Directions EMEA: NAV 2017 en Dynamics 365

SHARE
,

Directions NAV 2017

Samen met meer dan 1700 andere deelnemers is Prodware afgelopen week aanwezig geweest bij Directions EMEA 2016 in Praag, Tsjechië. Directions EMEA is het jaarlijks hoogtepunt waar alle Europese Microsoft Dynamics NAV partners samenkomen. Tijdens Directions EMEA 2016 heeft Microsoft de releases en functionaliteiten voor Dynamics NAV 2017 en de nieuwe Dynamics 365 oplossing aangekondigd.

Het Prodware team heeft zoveel mogelijk interessante sessies bijgewoond en informatie verzameld om u op de hoogte te stellen van de meest opvallende vernieuwingen. De officiële release van Microsoft Dynamics NAV 2017 is aanstaande maandag 24 oktober 2016. In deze blog ontdekt u vast de meest in het oog springende veranderingen.

5x What’s new NAV 2017

 1. Vergaande integraties

  NAV 2017 is zowel geïntegreerd met Office 365 als met Power BI. Dit ziet er echt heel goed uit. Door de integratie hoeft u uw NAV-omgeving niet meer te verlaten om bijvoorbeeld uw BI dashboards te bekijken. En ook wanneer u in Outlook werkt hoeft u deze applicatie niet meer te verlaten. Wanneer er een order binnenkomt, weet NAV 2017 op basis van het emailadres van welke klant hij afkomstig is. Met één druk op de knop, kunt u NAV binnen Outlook een offerte laten maken. Andere voordelen zijn emailintegratie en –logging, kalendersynchronisatie en het gemakkelijk definiëren van email templates op basis van Word layouts.

 2. Toevoegen van functionaliteit

  Microsoft PowerApps stelt u in staat speciale applicaties te bouwen voor uw organisatie op basis van het ‘Microsoft Common Data Model’. Met PowerApps maakt u verbinding met bestaande gegevensbronnen en services, bouwt u met behulp van kant-en-klare sjablonen apps zonder code te schrijven en publiceert en gebruikt u ze op het web en via mobiel. Naast dat u zelf extra functionaliteit kunt ontwikkelen, biedt Microsoft in NAV 2017 ook ‘packed Extensions’ ter uitbreiding, zoals Paypal Payments Standard. De Extensions komen uit de cloud en zorgen voor een verandering in programmeerwijze. Microsoft komt jaarlijks met een nieuwe NAV release. Hierdoor is het verstandig om de standaard functionaliteiten binnen NAV niet meer aan te passen, maar het toevoegen van functionaliteiten volledig op basis van Extensions te doen. Het uitrollen van de nieuwe release in een omgeving waar de standaard niet gewijzigd is, wordt daarmee een eenvoudige klus.

 3. Automatische workflows

  Een andere belangrijke ontwikkeling is Microsoft Flow. Flow is een automatische workflow tool. Met Flow is vooraf vast te leggen dat wanneer u in applicatie 1 actie 1 heeft uitgevoerd, dit vastgelegd wordt in applicatie 2. Applicatie 2 zet vervolgens andere vooraf gedefinieerde gebeurtenissen in gang in applicatie 3. Ontdek hier verschillende Microsoft Flow templates. 

 4. Notificiations

  Met de nieuwe functionaliteit Notifications in NAV 2017 kunt u bij bepaalde gebeurtenissen configureren dat persoonsgerichte content, bijvoorbeeld een tip, op uw scherm wordt getoond. De Notifications zijn beschikbaar op Windows, Web, Tablet en Mobile Clients en verschijnen ook via Outlook in de NAV Outlook add-in. Ze worden getoond als een blauwe banner bovenaan de pagina. Zo kunt u gewoon doorwerken, zonder dat u eerst een pop-up moet sluiten. Dit zorgt voor een verhoogd gebruikersgemak en dat verbetert uw effectiviteit, productiviteit en prestaties.

 5. Toekomstige voorspellingen

  De koppeling met Cortana Analytics stelt u in staat om op basis van historische getallen en algoritmen toekomstige voorspellingen doen. Bijvoorbeeld voor cashflow- en voorraadontwikkelingen. Maar ook voorspellende onderhoudsanalyse en machine learning kunnen geïntegreerd worden. Uw processen worden gestroomlijnder, u heeft nauwkeurigere diagnosemogelijkheden en zorgt voor een 24/7 optimale klantervaring.

Wilt u meer weten over Microsoft Dynamics 365?

Tijdens Directions EMEA is al veel gesproken over Dynamics 365, maar nog niet alle informatie is bekend. Wij hebben met onze Microsoft Dynamics 365 website ons best gedaan alvast een zo compleet mogelijk beeld van de nieuwe propositie van Microsoft te geven.

Heeft u een vraag rondom Dynamics 365 en kunt u nog geen passend antwoord vinden? Schroom niet om uw vraag bij ons achter te laten. Wij gaan graag voor u op onderzoek uit, stellen u op de hoogte van het antwoord en publiceren de nieuwe beschikbare informatie weer op onze website.

Laten we samen bouwen aan het Nederlandse kennisplatform voor Dynamics 365.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN