Het is belangrijk dat de applicatie werkt met uw medewerkers en niet tegen. Door vergaande integratiemogelijkheden wordt het mogelijk om altijd, overal en via ieder device gemakkelijk met de software te werken. Met bijvoorbeeld een gekoppelde Business Intelligence oplossing kunt u rijke analyses doen en heldere visuele rapportages maken op basis van de grote hoeveelheid data uit uw ERP. Hiermee stuurt u beter op uw doelen voor de toekomst en bespaart u tijd en geld.

Gaming VS ERP #5 Balansaanpassingen, extra features

Indien bepaalde karakters in games onder- of overpowered zijn, zullen ze vaker of juist minder vaak gebruikt worden. Dit maakt de game eenzijdig en op den duur minder leuk op te spelen. Ditzelfde geldt als er geen nieuwe content komt. Er zal dan een moment komen dat spelers stoppen, omdat het saai wordt of omdat er niets meer te ontdekken valt.

Dit geldt ook voor uw ERP-applicatie. Het is meer dan wenselijk dat uw applicatie meegroeit met zowel uw veranderende bedrijf als met de steeds veranderde buitenwereld.

Microsoft Dynamics NAV, ERP voor het MKB

In dat kader laat ik u graag kennismaken met de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV. Een ERP-applicatie die elke maand geüpdatet wordt en elk jaar nieuwe features levert. Microsoft Dynamics NAV biedt een veelzijdigheid aan integreerbare functionaliteiten op het gebied van klantbeheer, supply chain en administratie. Per sector kan de ERP-oplossing ingericht worden voor de specifieke behoeften van een bepaalde onderneming in een specifieke branche. Voor het MKB betekent dit dat Microsoft Dynamics NAV naadloos past in de bestaande IT-omgeving, waardoor NAV de meest efficiënte oplossing is.

Download hier de factsheet ‘What’s new in NAV 2017’. Lees meer blogs over NAV op onze blogsite of neem direct contact op voor meer informatie.

NAV 2017 What's New?