Microsoft Dynamics AX 7 – Cloud first, mobile first

SHARE
,

Microsoft Dynamics AX 7

De materie rondom cloud computing is breder dan alleen de vraag hoe en wanneer een organisatie zich moet verplaatsen van on premise naar de cloud. Of het nu een kwestie is van steeds veranderende IT-uitgaven of het verplaatsen van de strategische bedrijfsprocessen van on premise dataservers naar cloud voorzieningen. Cloud computing heeft de mate waarin technologie kan worden ingezet richting verdere bedrijfsproductiviteit verandert.

De nieuwste versie van Microsoft Dynamics AX (als pre-release bekend als Dynamics AX 7) markeert een betekenisvolle verschuiving naar cloud computing. Dynamics AX 7 biedt zowel zakelijke processen die een hogere productiviteit opleveren en cloud mogelijkheden. Dynamics AX 7 draait op Microsoft Azure. De gebruikersmogelijkheden worden ondersteund door vrijwel elk apparaat en iedere browser.

Microsoft Dynamics AX 7 op Azure – Een verschuiving naar ERP cloud computing voor bedrijven

De voordelen:

  1. Het Azure cloud platform voegt belangrijke beveiligingsmogelijkheden aan Dynamics AX 7 toe. In de steeds veranderende wereld van online beveiliging is het overdragen van deze verantwoordelijkheid aan Microsoft en haar partners zeer kosteneffectief en biedt het een geavanceerd niveau van ondersteuning voor de beveiliging.
  2. Dynamics AX 7 is een cloud first applicatie in lijn met andere Microsoft paradepaardjes. Verbeteringen die begonnen met Dynamics AX 2012 R3 zijn uitgebreid om Dynamics AX 7 verder aanpasbaar te maken in de cloud. De laatste update heeft alle voordelen van het Windows Azure cloud platform en legt de nadruk op het aanbieden van wat klanten nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.
  3. De eenvoud van het implementatiemodel voor Azure services vereenvoudigt de implementatie van een nieuw business management systeem. Het nieuwe voor de cloud geoptimaliseerde platform zorgt voor vereenvoudigde productie-omgevingen en een vermindering van back-up servers. Zonder ooit afbreuk te doen aan het belang van veiligheid. Dit is heel gunstig voor bedrijven die geavanceerde technologieën willen testen of uitproberen zonder een commitment qua kosten of mankracht aan te gaan.
  4. Het gebruik van Azure als cloud platform voor Dynamics AX 7 maakt het mogelijk om een breed scala aan services van Azure te benutten. Hierdoor wordt een aanzienlijke waarde toegevoegd aan de Dynamics AX 7 Microsoft cloud services, waaronder Office 365, Dynamics CRM, en Power BI. Het op de nieuwe Dynamics AX functionaliteiten gerichte Azure staat Dynamics klanten ook toe om innovatieve technologieën te implementeren, zoals machine learning en het internet of things (IoT). Hoewel al deze diensten ook niet-Microsoft-technologieën ondersteunen, betekent hun co-evolutie met de Dynamics productset wel dat Dynamics AX 7 en Life Cycle Services (LCS) absoluut beter geïntegreerd zijn met Microsoft cloud diensten en op die manier in staat zijn om waarde te leveren aan klanten.

Een mobile first strategie voor bedrijfs ERP

Omdat klanten in toenemende mate ‘digitaal’ zijn en verwachten met behulp van mobiele technologieën samenwerkingen over de hele wereld aan te kunnen gaan, is de mobile first benadering hét kenmerk van Dynamics AX 7 dat door iedereen zal worden omarmd.

Volgens Microsoft gaat productiviteit over het ondersteunen van verschillende werkwijzen van mensen en niet om het dwingen van mensen om te werken op vooraf bepaalde manieren. Het is deze filosofie die aan de ervaring van de gewone gebruiker ten grondslag ligt. Ongeacht of de gebruiker nu op een iPhone, Windows Phone, iPad, Surface of een ander type apparaat werkt.

Dynamics AX 7 is beschikbaar voor een breed scala van mobiele apparaten, waardoor de oplossing toegankelijk is op vrijwel elke smartphone of tablet. Deze bereikbaarheid is steeds noodzakelijker, aangezien bedrijven eisen dat alle handelingen en gegevens op elk gewenst moment vanaf elke locatie beschikbaar zijn. De toegang hebben tot real-time data van Dynamics via mobiele apparaten biedt medewerkers en ondernemers betere informatie om weloverwogen beslissingen onderweg te nemen. Zonder dat het kantoor ingeschakeld hoeft te worden.

Met de huidige explosie in technologieën die van cloud mogelijkheden gebruik maken, geeft Dynamics AX 7 een vooruitblik naar de toekomst van cloud gebaseerde ERP-software. Naarmate bedrijven vaker op zoek gaan naar oplossingen die altijd en overal functioneren en het mogelijk maken om met mobiele toegang op afstand te werken, is het geen verrassing dat mobiliteit en cloud gebaseerde verbeteringen een belangrijke plaats hebben gekregen in deze versie. De nieuwe Dynamics AX 7 interface en werkruimte zijn ontworpen voor het gebruikersgemak op mobiele apparaten zonder muis of toetsenbord.

Neem voor meer informatie over deze Dynamics AX 7 contact op met Prodware.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN