Wat kunnen IT-teams van Microsoft Dynamic NAV 2018 verwachten?

SHARE
,

Als u een IT professional bent en verantwoordelijk voor het beheren van de business management systemen van de organisatie, zal dit blog over een aantal technische functionaliteiten van Microsoft Dynamics NAV 2018 interessant voor u zijn. Of u nu een bestaande Microsoft Dynamics NAV beheert of een upgrade overweegt naar Microsoft Dynamics NAV 2018, wij hopen dat dit blog u laat zien hoe Microsoft uw werkende leven een stuk eenvoudiger maakt.

Personaliseren van de gebruikerswerkruimte mogelijk maken direct in de web client

Personalisatie is in Dynamic NAV 2018 standaard voor iedere gebruiker geactiveerd. Het is eenvoudig te starten met het personalisatie menu (onder de avatar van het sign-in scherm voor gebruikers in de rechterbovenhoek) omdat gedane wijzigingen direct bewaard worden en alleen voor die specifieke gebruiker zichtbaar zijn, onafhankelijk van het gebruikte device. De belangrijkste gewenste functies voor personalisatie zijn:

  • Verplaatsen, verbergen of tonen van een veld op de pagina
  • Verplaatsen, verbergen of tonen van een kolom op de pagina
  • Kolommen vastzetten om ze zichtbaar te houden terwijl je scrolt, net als in Microsoft Excel.
  • Verplaatsen of verbergen van cues
  • Verplaatsen of verbergen van onderdelen zoals factboxen en rollen-centra
  • Verwijderen van de personalisatie van een pagina en opnieuw beginnen
  • NAV geeft de IT-administrator de mogelijkheid om personalisatie naar gebruikersgroepen vanaf de profielpagina te blokkeren of personalisatie van alle pagina’s of een bepaalde gebruikerspagina te verwijderen

Preview rapporten in vele ondersteunde browsers in Microsoft Dynamics NAV 2018

Een preview van een rapport (door de nieuwe PDF-viewer te gebruiken) kan direct in de NAV web-client (niet alleen in Internet Explorer) worden getoond door de preview knop te kiezen op rapport pagina’s. Een werkbalk voorziet in verscheidene features om het rapport op te bouwen, zoals in- en uitzoomen, downloaden van bestand etc.

De Dynamics NAV Universal App draait op nog meer devices, inclusief HoloLens

Als je de laatste update van de Universal App uitvoert op Windows, kan NAV draaien op Microsoft Hololens en team-collaboration devices zoals Microsoft Surface Hub.

Windows 10 Continuum en Dynamics NAV – je desktop ervaren op een mobiel

Continuum is een Windows 10 functie waarmee u uw telefoon op groot scherm kan projecteren en contact kan maken met toetsenbord en muis via Bluetooth. De Dynamics NAV Universal App switcht automatisch naar de desktop modus.

Uitbreiden van NAV 2018 functionaliteit middels APIs op het Dynamics NAV-platform

Ontwikkelaars kunnen connected apps op het NAV-platform maken met een uitgebreide ‘application programming interface’(API). Het Microsoft Dynamics NAV 2018 API omvat 44 entiteiten, die toegang bieden tot business entiteiten gelinkt aan de belangrijkste finance functionaliteiten zoals bedrijfsinformatie, journaalposten, klant- en leveranciersmanagement, verkoop- en inkoopdocumenten plus financiële rapportages. Ontwikkelaars kunnen apps ontwikkelen zonder diepgaande kennis van het Dynamics NAV datamodel en businesslogica te hebben. Dit helpt gebruikers om aanpassingen van apps te doen in hun eigen tijd. Microsoft heeft ook een optie toegevoegd in het beheerdermenu om het API endpoint te kunnen activeren en blokkeren (default is geblokkeerd) voor expliciete controle.

Voor meer informatie over de voordelen van het opzetten van Microsoft Dynamics NAV 2018 in uw organisatie, leest u dan ook onze NAV blogs voor sales en finance teams. Microsoft heeft ook “what’s new” documentatie voor IT-professionals en ontwikkelaars online samengebracht.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN