Lifecycle Services (LCS) uitgelegd

SHARE
,

Lifecycle Services (LCS)

De nieuwste versie van Dynamics AX (Dynamics AX 7) heeft een verbeterde integratie met Lifecycle Services (LCS). Maar wat is LCS?

Lifecycle Services (LCS) is het virtuele kantoor waarin iedereen samenwerkt om uw software-oplossing optimaal te beheren. Dit kantoor bevindt zich in Azure en wordt door Microsoft aan uw organisatie ter beschikking gesteld als u met Dynamics AX gaat werken. Uw administrator maakt in LCS een project aan en zorgt ervoor dat uw medewerkers en de medewerkers van uw AX-partner toegang hebben tot hun ‘projectkamer’. De samenwerking kan beginnen.

Voorspelbaar en herhaalbaar succes met Lifecycle Services

Microsoft positioneert haar Lifecycle Services oplossing als het middel om voorspelbaar en herhaalbaar succes te garanderen. LCS biedt tenslotte op één centraal punt alle informatie gedurende de AX-levenscyclus, beschikbaar gesteld voor alle betrokkenen, overal, altijd, op de laptop en op de tablet.

Bovendien wordt er behoorlijk op aangestuurd om ook daadwerkelijk via LCS te werken. In de allereerste plaats omdat vanaf de nieuwste versie van AX dit nog de enige manier is om AX in Azure uit te rollen. Waarmee we meteen ook een enorm groot voordeel te pakken hebben: het beheer van de hardware. Microsoft ontlast uw organisatie volledig door het beschikbaar stellen van AX op Azure. En door het ontsluiten van AX via LCS is dit ook nog eens enorm eenvoudig geworden.

Een eenvoudig mee te schalen technische omgeving

Dat is niet eenmalig bij de start, maar gedurende de hele levenscyclus. Dus als uw organisatie een bedrijf overneemt, een nieuwe module in gebruik neemt, zwaardere jobs gaat draaien, dan kan de technische omgeving eenvoudig mee schalen. Uiteraard ook als de omgeving minder groot moet worden. Bovendien beschikt LCS over rapportages waarmee de belasting van uw AX omgeving gevolgd kan worden. Hierdoor heeft u inzicht in de noodzaak van aanpassingen.

Ook wat betreft beheer van updates, is LCS nog de enige toegang tot Microsoft. Net als voor het zoeken naar oplossingen voor problemen en het rapporteren van incidenten. Momenteel is Dymamics AX alleen nog beschikbaar via Azure. Maar de on-premise versie komt er aan. Bovendien wordt het mogelijk om een hybride implementatie te ondersteunen. Hierdoor kan bijvoorbeeld de test-implementatie in Azure worden uitgevoerd, terwijl de uiteindelijke implementatie on-premise plaats gaat vinden. Christian Pedersen schreef al in zijn blog dat in 2017 80% van de Enterprise IT organisaties in 2017 gecommitteerd zullen zijn aan een hybride cloud strategie.

Alle betrokkenen samen op dezelfde plek

Maar LCS is niet alleen voor de meer technische kant van een AX levenscyclus. Allesbehalve dat. Lifecycle Services brengt immers alle betrokkenen samen op dezelfde plek. Dus ook de projectmanager, de bedrijfsanalist, de applicatieconsultant, de kerngebruiker en de ontwikkelaar. Juist deze combinatie maakt LCS zo uniek. Door projectmanagement te combineren met Application Lifecycle Management (ALM) verandert de manier waarop aan oplossingen wordt gewerkt, projecten worden beheerd en toepassingen zich ontwikkelen en evolueren. Hierdoor heeft Microsoft een enorme hoeveelheid complexiteit, tijd en kosten geëlimineerd en is de gehele levenscyclus van een Enterprise software suite efficiënt te beheren.

Lifecycle Services beschikt onder andere over een tool om de voor uw organisatie best passende projectmethodologie te ondersteunen. Er is verder een bedrijfsproces modeleeromgeving om uw processen inzichtelijk te maken en te mappen tegen AX. En Microsoft blijft investeren in verbetering van deze tools. Uiteraard geldt ook hier nog heel ouderwets dat het uiteindelijk de mensen zijn, die met deze tools werken, die het uiteindelijke succes van uw Enterprise omgeving bepalen. LCS is een enorme sprong voorwaarts om uw organisatie en ons als AX partner te ondersteunen. Maar het gaat uiteindelijk om de daadwerkelijke samenwerking.

Meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij leggen u graag uit hoe LCS u van project management tot en met after go live support central kan ondersteunen.

Dit artikel is ook gepubliceerd door DynamicsHUB, community voor Microsoft Dynamics gebruikers en partners.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN