best-of-breed-vs-erp

Bedrijven kopen vaak software van verschillende leveranciers voor een best-of-breed oplossing voor elk bedrijfsproces. Zo kan een bedrijf een applicatie voor Human Resources van de ene verkoper en een boekhoudkundige toepassing van een andere aanschaffen. Hoewel Enterprise Resource Planning (ERP) systemen de meeste standaard zakelijke processen ondersteunen, missen ze vaak de verfijnde functionaliteit van een best-of-breed oplossing.

ERP heeft het grote voordeel van een geïntegreerd systeem. Echter niet alle modules in een ERP-systeem zijn best-of-breed. Integratie van meerdere verschillende best-of-breed systemen heeft zijn eigen nadelen. Het is niet alleen deze uitdaging van het koppelen van de applicaties, maar er is ook de organisatorische uitdaging met betrekking tot de ondersteuning van meerdere applicaties en het beheren van meerdere softwareleveranciers.

Maar moeten we eigenlijk wel kiezen?

Nee, dat hoeven we niet. In de wereld van vandaag is het mogelijk om de best-of-breed oplossingen in uw ERP-systeem te hebben. Met Microsoft Dynamics NAV en de Independent Software Vendors (ISV’s) en Implementation Partners is dit mogelijk. Met het extra voordeel dat de huidige partner zal fungeren als ‘one stop shop’.

Een voorbeeld: U bent een bedrijf in de B2B-markt. Naast de artikelen die u via uw sales mensen verkoopt, verkoopt u ook rechtstreeks aan uw klanten door middel van een website. Een aantal van de producten die u verkoopt, worden door u geproduceerd. Maar andere producten worden verworven bij leveranciers. Naast deze verkoop levert u ook nog turnkey projecten op onderhoud u deze nadat de projecten zijn afgeleverd.

Dit alles is mogelijk binnen standaard Dynamics NAV. Maar als u uitgebreide functionaliteit nodig heeft in het projectgebied is er zeker een ISV-oplossing beschikbaar die u de best-of-breed ervaring voor het managen van projecten biedt.

Best-of-breed ISV-oplossingen voor Dynamics NAV

Best-of-breed ISV-oplossingen voor Dynamics NAV zijn beschikbaar in elke business area. Voorbeelden zijn automatisering en digitalisering van uw Elektronisch factureren richting uw klanten. Self-service portals, gekoppeld aan Dynamics NAV, zijn beschikbaar voor klanten om hun bestellingen te voeren of om toegang te krijgen tot hun support calls. De self-service portal stelt niet alleen uw klanten in staat geïnformeerd te worden over de status van hun openstaande orders, maar geeft hen ook toegang tot hun facturen, vorige bestellingen en leveringen. Ook uw eigen service engineers profiteren van deze self-service portal, door hen in staat te stellen om hun werk bestellingen te verwerken door de toegang tot de portal via een App.

prodware en best-of-breed isvs

In dit voorbeeld zou Sana Commerce gebruikt kunnen worden voor het B2B klantenportaal, To-Increase voor hun Geavanceerde Management oplossing, Idyn voor Document Capture (Purchase Invoice goedkeuring) en de oplossing Prodware Service Management in combinatie met de standaard Dynamics NAV app voor de engineering afdeling. Alle 6 oplossingen (inclusief Dynamics NAV) zijn best-of-breed oplossingen die aan de behoeften van de klant voldoen en alle oplossingen zijn volledig te integreren met Dynamics NAV. Op deze manier is het mogelijk de twee werelden samen te brengen.

Meer weten?

Met de combinatie van uw implementatiepartner en de gekozen ISV’s is best-of-breed binnen het bereik van uw ERP-systeem. Geen enkele partner biedt u dit samenspel eigenhandig, maar er zijn bedrijven die best-of-breed oplossingen voor Dynamics NAV maken en bedrijven om deze oplossingen te implementeren. Neem voor meer informatie contact met Prodware op en zorg ervoor dat uw organisatie gebruikmaakt van dit nieuwe paradigma.