Financiële rapporten in Microsoft Dynamics NAV 2017

SHARE
,

Microsoft Dynamics NAV 2017

Graag delen we deze op een door Microsoft gebaseerde blog over de mogelijkheden van financiële rapportages in Microsoft Dynamics NAV 2017 met u.

Wist u dat de meest gebruikte financiële overzichten al vanaf de eerste keer dat u inlogt beschikbaar zijn op bij Microsoft Dynamics NAV 2017?

Het is heel eenvoudig: log in op uw Microsoft Dynamics NAV 2017-account en volg deze stappen om uw financiële overzichten direct tevoorschijn te toveren. Klik op de screenshots om een vergrote weergave van de afbeelding te bekijken.

 1. Op de Home-pagina gaat u naar het tabblad Acties in de linker bovenhoek en kiest daar Financiële overzichten.
  NAV 2017 homepage
 2. Kies het financiële overzicht dat u wilt bekijken. U heeft de keuze uit de vier meest gebruikte overzichten: Balans, Resultatenrekening, Afschrift van cashflows en Afschrift van ingehouden winst. We hebben in ons voorbeeld voor de balans gekozen.
  NAV 2017 financieel overzicht
 3. Voer de datum of periode in waarover u de rapporten wenst te bekijken en selecteer Voorbeeld.
  NAV 2017 datum

En dat is dat om financiële rapporten in Microsoft Dynamics NAV 2017 te bekijken!

NAV 2017 balans

Microsoft Dynamics NAV 2017 geeft u ook volledige controle over de uw grootboekrekeningschema en hoe u wilt dat de rekeningen in de financiële overzichten verschijnen. Door het gebruik van de functionaliteit GB-rekeningcategorieën bent u in staat om nieuwe categorieën te maken en rekeningen toe te wijzen aan die categorieën waardoor de structuur van uw financiële overzichten gepersonaliseerd wordt. Hier is in een voorbeeld te zien hoe u meer informatie krijgt over uw financiële overzichten voor uw financiële rekeningen. Vanaf de Home-pagina selecteert u het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
NAV 2017 pictogram

 1. Zodra het zoekvenster verschijnt, typt u GB-rekeningcategorieën in. De lijst zoekresultaten wordt kleiner terwijl u typt. Selecteer GB-rekeningcategorieën in de zoekresultaten.
  NAV 2017 zoekvenster
 2. Selecteer de rij op de pagina met de beschrijving Kas, selecteer Lijst bewerken en selecteer de actie Nieuw. Er verschijnt een nieuw record in de lijst.
  NAV 2017 kas
 3. Voer als omschrijving Lopende rekening in en klik op de GB-rekeningen in de categorie. In dit veld selecteert u het … pictogram. Er verschijnt een lijst van de rekeningen. Selecteer grootboekrekening 1010 en selecteer OK in de rechterbenedenhoek van de pagina.
  NAV 2017 grootboekrekeningoverzicht
 4. Klik op de kolom Aanvullende rapportagedefinitie en selecteer Kasrekeningen uit de drop-down-lijst. Dit laat het systeem weten in welke financieel overzichten deze categorie moet worden gebruikt. Zodra de nieuwe categorie is gedefinieerd, selecteert u de actie Inspringen in het lint.
 5. Laten we nog 2 extra categorieën maken voor kas. Selecteer Nieuw in het lint en voeg extra categorieën toe, één voor USD rekeningen en een andere voor Kleine kas. Wijs de categorieën respectievelijk toe aan de grootboekrekeningen 1011..1012 en 1000, en selecteer bij beide Kasrekeningen onder Aanvullende rapportdefinitie. Laat ook beide categorieën weer inspringen.
 6. Selecteer Genereer rapportageschema’s in het lint. Dit zal de lay-out van de financiële overzichten genereren die de nieuwe toegevoegde categorieën bevatten.NAV 2017 rapportageschema
 7. Volg de stappen 1 – 3 om de balans te maken en zie hoe de nieuwe onderverdeling van uw kasrekening en het nieuwe subtotaal automatisch wordt gemaakt.NAV 2017 subtotaal

Dit is slechts één van de vele voorbeelden die laten zien hoe Dynamics NAV 2017 u productiever maakt.

Voor meer informatie over de financiële rapportages in Microsoft Dynamics NAV 2017 en een op maat gesneden demonstratie kunt u contact opnemen met Prodware.

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Factsheet What's New NAV 2017?

 

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN