Microsoft Teams

Van 18 tot en met 21 maart 2019 vond Enterprise Connect plaats in Orlando, Florida. Microsoft Teams heeft hier voor het tweede jaar op rij de Best in Show-award gewonnen als erkenning voor haar visie om communicatie en samenwerking voor alle medewerkers gemakkelijker te maken. Teams werd twee jaar geleden geïntroduceerd en sindsdien maken meer dan 500.000 organisaties er gebruik van.

Naast alle applicaties die al geïntegreerd zijn in Microsoft Teams, zijn er ook nieuwe functies aangekondigd in Microsoft Teams, die bedoeld zijn om de oplossing inclusiever, intelligenter en veiliger te maken.

In januari was er al een aanpasbare mobiele Teams-ervaring aangekondigd.

De 8 nieuwe updates omvatten in het kort:

  1. Aanpasbare achtergronden die gebruik maken van Microsoft’s blur technologie om de effectiviteit van externe vergaderingen te verbeteren. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld het bedrijfslogo als achtergrond gebruiken of een kantoorachtergrond wanneer ze vanuit huis werken. Het gebruik van video wordt hiermee gestimuleerd, terwijl afleiding wordt geminimaliseerd.
  2. Contentcamera’s en Intelligent Capture in Microsoft Teams Rooms komen later dit jaar en maken het mogelijk om met een USB-camera analoge content, zoals informatie op fysieke whiteboards, vast te leggen, te focusseren en te vergroten, zodat deelnemers op afstand de whiteboard brainstorming in real-time kunnen volgen en zien, zelfs als iemand voor het bord staat.
    Microsoft Teams Rooms Whiteboard
  3. Microsoft Whiteboard in Teams-meetings biedt een oneindig digitaal canvas tijdens vergaderingen om rechtstreeks samen te werken in Teams. Met de Whiteboard in Microsoft Teams Rooms functionaliteit kan vanuit de vergaderkamer of op afstand actief deelgenomen worden en zelfs content van een fysiek whiteboard toegevoegd worden aan het digitale canvas.
  4. Live ondertiteling stelt deelnemers van een vergadering in staat om spreker-ondertiteling in real-time te lezen. Dit maakt dat ook doven of slechthorenden kunnen deelnemen of mensen in rumoerige ruimtes.
  5. Beveiligde privé-kanalen maken het mogelijk om de zichtbaarheid van conversaties en bestanden te beperken zonder aparte teams te hoeven maken.
  6. Informatiebarrières vermijden belangenconflicten binnen organisaties door te beperken welke personen met elkaar kunnen communiceren en samenwerken in Microsoft Teams.
  7. Data Loss Prevention (DLP) is nu algemeen beschikbaar in alle Office 365- en Microsoft 365-plannen met Office 365 Advanced Compliance en stelt klanten binnen Microsoft Teams in staat om gevoelige informatie in chats en kanaalgesprekken te detecteren, automatisch te beveiligen en te screenen. Met een DLP-beleid zorgen beheerders ervoor dat gevoelige informatie niet onbedoeld wordt gedeeld of uitgelekt, zowel binnen als buiten de organisatie.
  8. Live-evenementen in Microsoft 365 maken het voor iedereen mogelijk om live en on-demand evenementen te creëren voor communicatie richting medewerkers, klanten en partners. Live-evenementen gebruiken video- en interactieve discussies in Teams, Stream of Yammer en kunnen zo eenvoudig of zo geavanceerd zijn als nodig is. Maximaal 10.000 deelnemers kunnen overal en op elk apparaat real-time deelnemen, of later inhalen.

Wilt u zich verder verdiepen in de moderne, intelligente werkplek?

Ik heb een webinar opgenomen waarmee u op enthousiaste wijze inzicht krijgt in:

  • Hoe u de moderne werkplek inricht;
  • Inzet als belangrijk hulpmiddel om de uitvoering van taken makkelijker, sneller en leuker te maken;
  • en ervoor zorgt dat uw medewerkers de werkplek ook als dusdanig ervaren.

Klik hier voor meer informatie over de webinar en om hem op te vragen.