Microsoft Teams

Microsoft Teams is een op chat gebaseerde samenwerkingshub binnen Microsoft Office 365 om groepswerk eenvoudiger en efficiënter te maken. Met Teams wordt alles samengebracht in één gedeelde werkruimte. De grootste voordelen? Lees hieronder snel verder en ontdek 5 redenen om Microsoft Teams te gebruiken.

1. Benut de kracht van eenvoud en verbinding

Omdat Teams een native Microsoft tool is, integreert hij naadloos met andere Microsoft oplossingen. Dit stelt je echt in staat te genieten van de kracht van Office 365. Met één klik kan je schakelen tussen bestanden die je samen kunt bewerken of video-, spraak- en tekstverbindingen. Je kunt direct vanuit Teams een afspraak in Outlook agenda’s maken. Het is zelfs mogelijk om een vergadering op te nemen en op te slaan. Teams is een nieuwe manier van werken die veel tijd bespaart.

2. Profiteer van compacte en overzichtelijke communicatiekanalen

In teams werk je met communicatiekanalen die ervoor zorgen dat alle onderwerpen van één project of discussie bij elkaar staan. Hierdoor raken alle teamleden minder snel afgeleid. Het maakt het verdelen van taken ook heel eenvoudig. Iedereen kijkt naar dezelfde planning en weet wat hen te doen staat. Op de afbeelding hieronder zie je aan de linkerkant de kanalen. Aan de rechterkant zie je tabbladen waarbinnen je teamgesprekken kunt voeren en tegelijkertijd samen aan bestanden kunt werken. Ook het zoeken naar bestanden wordt door Teams eenvoudiger gemaakt, alle communicatiekanalen beschikken namelijk over een eigen bibliotheek waardoor alle bestanden gestructureerd opgeslagen zijn.

teams screenshot

3. Breng jezelf altijd op de hoogte met heel wat minder e-mail

Veel bedrijven hebben een CC-cultuur waarbij vaak regels worden gemaakt in Outlook om dit soort mail direct door te sluizen naar een archief. 1 mail met een bijlage van 1 MB naar 5 collega’s zet je direct op 6 MB. Binnen Teams kan je in de chat leden taggen en verwijzen naar het bestand. Er is dan maar één bestand van 1 MB dat ook nog eens altijd de laatste eenduidige versie is.

4. Pas jouw werkomgeving volledig aan voor jouw specifieke project of team

Omdat ieder team uniek is en anders werkt, kan je Teams volledig customizen. Denk hierbij aan instellingen per team, gebruiker of device, aan het toevoegen van kanalen en het instellen van voorkeuren voor notificaties. De integratiemogelijkheden van Teams gaan verder dan alleen Microsoft-services. Voeg ook services van derden toe of bouw zelf apps om te voldoen aan de behoeften van je bedrijf. Klik hier voor een kijkje in alle 210 apps die d.d. 20/8/2019 beschikbaar zijn.

Apps Teams

5. Volg de roadmap van Microsoft

Microsoft is Teams hard aan het ontwikkelen. Tijdens Inspire in juli 2019 bleek heel duidelijk dat Teams de toekomst is en er worden maandelijks nieuwe functies toegevoegd. Het is de moeite waard om de roadmap van Teams in de gaten te houden. Uiteraard doen wij dit ook voor je en updaten we je regelmatig via onze blogs. Een belangrijke datum uit de roadmap is 31 juli 2021. De einddatum van Skype for Business waarvoor Teams door Microsoft als opvolger wordt gezien. Geen reden om te schrikken, je hebt nog 2 jaar de tijd om rustig over te gaan op Teams.

Wil je je verder verdiepen in de moderne, intelligente werkplek?

Ik heb een webinar opgenomen waarmee je op enthousiaste wijze inzicht krijgt in:

  • Hoe de moderne werkplek eruit ziet;
  • en welke functionaliteiten beschikbaar zijn in Teams zodat de voordelen verduidelijkt worden.

Bekijk de webinar