De ontwikkeling van Dynamics 365 Finance and Operations, ERP in de cloud

SHARE
,

Dynamics 365 Finance and Operations

Het onwaarschijnlijke is gebeurd

Er waren niet veel mensen die dachten dat het zo’n vaart zou lopen: een ERP-applicatie benaderen via een internetbrowser. Zeker niet zo’n uitgebreid ERP-pakket van Microsoft. Daar heb je toch een heel serverpark voor ingericht en beheerders voor in dienst genomen? De bedrijfsgegevens blijven zo mooi binnen de muren van het bedrijfspand. Ogenschijnlijk veilig opgeborgen. De cloud, dat is onzichtbaar en onaanraakbaar, daar blijf je maar beter vandaan.

Toen Microsoft in 2015 de cloud-opvolger van Dynamics AX2012 R3 aankondigde, werd dat voor kennisgeving aangenomen. De updates en het onderhoud van AX2012 liepen nog gewoon door. Bovendien, eventjes heel AX ombouwen naar een webgebaseerde oplossing is toch onmogelijk of op zijn minst onwaarschijnlijk? Eerlijk is eerlijk, de eerste versie in 2016 was nog lang niet af. Maar nu, drie jaar verder, is de oplossing allang volwassen geworden.

Cloud first, mobile first

Inmiddels weten we niet beter dan dat de strategie van Microsoft bedrijven zoveel meer gaat brengen dan het vasthouden aan oud ijzer. Niet dat de voordelen meteen zo evident waren. De eerst versie was functioneel zelfs minder dan de laatste on-premise versie. Ook Microsoft leek erg zoekende met een voortdurende wijziging van benamingen: Dynamics AX, Dynamics 365 for Operations, Enterprise edition en nu dan Finance and Operations. Maar de koers is uitgezet en het Dynamics 365 platform, met daarin vlaggenschip Finance and Operations, biedt toekomstbestendige bedrijfsondersteuning.

Beter laat dan nooit

Early adapters zijn allang om. Die willen niet meer terug. Maar er zijn nog altijd volgers. Misschien is het voor hen nog niet nodig geweest de bedrijfssoftware te updaten. Misschien geeft het lokaal beheer van een eigen omgeving meer gevoel van controle. Misschien waren er andere prioriteiten. Of misschien is er toch een beetje achterstand in kennis over de mogelijkheden.

Voor al die volgers die nog steeds denken dat het hun tijd wel zal duren, maar dat het geen kwaad kan om er eens naar te kijken en voor al diegenen die eigenlijk best benieuwd zijn en graag wat meer willen weten, publiceren wij regelmatig blogs over Finance and Operations. Heeft u interesse?

Houd onze blog in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

De trein rijdt door

Bellen doet u niet meer met een vaste telefoon. Daar heeft u al meer dan twintig jaar een mobiele telefoon voor. Het is voor een bedrijf niet voldoende om zich alleen met krantenadvertenties te profileren. Zichtbaarheid creëert u ook met sociale media. Alleen een winkel is niet voldoende. Er hoort ook een webwinkel bij. En wat velen al weten, het beheer van applicaties verschuift van lokaal beheer naar de cloud. Het is geen vraag óf u overgaat, de vraag is: wanneer stapt u in?

Ga naar onze website voor meer informatie over Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN