De toekomst is nu!

SHARE
,

DE TOEKOMST OF … HET HEDEN!

Herkent u zichzelf en uw organisatie hierin, of is dit voor u meer een ver-van-mijn-bedshow? Toegegeven, het zijn maar een paar willekeurige voorbeelden van innovatie. Er zijn duizenden video’s meer die laten zien wat u allemaal beter, sneller, goedkoper en véél prettiger zou kunnen doen in de toekomst. Hoewel … ? In de toekomst? Welnee! Wat u zag is allemaal hedendaagse realiteit. Het kán niet alleen, het ís er ook werkelijk en zichtbaar operationeel. Om ons heen wordt doorlopend geïnnoveerd met nieuwe technologie. Het ligt binnen het bereik van vrijwel elke organisatie om daar ook gebruik van te maken.

WAAROM INNOVEREN?

Maar waarom zou u eigenlijk willen innoveren? Een terechte vraag. Innoveren betekent immers onvermijdelijk investeren in geld, tijd en energie, waarvan u niet altijd op voorhand de opbrengsten kunt voorspellen. Elke situatie is uniek. Toch is gebleken dat innoveren in de regel goed is. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen gemiddeld twee keer zo winstgevend zijn als andere ondernemingen.

Hoe kan dat? Dat kan doordat innoveren – niet altijd, maar wel vaak – leidt tot:

 1. Een verbeterde concurrentiepositie: uw aanbod wordt goedkoper én kwalitatief beter zodat u voorblijft op uw concurrenten.
 2. Meer onderscheidend vermogen: u brengt naast uw huidige aanbod nieuwe producten en diensten op de markt, die extra waarde toevoegen aan het leven of het werk van uw afnemers.
 3. Het verkorten van de levenscyclus: u brengt sneller nieuwe of vernieuwde producten op de markt, omdat de afnemers dat tegenwoordig van u verwachten.
 4. Het verhogen van de arbeidsproductiviteit: uw medewerkers besteden steeds minder tijd aan routinetaken en hebben daardoor relatief meer tijd over voor complexe taken. Niet alleen de arbeidsproductiviteit wordt hoger, maar zeker ook de arbeidsvreugde.

 

INNOVEREN, WAT DAN EN HOE?

Wat kunt u allemaal innoveren? Eigenlijk vrijwel alle onderdelen van uw business. Maar in de praktijk wilt u natuurlijk niet alles tegelijkertijd op de schop nemen. Dat is véél te riskant. Het is verstandig om, voordat u aan de slag gaat, een doordachte keuze te maken: waar leggen we in eerste instantie de focus op? U kunt het beste een overkoepelend thema kiezen voor uw innovatieprogramma. Dat zegt al meteen veel over de beoogde verbeteringen. U kunt het dan ook goed uitleggen aan alle betrokkenen: de “stakeholders” die u mee wilt nemen op de innovatiereis naar onbekende gebieden.

We zien in de praktijk verschillende thema’s vaak terugkomen.

De toekomst van werken: de samenwerking van uw medewerkers verbetert sterk door bijvoorbeeld:

 • het inzetten van slimme assistenten met AI (waaronder robots);
 • het opruimen van elke nog bestaande barrière van plaats, tijd en taal;
 • het tot leven brengen van de inhoud van het werk door het inzetten van augmented / mixed reality.

De toekomst van klantbediening: de wijze waarop uw bedrijf met de klanten omgaat wordt als veel persoonlijker ervaren door bijvoorbeeld:

 • het automatiseren van uw field-serviceprocessen met slimme, verbonden sensoren (IoT);
 • het beter schaalbaar maken van uw klantenservice door het inzetten van intelligente chatbots;
 • het beter herkennen van de klant en de klantvraag onafhankelijk van het communicatiekanaal (“omni-channel”).

De toekomst van de bedrijfsvoering: de flexibiliteit en daarmee de wendbaarheid van uw bedrijf sterk verbeteren, terwijl de bedrijfsvoering in de kern toch robuust en stabiel blijft, door bijvoorbeeld:

 • het inzetten van mobiele apps als uitbreiding of vervanging van bestaande systemen waardoor het werk veel simpeler wordt;
 • het mogelijk maken om altijd met één druk op de knop te fiatteren / accorderen;
 • het mogelijk maken dat belangrijke besluiten véél sneller genomen kunnen worden op basis van near realtime managementinformatie.

 

Er is een bedrijf dat u als innovatiepartner kunt inzetten om al deze vernieuwingen en nog heel veel andere mogelijk te maken: Prodware. Dat is wereldwijd actief met innovatietrajecten voor bedrijven in de productie, semi-procesindustrie, zakelijke dienstverlening, food, retail, groothandel etc., alles in nauwe samenwerking met Microsoft.

 

Op 30 oktober en 1 november 2018 zal Prodware live laten zien wat innovatie voor u als klant of als medewerker van Prodware kan betekenen. Niet in de toekomst, maar NU!

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN