De AX-MEN vechten tegen de weerstand om te veranderen

SHARE
,

De AX-MEN Prodware stripverhaal

In een artikel wat gepubliceerd is in de Harvard Business Review, geeft Cyril Bouquet, een professor aan de IMD Lausanne University, uitleg over weerstand aan de hand van de weerstand van traditionele taxibedrijven tegenover Uber. In zeer concurrerende en gereguleerde omgevingen verschijnen nieuwkomers die geconfronteerd worden met sterke weerstand van de traditionele partijen. Dit staat bekend als ontwrichtende innovatie en het helpt volgens The Economist om door middel van technologie het tempo van de veranderingen te verhogen.

Eenzelfde soort weerstand kan ondervonden worden tijdens de implementatie van een nieuwe oplossing. Maar maakt u zich geen zorgen, hier zijn de AX-MEN!

Kom los van starre economische modellen en word wendbaarder

Het vermogen van een onderneming om haar businessmodel te veranderen schept de mogelijkheid tot een lang bestaan. Van de 100 grootste internationale bedrijven uit 1900 zette alleen Ford Motors zijn activiteiten voort op hetzelfde gebied. Een tiental anderen bestaan nog, maar hebben een grote transformatie ondergaan.

Shell was in eerste instantie gespecialiseerd in import en export, maar heeft zich geleidelijk aan georiënteerd binnen de chemische industrie. Het vermogen zich aan te passen is een hooggewaardeerde kwaliteit bij bedrijven, vooropgesteld dat ze de middelen hebben om de weerstand tot verandering te bestrijden.

De overgang naar het digitale tijdperk komt voort uit nieuwe vormen van organisatie en flexibeler en meer anticiperend management. De “NATU”-groep van bedrijven – Netflix, Airbnb, Tesla, Uber – symboliseren de digitale verstoring. Deze bedrijven zijn erin geslaagd om nieuwe modellen in starre sectoren te creëren door middel van digitale transformatie en het gebruik van technologie.

Het vergemakkelijken van de digitale transformatie met innovatief management

Om de digitale transformatie van de medewerkers te waarborgen moeten managers early adopters zijn. Om een soepele overgang te verzekeren en iedereen ten volle te laten profiteren van alle voordelen van een nieuwe managementoplossing moeten managers in staat zijn om de strategische redenen aan de medewerkers uit te leggen.

Volgens Fred Cavazza, een erkend expert, is de manier waarop het management met weerstand tot verandering omgaat een allesbepalende eerste stap op weg naar de digitale transformatie van bedrijven. De volgende stap is het blootleggen van gaten in de vaardigheden en het zorgen voor relevante opleidingen, om vervolgens de medewerkers te betrekken bij businessmanagementoplossingen die hen in staat stellen strategische uitdagingen aan te gaan.

De AX-MEN

Zoals het stripverhaal van de AX-MEN laat zien, wordt de negatieve verstoring van de manier waarop medewerkers werken door gemakkelijk te gebruiken en gepersonaliseerde toekomstbestendige technologie verminderd. Ook stelt het hen in staat om meer open te staan voor veranderingen.

De nieuwe Microsoft Dynamics AX stimuleert samenwerking, vergemakkelijkt mobiliteit en flexibiliteit en omdat het via Windows Azure in de cloud wordt uitgevoerd hoeven er geen grote upgrades plaats te vinden, maar slechts minder verstorende verbeteringen die in golven doorgevoerd worden, vergelijkbaar met Dynamics CRM.

Als u de digitale transformatie ook onoverkomelijk vindt en hier meer informatie over wilt, neem dan contact op met de AX-MEN, de Dynamics AX-specialisten van Prodware. Zij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN